Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pscychopatolożka:) ;p

CHOROBY PSYCHICZNE

Polecane posty

Gość ABCDEFG AHC TADAM
up up up

Gość Jolka_De
Wstydzić to by się powinni Ci pseudochorzy którym sie nie chce tyłka ruszyć do pracy i to depresją albo jeszcze czymś innym tłumaczą. Takie są czasy że lenistwo nie popłaca i choćbyście mieli na czole napisane że macie depresje to i tak nic nie usprawiedliwi Waszego oszustwa Lenie śmierdzące!!

Gość Kaziuzzziu
Też se mogę do pracy nie pójść skoro jutro poniedziałek .. w końcu mam depresje ... nei będe se żałował

Gość Lumilinna
Faktem jest że jednym z symptomów depresji jest problem by podnieść się z łóżka, niestety nie ma to nic wspólnego z lenistwem. Nie przeczę że są osoby które symulują by osiągnąć jakieś korzyści ale ich działania to nie efekt choroby. Przyczyny tego stanu mogą być różne. jednej z moich znajomych lekarz zdiagnozował niedoczynność tarczycy po tym jak jej aktywność życiowa nagle spadła. Może dlatego warto czasami powstrzymać sie od oceniania innych i nie krzywdzić wypowiedziami tych którzy na prawdę cierpią.

Gość lumilinna
Choć temat na forum wyraźnie umarł, chciałabym zostawić linka do świetnego artykułu na temat stygmatyzacji osób chorych psychicznie. Mam nadzieję, że użytkownicy, którzy wcześniej zaciekle przedstawiali na forum argumenty skierowane przeciwko osobom chorym psychicznie po przeczytaniu tego artykułu choć przez chwilę zastanowią się czy faktycznie osoby chore psychicznie są zupełnie odmienne od nas...zdrowych, czy faktycznie są niebezpieczne itp. czy może to my ulegamy stereotypom i wykluczamy ich z grona "normalnych" ludzi. http://www.konstelacjalwa.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=67&Itemid=4&lang=pl

Gość mlodaaa_zona
Artykuł dosyć długi, ale przeczytałam... myślę, że jest bardzo trafiony. Pomimo niezbyt przyjemnych doświadczeń z osobą chorą psychicznie wiem, że nie należy stygmatyzować takich osób. Jeśli robią coś złego to wynika z ich choroby. Trzeba pomagać takim osobom. Każdy z nas może znaleźć się po tamtej stronie.

Gość kalusiatiruriru
a moim zdaniem osób, które stygamtyzują jest coraz mniej. Mamy coraz bardziej tolerancyjne środowisko. Ludzie już nie są tacy zaściankowi.

Gość dr. hałs
ja rozumiem troche ludzi bo psychole sa niebezpieczne i wogole ale kurde no trza pamietac ze to tez ludzie i to nie jest sredniowiecze zeby palic czy zamykac gdzies w piwnicach. Szacun ze oni se jakos tam radza, moze tylko zeby sie nie pchali za bardzo tylko po to zeby cos udowadniac. Ten artykul to nawet spox. Ja tam wole ostroznie znimi ale jak niby tutaj ktos tam mowil ze oni tez moga byc profesorami czy cos to moze nie jest az tak zle, tylko trzeba jakis system ulepszyc zeby jakas kontrola byla albo cos...