Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izkaaaa

6 tyg maluch

Polecane posty

Gość izkaaaa

Moj 6 tygodniowy maluch ciagle chce ssac smoczka,jakmu wypadnie przerazliwie placze,w ciagu dnia bardzo malo spi tylko ciagle ssie.Moj dzien wyglada tak ze co minute musze mu go wkladac bo mu wypada.Glodny nie jest bo zaraz po karmieniu znow go ssa.Czasami mam juz tego dosyc.Pomozcie jak go oduczyc zeby tylko ewentualnie smoczka uzywal do zasypiania.

Takie dzieci oducza sie tylko w taki sposób ze muszą swoje wypłakac bo jak inaczej wytlumaczysz dziecku aby nie ssalo. To jest malenkie dziecko ktoro ma najwidoczniej silny odruch ssania wiec albo cycek albo smoczek albo pozwolisz mu sie wyplakac i wydrzec. Wybieraj. Ja swojemu podaje smoczek i delikatnie przykrywam pieluszka - tzn tak podpieram aby pieuszka przytrzymywala troxhe smoczek. Maly lezy na boczku wiec sie nie udusi :)

a ja w ogóle nie dawałam smoczka,bo po co,kolezanka tak wychowala glodomorka,bo jak w koncu zabrala smoczek to ciagle jadl

ja mojej córeczce musiłam dać smoczka bo nauczyła się ssać palca jak dostałam zapalenia piersi ;/ a tak to nie ssała ;) jak niema smoka w buzi to pcha palce,a już nie ssie tylko tak gryzie i bada sobie co tam ma w buzi ( coś ją dziąsła muszą swędzieć ;)

a u mnie córka niestety nadal musi mieć na noc do samego zasypiania smoka a syn w ogóle nie potrzebuje go

mój synek ma tak, jak gosiaczka - miamle rączkę. smoka, jak mu podawałam, wypluwał i musiałabym w zasadzie stać i mu go podtykać co chwilę. potem doszłam do tego, że ssie łapkę, jak coś chce - jeść, pić, zmienić pieluchę, przytulić, odbić po jedzeniu - czyli jak się czuje z jakiegoś powodu niepewnie. i jak usunę przyczynę, już nie ssie i najczęściej zasypia.

raz zaśnie ze smoczkiem i za godzie wypluje jak na noc...a raz bez smoczka ;) różnie ;) a palc teraz to ne ssie tylko gryzie to jej tego nie zabronie bo i sobie tym sposobem dziąsełka masuje ;)

a smoka to jak nie śpi a jak ma w buzi to przeważnie łapie,wyjmuje,patrzy się chwile i wpycha odwrotnie i go gryzie :p

no, mój syn to ma trzy tygodnie i jak coś złapie, to wyłącznie niechcący ;) ale tak sobie czasami tymi łapkami wymachuje, że smoka wywalał sam sobie i tyle było ze ssania. za to było płakanie.