Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

**Mycha

Maly kotek

Polecane posty

Nie muszę się zastanawiać bo to oczywiste ;) Tylko skur... może wyrzucić takie śliczne bezbronne maleństwo, zostawić na pastwę losu. Na szczęście trafil w dobre ręce.

Gość jolkasrolka
i pewnie w nich zostanie:)

Gość jolkasrolka
sliczna kocia:):) i malutka, ona nie ma 3 m-cy. jakbys dala fote jak chodzi,cala sylwetke, bo moj jest z kwietnia i jest wiekszy.

Witam :) Kupilam jej malą wyprawkę, karme Pani doradzila mi zamaczać w letnim mleku, żeby byla miękka. Kicia się zachowuje już coraz lepiej, dzisiaj nawet zaczepiala Micha sama :D fileta zjadla calego, zamierzam kupić więcej specjalnie dla niej ;) Dzisiaj mialam gościa który zrobil jej fotke swoim telefonem :) http://www.voila.pl/084/rtav9/index.php?get=1&f=1 Pewnie Jolu masz rację, może jest mlodsza to bylo taie moje strzelanie na oko, u psa szybciej ocenię niż u kota, jest malutka ale potrafi sama jeść malutkie i miękkie kawalki, pić więc myślalam, że musi być starsza bo maleństwo by jeszcze chcialo ssać cyca mamy :D

Gość jagoda9292
o jej.. urocza kicia ;) sama chetnie bym taka przygarnela.. bardzo lubie koty ;)

Gość jolkasrolka
o jaaaa, kota przepiekna!!!! ja bym jej dala max 4 tygodnie.

Gość jolkasrolka
jesli kotu bylo podawane jedzenie z malych kawaleczkach to kicia szybko zalapala. spróbuj podac sucha karme bez mleka, jak nie bedzie chciala jesc, wtedy dolej troszke mleczka. rybe podawac np gotowana raz w tygodniu. watrobki nie podawaj, podobno nie mozna i wieprzowiny. wolowine,drob, ryby.

lepiej nie karm kota domowym jedzeniem, bo bez doświadczenia nie jesteś w stanie opracować kotu zbilansowanej diety tylko kup karmę dla kociąt. Polecam Royal Canin, z tymże jest to karma z tych droższych. Ewentualnie zapytaj w zoologicznym o coś tańszego. Kup koniecznie podręcznik hodowcy i przeczytaj. Będzie trzeba pójśc do weterynarza zaszczepić, ale skoro byłaś, to pewnie już to wiesz:) Warto przyzwyczaić kota do jedzenia tylko suchej karmy, wtedy nie będzie problemów z krótkimi wyjazdami. Co do wyprawki, to koniecznie kup zadaszoną kuwetę (mniej śmierdzi), no i żwirek. Warto też kupić drapak (choć moje mają i nie używają). Zabawki na początek wystarczy jak zrobisz sama, np. kulkę z papieru na sznurku, bo zauwazyłam, że koty śrendio lubią te kupne (przynajmniej te, które znam). Sterylizacja kotki powinna nastąpić chyba coś koło 9 miesiąca życia, ale zapytaj weterynarza, bo ja mam kocury i nie jestem do końca pewna jak to wygląda z kotką.

Gość jolkasrolka
nawet przy karmie royal,a trzeba podawac miesko. royal po zmianie producenta, nie jest taki dobry teraz-po sugestiach autorki,poszperalam dzis w necie i miala racje. royal to droga karma,ale sa lepsze od niej. takze miesko potrzebne jest dla kota przy karmie suchej. Yavagrana ja tez mam kocura od 2 tyg tak naprawde i powiedz mi,kiedy sie je kastruje? po skonczonych 6 m-cach?

Ja nie podaję kotom mięsa prawie wcale, tylko jako "rarytas". Mają sie bardzo dobrze:) Co do kastracji, mówią, ze powinno się kastrowac ok. 8 miesiąca życia, ale moje wykastrowane zostały wcześniej, bo po prostu zaczęły znaczyć teren:( Weterynarz powiedział, ze nie ma na co czekać. Miały jakieś 6 miesięcy.

zresztą moje koty nawet mięsa nie lubią, jedynie na chudą szyneczkę się skuszą:) Za to uwielbiają whiskasa w saszetce, a tego staram się nie podawać, bo jest strasznie niezdrowy.

Gość jolkasrolka
wiem wlasnie, te whiskasy i kitkety to jedno wielkie G. tez nie podaje. co do mieska, to moj lubi, najbardziej gotowane, takze albo robie na parze,albo gotuje,albo od czasu do czasu surowe. je kiedy ma ochote, czasem zje, czasem skubnie. jak to kot:)

Gość jolkasrolka
autorko jestes moze? jak tam kotek?

Witam :) Kicia się ma świetnie, zaaklimatyzowala się calkiem i zaczęla spać razem z psem :D jest wszystko ok, żadnych problemów z nią nie ma, nie pisalam ostatnio bo jestem na dniach strasznie zabiegana praca, praca i jeszcze raz praca :( Musialam ją we wtorek zostawić już samą więc zostawilam z nią psa i chyba sie dogadali bo jak wrócilam to nic nie bylo przewrócone do góry nogami :P Mam nadzieję, że teraz już tylko pójdzie nam z górki. Dziękuję Wam za rady i za zainteresowanie losem kici ;)

Gość jolkasrolka
ooo fajnie:) ciesze sie,ze wszystko sie uklada. powodzenia:)

Gość tnbbwhno5
PIES GO ZJADŁ NA MOICH OCZACH!!!