Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pscychopatolożka:) ;p

CHOROBY PSYCHICZNE

Polecane posty

witam, mam do napisania prace na temat społecznych skutków diagnozy chory psychicznie. mam do Was prośbę, napiszcie mi jakbyście się zachowali gdybyście się dowiedzieli, że Wasza sąsiadka albo ktoś Wam bliski został zdiagnozowany jako chory psychicznie? np. ma schizofrenię, paranoję, albo nerwicę natręctw?

Gość xcsd
a co mialabym zrobic? nic, mam chorego sasiada i co z tego

Gość parada równości
normalnie, na codzien obcujemy z chorymi psychicznie na kafe, zreszta sami tez jestesmy psychiczni.

Gość sabka1111111
gdyby to u mnie lub moich bliskich stwierdzono chorobę, to bardzo bm to przeżywała. Ale u sąsiada to nic bym nie zrobiła. Tak naprawdę to kazdego dnia mijamy ludzi z chorobą psychiczną i nawet nie zdajemy sobie sprawy którzy to z nich. Ja mam np. nerwicę lękową, czasem boję się zasnąć, mam wrażenie, ze jak zamknę oczy to już na wieki. Leżę wtedy do 4, 5 rano i jak już jestem padnięta na maksa to przypadkiem zasypiam;/

chodzi mi generalnie o nastawienie ludzi do chorych psychicznie. Szukając informacji do pracy natknełam się na dane CBOS-u gdzie jest napisane ze 61% społeczeństwa chorych psychicznie traktuje jak ZŁO które trzeba tępić. przytoczono tez okreslenia jakimi Polacy nazywają chorych psychicznie. i o ile debil kretyn idioda dureń, ciemniak wariat itd nie są moze szkodliwe bo młodzież mówi tak na siebie na codzień i wcale nie maja na mysli ze ktos jest chory psychicznie to okreslenia takie jak ODMIENIEC WYRZUTEK SPOLECZENSTWA, NIEBEZPIECZNY DLA OTOCZENIA I PSYCHOL nie są już niczym "normalnym" własnie takie okreslenia pokazuja jak bardzo nasze społeczęństwo jest TOLERANCYJNE!!

Gość a kogo tu tolerować?
zbrodniarzy? chyba sama jesteś chora... oni podobno nie są niepoczytalni, a już na pewno nie wszyscy! p.s. Hitler i Stalin też byli chorzy. Tolerujesz ich czy potępiasz dzisiaj?

jakie sobie wychowalismy dzieci, czy jakie dzieci sobie wychowali nasi rodzice czy dziedkowie takie maja. nietolerancja wynika z braku wiedzy ale i tak uwazam ze nie jest tak zle. Chyba troche sami robimy wokol tego zamieszanie i niepotrzebnie nakrecamy innych.

ale proponuje nie brac pod uwage wypowiedzi z kafe bo tutaj sami chorzy psychicznie albo z niedouczone darmozjady.

ja nie potępiam wszystkich chorych psychicznie, jedynie tych, którzy stanowią zagrożenie dla otoczenia i znęcają się nad innymi wskutek choroby, robią z siebie ofiary...

Gość gjlj,mbvnbvmmg
Te psychiczne darmozjady to pasożyty społeczeństwa nic nie robią,a trzeba na nich płacić podatki.I jeszcze robią z siebie ofiary,ich się nie da tolerować.

Gość fdsfds
to zalezy . Do choroby psychicznej moze doprowadzic człowieka szkoła i znecanie sie nad uczniem . Rozne sa powody chorob psychicznych

a kogo tu tolerować? ja Ciebie nie oceniam więc Ty też tego nie rób!! nie tolereuje tych co dokonali jakiś zbrodni tylko próbuje bronić tych, którzy sa chorzy psychicznie i nie zagrażają społeczeństwu. bo wytłumacz mi jak osoba z nerwica natręctw TOBIE zagraża? przeszkadza Ci ze 4 razy myje rece 5 razy sprawdza czy zamkneła drzwi??!! Chory psychicznie to NIE TYLKO Hitler i Stalin i Ci co zabijają innych ludzi bo sa niepoczytalni. Chory psychicznie to też ten co Cierpi na anoreksję czy bulimię! fakt mój błąd trzeba było najpierw tym co najbardzioej krzyczą ze chorzy psychincznie to zło wytlumaczyc CZYM JEST CHOROBA PSYCHICZNA i że choroby takie sie leczy!! a i jescze jedno "a kogo tu tolerowac" czy jeżeli Ty byś teraz zachorowała na schizofrenię to też byś powiedziała że jesteś ZŁem które trzeba tepic? gratuluje podejscia

albo sama osoba chora psycicznie (rodzic chory psychicznie) dlatego nalezy z nimi robic porzadek, a nie cackac sie jak dotychczas

a i jescze jedno "a kogo tu tolerowac" czy jeżeli Ty byś teraz zachorowała na schizofrenię to też byś powiedziała że jesteś ZŁem które trzeba tepic? gratuluje podejscia a jakbyś była ofiarą schizofrenika, też byś powiedziała, że trzeba go tolerować? też "gratuluję" podejścia

Gość fdsfds
sa rozne choroby psychiczne . Ciezsze , lzejsze bardziej lub mniej niszczące życie chorego ..

Gość erwrew
a jakbyś była ofiarą schizofrenika, też byś powiedziała, że trzeba go tolerować? też "gratuluję" podejścia wiec zyczymy ci zachorowania na chorobe psychiczną . Albo zyczymy ci smierci w wieku 35 lat na raka mózgu

Chory psychicznie to NIE TYLKO Hitler i Stalin i Ci co zabijają innych ludzi bo sa niepoczytalni. Chory psychicznie to też ten co Cierpi na anoreksję czy bulimię! Dlatego napisałam, ze nie potępiam wszystkich ludzi chorych psychicznie. A część osób chorych psychicznie, które popełnia zło zdaje sobie sprawę z tego faktu!

gjlj,mbvnbvmmg taki jesteś mądry? to ciekawe czy jakby ktoś z twojej rodziny teraz zachorował to czy nie walczyłbys o to żeby dostali pieniądze??!! WIĘKSZOŚĆ chorych psychicznie chce znaleźć pracę, ale jest dyskryminowane przez społęczeńtwo(80%) i dlatego potrzebuje zasilku!! ciekawe cyz jakbys Ty nie mogł znaleźc zadnej pracy czy tez byś sie uwazał za darmozjada bo dostajesz zasilek, a co w takim razie jeszcze z niepełnosprawnymi niezdolnymi do pracy? tez sa darmozjadami?? weź sie zastanów, co piszesz!! bo własnie przez takich jak Ty spolecznetwo Polskie jest postrzegane w ten sposób

a jakbyś była ofiarą schizofrenika, też byś powiedziała, że trzeba go tolerować? też "gratuluję" podejścia wiec zyczymy ci zachorowania na chorobe psychiczną . Albo zyczymy ci smierci w wieku 35 lat na raka mózgu ja ci mogę życzyć tego, żeby się tobą największy psychopata zajął na ulicy :o ofiara schizofrenika nie jest odpowiedizalna za jego chorobe a przynajmniej nie musi byc, nieempatyczna paniusiu

erwrew bardzo dziekuje za miłe zyczenia. kogo tu tolerowac to w takim razie bedziesz potrafiła "zrobic pożądek" z własna matka? (oczywiscie nie zycze Ci choroby mamy) ja nie mowie ze trzeba Tolerowac ZWYRODNIALCÓW!! przeczytałas chociaz to co wczesniej napisałam?? OSOBY CHORE PSCYCHICZNIE TO TEZ TE Z ANOREKSJĄ I BULIMIĄ" je też trzeba tepic?? własnie sie bawisz w Hitlera i Stalina!! oni trez uwazali ze ludzi trzeba tepic.... i kto tu ma odpoiwiednie podejscie??!!

idę stąd bo szkoda mi słów NORMALNY człowiek staje po stronie osób skrzywdzonych, nie robi z chorych rodziców świętych krów... za dobrze chyba macie w życiu, zero problemów, nie ma w was empatii dla tych, którzy na nią faktycznie zasługują. Wspólczujecie jedynie ścierwom;/ PA! :o

Gość do psychopatolożki
ty błyskawicznie tracisz panowanie nad sobą. Chyba powinnaś sie leczyć :classic_cool:

Gość 124 5 5 5
Te psychiczne ścierwa tylko miejsce zajmują na ziemi.

czy ja powiedziałam zę nie wspołczuje ofiarom ZWYRODNIALCÓW?? Widac ze masz przyjety jeden streotyp i sie go trzymasz bo nie potrafisz zrozumiec ze owszem osoby chore psychicznie,to te które sa zdolne do morderstwa gwałtów itd,ale tez takie które jutro moze w autobusie beda jechały kolo ciebie, moze to ze Twoja kolezanka zaczeła sie intensywnie odchudzac tez moze miec podłoze psychiczne! osoby chore psychicznie widzisz tylko w tych ktorzy zrobili cos slego. po raz kolejny mowie ze anroktyczka i bulimiczka tez sa chore psychicznie a jakoś nikomu krzywdy nie robia(poza soba) a jezeli masz problem z "rodzicami" co cały czas podkreslasz to udaj sie do specjalisty!!

do psychopatolożki\ ja nie trace panowania nad soba. bronie tylko stanowiska któe przyjełam na poczatku i gwarantuję Ci ze zadnego problemu nie mam. ale dziekuje za troske. 124 5 5 5 może ktoś o Tobie myli w ten sam sposób?? to może usuń sie bo miejsce na ziemi dla kolejnego "scierwa" zajmujesz! ŻAL mi takich ludzi jak Ty!!

autorko jestem chyba odpowiednią osobą do badań mam Chad chorobę afektywną dwubiegunową ; moim zdaniem na kafe dzieje się to samo co myślą o tym ludzie z mojego sąsiedztwa żaden jednak głośno tego nie powie w twarz ... pisałam wielokrotnie o swoich problemach m.in o tym że mamy niski dochód pomimo to wychowujemy dziecko od razu podniosły się głosy że powinni nam to dziecko zabrać że tacy psychole nie powinni dzieci wychowywać itd

Gość w zwiazku z praca
mam czesty kontakt z osobami chorymi psychicznie na terenie jednego z wiekszych szpitali psychiatrycznych w Polsce, powiem wam ze ostatnimi czasy widze coraz wiecej mlodych mezczyzn w tym szpitalu :( kobiet jest stosunkowo malo i wiekszosc z nich to starsze osoby (chyba ze te mlode nie wychodza w ogole z pokoi kiedy ja tam jestem) ale budynkow z mezczyznami jest wiecej i strasznie duzo z nich to mlodzi mezczyzni w przedziale wiekowym 20-35 lat ;( co do samego pytania co mialabym zrobic w przypadku stwierdzenia u sasiadki choroby psychicznej? nic. wolalabym by nie okazala sie niebezpieczna dla siebie i innych, ale i z lagodniejszymi przebiegami schizofrenii opieka nad taka osoba jest strasznie uciazliwa. tu gdzie mieszkam, mieszkam cale zycie, sasiadow znam od malego wiec zwyczajnie pomoglabym jak potrafila gdyby bylo to potrzebne, ot tyle.