Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za miesiac wesele

Czy tyle wystarczy w prezencie??

Polecane posty

Gość za miesiac wesele

Czy mogę pójść na wesele z chłopakiem i dac bratu ciotecznemu w kopercie 200 zł? Mam problem bo nie mam skąd wziąć kasy na to wesele. A trzeba na nim byc, bo to jedyny brat cioteczny, pierwsze wesele młodego pokolenia w naszej rodzinie. No i ja chcialabym byc na tym slubie tylko kwestie finansowe nie daja spokoju. Nie mam skad wziac kasy, bo w tym roku skonczylam szkole. Do pracy ide dopiero od wrzesnia. Mama jest mi w stanie wrzucic do mojej koperty tylko 200zl. Bo sama daje swoja oddzialna daje 500zl, ale juz nie moze mi wiecej wsadzic. No to co myslicie? mam 19 lat. No i wydaje mi sie, ze brat wie, ze dopiero co szkole skonczylam ale z drugiej strony wolalabym potem zeby nie patrzyl na mnie jakos krzywo :o No i oczywiscie na pewno wiecej placa od talerzyka niz 100/os no, ale nie umiem wiecej wygrzebac. Chlopak finansuje paliwo, a to tez nie maly koszt bo 300zl w obie strony. Wiec do koperty nawet nie prosze by sie dorzucil. Co sadzicie. Bo do jutra musze potwierdzic obecnosc. I nie wiem czy wypada mi isc z taka koperta czy lepiej odmowic. Chociaz wiem, ze odmowic nie bedzie latwo, bo to bliska rodzina jakby nie patrzec.

Gość niedlugomlodazona
Oczywiscie ze mozesz!Przeciez on na pewno wie,ze nie pracujesz wiec i skad masz wziasc pieniazki.Nie martw sie i jedz spokojnie.

Wbrew pozorom 200 zł to wcale nie tak mało:) Nie jestes przecież matką chrzestną. Nie przejmuj się tym :)

jesli jestes mloda i rodzicami tez idziesz to dajesz fajna kase , ja od kuzynki i jej chlopaka dostalam komplet szklaneczek i kieliszkow a od jej rodzicow kase i naprawde bylo ok ,

Gość ttttttttttttttttttttttttttttta
mysle, ze to w zupełności w porządku, nawet za duzo! Jakbym ja miała 19 lat to bym pewnie tylko upominek dała

Gość harmid
oczywiście, że tak. daj tyle na ile Cię stać.

Gość za miesiac wesele
To kamień z serca :)

Pewnie, że wystarczy!!! Ja znam ludzi, którzy w takiej sytuacji uznali, że idą "z rodzicami" i wcale nie dali prezentu najmniejszego nawet!

Gość a nawet jeszcze taniej
Ci wyjdzie jeśli kupisz np zestaw talerzy :)

Gość salianka
Oczywiście,że wystarczy - przecież nie wykopiesz pieniędzy spod ziemi :D Każdy daje wg zasobności swojego portfela.

Gość za miesiac wesele
Zestawu talrzy nie moge kupic czy innego drobiazgu, bo na zaproszeniu byl wpis, ze wola jednak pieniadze. Jakbym szla z rodzicami bez os, towarzyszacej to bym sie podpiela pod ich koperte, ale ze ide z os towarzyszaca to wiem ,ze wypada dac koperte no i o tym 200zl mysle.

Gość a swoją drogą
ile km i czym jedziecie że aż za 300zł ? bo to strasznie dużo. jedziecie na drugi koniec polski?

Gość za miesiac wesele
No niestety daleko, bo aż w Białymstoku. A my jesteśmy z okolic Kielc.

Gość beata112
daj tyle na ile Cię stać,nie kupuj głupiego prezentu który będzie się walał po kątach ,kuzyn dobrze wie że jesteś przyjezdna a to też kosztuje,a jak z noclegiem wygląda płacisz sama za hotel czy kuzyn coś załatwia

Gość za miesiąc wesele
Nie będziemy chyba w ogóle nocować. Wesele się skończy nad ranem i wrócimy do domu. Nie było mowy o żadnym noclegu.

Gość adaaa0001
witam może zamiast kasy kup po prostu prezent , który zawsze się na początek każdej Młodej parze przyda np. http://www.promoceny.pl/detail/media-markt-zelazko-tefal-fv5187-aquaspeed-power-187-55949/ zmieścisz się w kwocie , jaką chciałaś przeznaczyć , prezent przydatny bo każdy to używa ....a kwoty dokładnej nie będą znać... pozdrawiam