Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M1993

Dobre wyniki a wypadanie włosów

Polecane posty

Gość M1993

Mam taki problem, ze strasznie wypadają mi włosy. Wyniki krwi i tarczycy mam dobre. Chodziłam do jednego dermatologa, teraz do innego, brałam już dużo leków od witamin po płyny do wcierania w głowę a nawet zastrzyki... Lekarz mnie uspokaja, ze skoro rosną mi małe włoski nad czołem to jest dobrze, ale włosów mimo to mam mało. Niech mi ktos powie dlaczego tak się dzieje. Dodam ze mam 18 lat.

Gość M1993
Nie biorę żadnych takich tabletek a badań hormonalnych nie miałam bo lekarka powiedziała ze jesli nie mam problemów z sercem i jeszcze z czyms nie pamietam to nie moga to być hormony...

Gość fdgdfgdfgfd
kochana mi wypadaja wlosy od ponad 15 lat, leca starsznie a do tej pory jeszcze nie wylysialam o dziwo

Gość fdgdfgdfgfd
ahaha dobre a co ma serce do hormonow, serce mzoe byc zdrowe a hormony do dupy...

Gość taki śmieszny bzibziółkowaty
pijcie pokrzywe dziewczyny i skrzyp polny

Gość M1993
Tez mnie zastanawiało co ma serce do hormonów, ale w końcu lekarz tak powiedział... Nie wiem może znowu lekarza zmienie. Do 3 razy sztuka ;p

zrób sobie badania hormonalne a tak ode mnie to idź do apteki i kup sobie cynk, ale sam bierz go przez 3 miesiące i zobacz czy poczujesz różnicę w czasie kuracji cynkiem 3godz przed i po nie polno spożywać nabiału bo upośledza wchłanianie cynku

Gość M1993
Dzięki wielkie:)

Gość lasia
moi drodzy pomóżcie! :) jest taki sobie konkursik foto i chciałabym, abyście oddali na mnie głos ;) temat to niezwykłe ujęcie przedmiotu codziennego użytku, a tutaj jest link do zdjęcia http://konkurs.fotokursy.com.pl/praca/699#show nie musicie się nigdzie rejestrować, wystarczy kliknąć (tam jest obok zdjęcia na niebiesko "+zagłosuj") dzięki wszystkim, którzy wsparli amatorkę fotografii ;)

ja mam podobny problem z włosami, ale to co dziś zobaczyłam w wannie przeszło ludzkie pojęcie, poleciałam do apteki po zestaw: henna wax, h- pantoten optimum, piloxidil i Neril, taka dawka na pewno pomoże :)

Gość Ekspert Gelacet
Witam, skoro uspokaja Cię lekarz specjalista, to zapewne nie ma powodu do nadmiernego niepokoju. Jeśli chcesz odżywić i zregenerować włosy, możesz spróbować uzupełnić niedobory pewnych kluczowych witamin, które od czasu do czasu pojawiają się w organizmie, na przykład z powodu niewłaściwej diety. Polecam Ci regularne zażywanie odpowiedniego suplementu diety, zawierającego biotynę. Jest to witamina z grupy B, która pomaga odżywić zniszczone włosy oraz nadać im blasku. Ze względu na te pozytywne właściwości, niektórzy nazywają ją „witaminą piękności. Warto zwrócić uwagę na Gelacet, który w Polsce ukazał się niedawno i jest rekomendowany przez lekarzy dermatologów. Ponieważ jest suplementem diety, możesz go kupić w aptekach bez recepty. Został oparty na unikalnej duo formule, czyli połączeniu wspomnianej już biotyny i żelatyny. Żelatyna to substancja białkowa, która przyczynia się do odbudowy komórek włosów, paznokci i skóry. Być może przydatna okaże się informacja, że Gelacet jest dostępny w postaci kapsułek lub saszetek z proszkiem do rozpuszczania w wodzie. Na koniec dodam, że aby przyniósł oczekiwany efekt, należy go stosować codziennie przez co najmniej 3 miesiące. Poprawę powinnaś jednak zauważyć wcześniej, w miarę coraz dłuższego przyjmowania preparatu. Jeśli to nie nastąpi, powinnaś ponownie udać się do lekarza. Mam nadzieję, że pomogłam. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania związane ze składem Gelacetu i jego działaniem. _________________________________ _ Ekspert Gelacet, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące kondycji włosów i paznokci. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość Siuup
Włosy też mają swój cykl żywotności. Co 7 lat włos umiera i wypada. Dziennie normalnie każdemu wypada około 150-200 włosów. Jeśli u Ciebie jest więcej to udaj się jeszcze do trychologa na badania mikro kamerą :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI