Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna 29.

kłótnia z mężem o siostrę

Polecane posty

Gość anooo
No tak ludzie w wieku 19 lat wyjeżdżają na studia, tylko że najczęściej na weekendy wracają do rodziców, a ona już nie ma rodziców :O i tu chodzi głównie o wsparcie duchowe...

Gość anooo
No możliwe że jej nie lubi po prostu...z drugiej strony to już nie dziecko i nie będziecie musieli jej pilnować, sprawdzać czy lekcje odrobiła, zawodzić do szkoły, po prostu wychowywać, tylko będzie u Was mieszkasz, żeby nie czuć się samotnie...

Gość Joanna 29.
ale jak siedział z matką pół roku to myślisz że nie było podjętej decyzji, że jak będzie trzeba to zamieszka z nami?

Gość anooo
ja nie widzę tu różnicy między matką, a siostrą, to najbliższa rodzina...

Gość troche tego nie rozumiem
Ktoś tu napisał, ze trzy lata i siostra zapomni o Tobie, pójdzie w świat. Otóż nie, zyskasz jej wdzięczność i oddanie. Znam takie rodzeństwo, było ich ośmioro jak mama zmarła. Troje już dorosłych z włansymi rodiznami, najmłodsze miało 5 lat. Jedna z sióstr wzięła je do siebie. Pozostali starsi olali ich, żyli swoimi rodzinami. Teraz ta ekipa adoptowana to super zgrana rodzinka, a pozostała dwójka ma pretensje, ze o nich nikt nie pamięta. Tylko gdzie oni byli jak nieletni ich potrzebowali? Nawet na święta nie zajrzeli, bo szli do teściów. Ja bym się postawiła mężowi, jemu jest wygodnie jak jest. Nie ma chyba uczuć, bo 19 latka to jeszcze nie dorosły. Porezebuje wsparcia i dobrze mówisz siostra jest jedna, męża można mieć innego.

anooo ja nie widzę tu różnicy między matką, a siostrą, to najbliższa rodzina... Nie widzisz różnicy pomiedzy dziewczyna , która potrzebuje jedynie wsparcia i poczucia , ze nie jest sama a stara kobietą , którą trzeba leczyc :O 🖐️

Gość Joanna 29.
anoo, dokładnie o to chodzi, żeby czuła że nie jest sama.

Gość kanapeczka z kanapeczką
taki mamin synuś??? Joasiu o niebo lepiej mieszkać z młodą, miłą, inteligentną, pomocną siostrą niż ze swoją stara teściową, której po paru dniach wszystko ie będzie pasowało...a to ten kubek nie umyty, a to trzeba przestawić, a to takie a to siamtto ,a przy kłótniach wtrącanie się.....Ty to wiesz, żeby jeszcze Twój zmądrzał

Gość anooo
A podał jakiś konkretny argument czemu nie chce żeby Twoja siostra mieszkała z wami?

pewnie szykuje miejsce mamusi

Gość kiciorek-ek
enfant- dajże już spokój, głupio gadasz. Siostra autorki potrzebuje AŻ wsparcia- widac, że autorka ją kocha i chce jej pomóc. Postawa męża jest nie na miejscu- nawet jeśli siostry nie lubi. Koniec tematu!

Gość Joanna 29.
bo się żenił ze mną a nie z moją siostrą. i nie wiem czy chodziło o pieniądze, ale powiedział że jest dorosła i powinna sobie radzić sama. myślałam, że go walnę patelnią. nie odezwałam się ani słowem tylko wyszłam z domu bo bym go chyba zatłukła :(

Gość anooo
aha...no to wyjaśnij mu dlaczego ona chce i Ty chcesz żeby mieszkała z wami na spokojnie...

Gość anooo
na razie to takie głupie gadanie, o kasie powiedź, że będzie miała rentę, kasę z wynajmu mieszkania, więc niech się nie boi, że wyda majątek na Twoją siostrę...ciekawe czy swojej siostry też by nie przygarnął :O

kiciorek-ek enfant- dajże już spokój, głupio gadasz. Siostra autorki potrzebuje AŻ wsparcia- widac, że autorka ją kocha i chce jej pomóc. Postawa męża jest nie na miejscu- nawet jeśli siostry nie lubi. Koniec tematu! Ja nie gadam głupio, tylko zwracam uwagę, ze ta decyzja dotyczy ICH OBOJGA . Facet jej nie nie chce z jakiegos powodu,a autorka nawet nie wie dlaczego :D . I ma prawo, tak samo jak ma prawo nie zgodzic sie na wspolne mieszkanie, kiedy tak naprawde nie ma takiej potrzeby. Natomiast idiotyzmem jest nieumiejetnosc dogadania sie z własnym męzem. :O Koniec tematu

Gość kiciorek-ek
tak szczerze to cholernie Ci współczuję...Nie dość, że straciłaś mamę to jeszcze się okazało, że najbliższa Ci osoba to siostra a nie mąż. Nie daj się, bo nie spojrzysz sobie potem w oczy w lustrze. Daj szansę mężowi, porozmawiaj z nim- ale jeśli będzie dalej uważał, że siostra powinna sobie sama radzić to omów z nim kwestię JEGO wyprowadzki z domu. Bo dla mnie to przegięcie! Swoją drogą ciekawe co powie jak mu przypomnisz sprawę z jego mamą....

tylko egoisci tak robią:( a ja właśnie mojego zatłukłabym :) współczuję Autorko naprawdę mieć takiego męża, wygodniś.....

Gość kiciorek-ek
enfant- decyzja nie dotyczy ich obojga! Dotyczy autorki bo to jest JEJ siostra. I to jej decyzja czy chce jej pomóc- jeśli chce mąż absolutnie nie powinien tego negować. Autorka siostrę kocha i chce jej pomóc. Co w tym może nie pasowac jej mężowi????????????????????????????No powiedz! Że jej nie lubi?? co to za powód w obliczu takiej tragedii jaką jest śmierć mamy????

Gość Joanna 29.
Enfant Terrible - nie było potrzeby leczenia jego matki za granicą bo w Polsce lekarze też są i szpitale więc za przeproszeniem nie pierdol mi tutaj głupot. siostry na pewno nie zostawię samej tym bardziej, że widzę że nie doszła do siebie. a mąż albo się z tym pogodzi albo będzie miał żonę na weekendy bo ja siostry nie zostawię w potrzebie. i zagram dzisiaj na uczuciach jego odnośnie jego matki bo sytuacja tego wymaga. nie chciałam nigdy mu tego wypominać ale nie mam wyjścia.

Gość anooo
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale tylko raz z nim o tym rozmawiałaś i to właściwie on tylko odpowiedział że nie, a Ty nie próbowałaś go przekonać, tak?

kiciorek-ek Skoro ma sie wprowadzic do ich domu, zamieszkac z nimi to decyzja dotyczy ICH OBOJGA :O . I naprawde nie ma znaczenia czy jest to siostra , teściowa czy znaleziony na śmietniku pies. Nie wiem jaką logiką trzeba sie kierowac , zeby myślec inaczej?? I masz racje, jezeli chce jej pomoc, to mąz nie powinien tego negowac. Tylko , ze ona chce pomagac tylko w jeden jedyny sposób, który akurat jej mężowi nie odpowiada. I tu jest problem :) Joanna Umiejętnosc czytania ze zrozumieniem naprawde ułatwia w znacznym stopniu życie. A Ty juz po raz kolejny pokazujesz, ze takowej nie posiadasz:O Moze dlatego nie potrafisz dojśc do konsesnusu z własnym mężem :P? 🖐️

Gość Joanna 29.
nie, rozmawialiśmy wiele razy ale sytuacja nie ponaglała nas bo siostra i tak musiała skończyć liceum i napisać maturę. ja ją przywoziłam na weekendy do nas a po pracy jeździłam do niej. na noc często też zostawałam ale widzę że mnie potrzebuje. koleżanki to nie to samo co siostra.

Gość współ-czująca
w takiej sytuacji jedyne o czym powinniście porozmawiać to to który pokój zajmie......w głowie mi się to nie mieści jakiego masz dupka To tak jakby odrzucił część ciebie, w ogóle dlaczego jakim prawem on traktuje siebie jakby był kimś najważniejszym w Twoim życiu. On jest tu tylko po to, abyś mogła się przytulić, bo na zrozumienie nie masz co liczyć .... paradoks\ Walcz o siostrę!

Gość Joanna 29.
Enfant a co za różnica czy mieszka z nami jego matka czy moja siostra? i tak jedna gęba więcej do wykarmienia jak już taką mądrą udajesz. poza tym pisze się konsensusu. doucz się dziecko.

Gość anooo
aha, to trochę zmienia postać rzeczy, czyli jest uparty i to przemyślał, bo myślałam że raz tak od razu palnął, że nie... no własnie inaczej nie da się tego rozwiązać, bo tu nie chodzi tylko o kasę, tylko o to żeby ona nie była sama w 4 ścianach!

Gość współ-czująca
tylko wy obie wiecie jak to jest stracić rodziców, łączy was to samo uczucie, te same wspomnienia, dlatego w Twoich ramionach szuka ukojenia, bo kocha Ciebie jak Ty ją, takiej więzi i miłości nic nie przebije nawet jakiś dupek. Teraz Ty będziesz dla niej "mamą" do czasu aż oswoi się ze sobą i swoimi myślami. Nawet dorosły człowiek potrafi płakać i czuć się jak dziecko, uczucia jakie nosimy nie świadczą o naszej dojrzałości lecz ustanawia to rozum

Gość kiciorek-ek
enfant to chyba typ kobiety ślepo wpatrzonej w męża, wyznającej zasadę, że po śłubie tylko mąż a potem reszta rodziny. Bo tylko to może tłumaczyć jej dziwne wypowiedzi. Joanna- postaw męża pod ścianą i tyle!

Gość współ-czująca
juz po 17 chyba wrocil z pracy...

Gość Joanna 29.
kończy o 17, będzie za jakieś 20 minut.

Gość współ-czująca
poczekamy:) jesteśmy z Tobą jak widać;) tylko spokojnie daj mu się w pełni wypowiedzieć