Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pscychopatolożka:) ;p

CHOROBY PSYCHICZNE

Polecane posty

kitana2000 i własnie o to mi chodziło w tym temacie zeby osoby kltóre teraz najgłośniej krzyczą na temat "tepienia psycholów" pokazały swoje prawdziwe oblicze. i jak widzisz cel został osiągniety. Wg mnie te reakcje ludzi pokazują tylko niską wiedzę na temat chorób psychicznych. Ci co najgłośniej krzyczą najmniej wiedza. nie wiem jak sie czujesz bo nie jestem w takiej samej sytuacji ale szczeze CI wspolczuje bo domyslam sie jak bardzo musi bolec etykietka "chory psychicznie" w społeczeństwie gdzie jest bardzo niska swiadomość na tematy w zasadzie WSZYSTKIE! Dziękuję Ci za tą odpowiedź:) pozdrawiam

Gość a kogo tu tolerować?
Autorko zmień sobie nick na "chciałabym aby na świecie było więcej patologii". Wiesz dlaczego? Bo jesteś typową patologią. Rodzic, którzy znęca się nad dzieckiem to jest zwyrodnialec! Większy niż ktokolwiek. Nie dość, że krzywdzi własne dziecko, to jeszcze może stworzyć psychopatę itp. Zainteresuj się dzieciństwem seryjnych morderców, w necie jest pełno stronek o tym. Byli dziećmi psychicznie chorych osób (twoim zdaniem rodziców :o) lub alkoholików. Może napisz jeszcze pracę o tolerancji dla alkoholików :) Państwo powinno pozbawiać praw rodzicielskich takich osób (którzy robią piekło ofiarom) albo powinien być co najmniej przymus leczenia, a nie taka Sodoma i Gomora jak dzisiaj;/ Naprawdę już lecę. Pomyśl tylko co piszesz.

niestety w naszym świecie jest tak ludzie nie mają pojęcia o psychopatologii nie wiedzą nic na temat że istnieje zasadnicza różnica między osobą z osobowością antyspołeczną a np osobą chorą na chad to bardzo boli

Gość ojejkuityle
Chorzy psychicznie nie są tolerowani przez społeczeństwo, gdyż nie zachowują się tak jak przeciętny człowiek. Choroba sprawia, że żyją w swoim świecie (oczywiście nie wszyscy i gdy się nie leczą). Ludzie boją się osób chorych psychicznie z obawy, że mogą coś im zrobić. I takie według mnie panuje przekonanie w naszym społeczeństwie.

a kogo to tolerowac. zauważ ze sama piszesz ciągle o zwyrodnialcach. nie dopuszczasz do siebie tego co ja pisze cały czas, że osobva chora psychicznie to nie tylko ta która zabija, bo ma "swój świat" to tez osoby, które sie leczą. Choroba psychiczna moze pojawić się jak zwykła grypa( tylko z grypy można sie wyleczyc). mowisz o rodzicach którzy znecają się nad dziecmi, a ja po raz koleny podkreślam że ZWYRODNIALCY maja swoje miejsca za kratami. Sama chętnie bym takeigo pare razy palneła w twarz za krzywdy jaie wyrzadza dziecku. ale dlaczego np kitana2000 ma cierpiec z powodu zwyrodnialca, dlaczego ona ma sioe bać ze zabiorą jej dziecko? dlaczego ona ma odpowiadac za błędy zwyrodnialca? bo tez ma postawiona diagnozę "chory psychicznie" ? czy uważasz, ze to jest sprawiedliwe? po raz kolejny i mam nadzieje OSTATNI podkreślam, że nie toleruje tego co robia zwyrodnialcy znecający sie nad dziecmi. ale bronię tych którzy również sa chorzy i szufladkowanie ich razem ze zwyrodnialcami jest po prostu przykre i trudne dla nich. mam nadzieję, ze w koncu DOKŁADNIE przeczytasz to co piszę i zrozumiesz co próbuję Ci wyjaśnić.

JESTEŚMY STAWIANI NA RÓWNO Z PSYCHOPATAMI !!! to jest krzywdzące w realu jestem mężatką w życiu byś nie powiedziała że coś ze mną nie tak ... jestem na rencie mąż się odwołuje wychowujemy dziecko radzimy sobie planujemy założyć własną działalność jedyna rzecz jaka nas wyróznia to to że bardzo łatwo nas zranić

Ja tylko chciałabym zwrócić uwagę, że poza schizofrenią paranoidalną niewiele jest chorób zagrażających otoczeniu. Chyba cudza nerwica nikomu nie przeszkadza? Inna sprawa, ktoś napisał o "byciu ofiarą schizofrenika". Schizofrenik na lekach raczej cię nie skrzywdzi, a niewiele jest też bardzo ekstremalnych przypadków. Bardziej bałabym się mieć za ścianą alkoholika.

nie jestem pewna kategoryzacji w Polsce, ale o ile mi wiadomo, to psychopaci nie są chorzy psychicznie. Mają zaburzenia emocjonalne, ale nie mają problemów z myśleniem logicznym, przez co są tacy upierdliwi na codzień.

mnie najbardziej zadziwia to że w dobie tak szeroko rozwiniętej technologii i dostępu do informacji jest tak MAŁO osób które wiedzą na czym polega choroba psychiczna, że 90% osób chorych się leczy i tak naprawdę nie zagraża społeczeństwu. i to że 90% społeczeństwa tak naprawdę jest tak bardzo nietolerancyjna. a mówiło się o tym, że świadomość Polaków wzrasta! (moja prywatna dygresja? wrasta owszem ale świadmość gdzie nieletni może kupić alkohol) to jest niestety nasza polska rzeczywistość.

Ja w Polsce od dawna nie mieszka...ale zdaję sobie sprawę, że Polacy na przykład wstydzą się iść do psychologa, bo uważają, ze tam chodzą tylko wariaci, a określenie choroba psychiczna kojarzy się tylko z kompletnym oderwaniem od rzeczywistości.

a to wynika z niskiej świadomości i z tego że sami mówiąc to co wcześniej zostało tu napisane sami na siebie podpisują wyrok, bo boją się, że jak się okaże że są chorzy to ludzie będą postrzegać ich tak jak oni postrzegają teraz chorych psychicznie.

No i to jest nawet zabawne, zważywszy, że wiele chorób jest dziedzicznych i wystarczy jedna trauma w życiu żeby się uaktywniły.

zabawni są Ci wszyscy luzie którzy myślą, że są fajni bo poobrażali innych. a tak naprawde zrobili z siebie tylko debili...:P cóż:) mam to co chciałam teraz już wiem że nasze spoelczenstwo jest zapatrzone na siebie i nie dopuszcza do sibie wiedzy ze moze byc inaczej niz oni sobie założyli. Dzieki:) trzymajcie się:) a tym którzy czują się dotknięci tym co inni tu pisali proponuję śmiać im się w twarz, bo to oni są "psychiczni" , że nie wiedzą co to tolerancja równość i obiektywne spojrzenie!! :D pamiętajcie, że nie ważne co myślą o was inni, najważniejsze to co Wy myśłicie o sobie i to że budząć się rano lub idąc spać potraficie spojrzeć na swoje odbicie w lustrze bez poczucia winy że komus przez was stała się krzywda:)

łatwo osądzać.... no cóż. i tak mnei nei interesuje co sądzisz na mój temat więc CENNE uwagi że jestem tępa zachowaj dla siebie!

Gość rg54g54ty435t342ty
teraz jest taka moda, zeby mowic, ze chorzy psychicznie sa "spoko" ale przeciez wielu z nich to osoby NIEBEZPIECZNE, nieprzewidywalne

niebezpieczni są tylko Ci co cierpią na schizofrenię paranoidalną i nie biorą leków!! i nie moda mowienia ze sa spoko, tylko próba przywrócenia ich do normalnego funckjonowania. a jak mowili ze niepełnosprawni są spoko to co ? tez taka MODA była?

Gość Specjalistkaaaaa
"Nie ma zdrowych psychicznie; są tylko nieprzebadani.."

mieliśmy rok przeciwdziałania transmisji biedy i ubóstwu. to co? to też było MODNE?? nie to było POTRZEBNE!!

Gość Specjalistkaaaaa
I jeszcze refleksja z pracy z "innymi": Gdyby chorych psychicznie było więcej niż tzw. zdrowych, to oni trzymaliby nas w zakładach zamkniętych...

Autorko choroba psychiczna zwłaszcza schizofremia dla rodziny to na pewno ciężka sytułacja .Moja matka chorowała na schizofremie ja byłam nastolatką .Wstydziłam się jej zachowań oraz bałam się reakcji otoczenia ,nie każdy tą chorobę zna i rozumie .Odizolowałam się od ludzi zresztą rodzina chorej traktowana jest za gorszą .Zawsze się bałam bo ta choroba może być dziedziczna ale mam 24 lata i jestem zdrowa .Człowiek z taką chorobą to nie głupek tylko chora osoba która potrzebuje pomocy.

zdaje sobie sprawę, że to ciężka sytuacja nie tylko dla chorego. dlatego tym bardziej straszne jest to, że ludzie wolą używać "odpowiednich epitetów" ;/ wobec tych osób zamiast zrozumieć problem, a ponoć jestesmy tacy "wykształceni"

kitana2000@tlen.pl bardzo proszę o kontakt na maila. asienka22@onet.eu

Gość Ja sama jestem chora psychiczn
e. mam manie przesladowcza tj ciagle slysze ze ktos sie ze mnie smieje, ze mnie wyzywa od brzydkich(z pojedynczych glosek na sile ukladam sobie takie slowa typu "ryj"czy "japa"). jak ide i slysze jak ktos rozmawia i mowi slowo "nieladna", "brzydka" to odrazu mysle i wmawiam sobie ze to bylo o mnie. po prostu mam przejebany mozg, przez co zlozecze najczesciej niewinnym ludziom, klne ich w myslach i zycze smierci.

Gość ahahahahahhha
a ja jestem powszechnie uważana za ładną, mężczyźni podrywają mnie na ulicy i w innych miejscach, mówią mi i pisza miłe rzeczy, ale jestem tez bardzo mściwa i przeklinam jesli ktos mnie skrzywdzi, ciebie też przeklęłam chora psychicznie poczwaro :p a z chorób mam stwierdzoną nerwicę, więc miej sie na baczności :D

Gość psychopatolożka:) ;p
Od dawna czuję się prześladowana, zawsze wiedziałam że ktoś czyta moje myśli i steruje mną zdalnie, teraz wiem, że to ty :(

nie ma to jak podszywać się pod kogoś, aby zrobić z siebie WIELKIEGO. szkoda że nie użyłeś swojego nicku, takiś odważny

Gość do psychiolki
choroby psychiczne jest łatwiej dostac niż się wydaje, wystarczy źle przebyta grypa, lub inna z pozoru błacha choroba lub uraz. Ja tez juz na glowę dostaje, łykam antydepresanty, ale nic nie daja ;/

Gość ona do kwadratu
ja mam nerwice natrectw i niktmnie z tego powodu nie wysmial ani nie dokuczal:)