Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serveterra

ile zabrac koszul do szpitala a poród?

Polecane posty

Gość serveterra

2 wystarczą?

na sam porod?? czy w ogole na cały pobyt w szpitalu? bo jesli na porod to dwie spokojnie wystarcza,jesli na cały pobyt to przyda sie wiecej-ja mialam 4 :)

jedna na porod( jakas stara bo i tak sie wyrzuca) i 2 na potem,( tak chca u nas w szpitalu)

Gość serveterra
chodzi o caly pobyt. po co az 4 mzoesz mi wyjasnic?

juz ci wyjasniam:) na porod mialam jedna i na kazdy kolejny dzien nastepne-sorry, ale widzialam powodu zeby ktos mial mi je prac i przynosic swieze,wolalam zabrac od arzu wszystkie ze soba:) a dwa dni w tej samej koszuli-nie wyobrazam sobie, rodzilam latem, upały i gorac, a po porodzie kobieta poci sie jak mysz:)

to zalezy ile czasu spedza sie w szpitalu.u nas jest tak dzis rodzisz to jutro po poludniu wychodzisz,wiec az tyle koszul nie jest potrzebne.

Gość dziewieciomiesieczniak i ciaza
ja mialam 4 ale potem musieli mi dowozic bo maly dostawal antybiotyk i lezelismy 8 dni

Gość do porodu
mialam koszulę bylejakszą :), ale nie bylo na niej potem ani kropli krwi więc nie wyrzucilam ej. na potem mialam 2 i bylismy 3 dni w szpitalu. po porodzie kobieta owszem poci się, ale są prysznice :)

Gość gość
Ja miałam jedną do karmienia i jedną co leżałam przed porodem Jeśli chodzi o sam poród to miała tą co w niej leżałam wcześniej i nadal jest w dobrym stanie Zakrwawiona nie była bo na porodzie Ci ją podciągają ale wiadomo nowiuteńkiej nie warto brać :)

Ja też miałam 4, ale tej w której rodziłam wcale nie wyrzuciłam. Później używałam bo była wygodna do karmienia :)

Ja wcale nie brałam bo dawali w szpitalu. Po porodzie się okropnie brudzi i nie widzę potrzeba niszczenia swojej skoro są szpitalne.

Gość bardzo ważne
wystarcza dwie jezeli bedzie ci mial kto wyprac w razie czego i przyniesc świeżą, w sumie to dobrze by bylo zebys na kazdy dzien pobytu miala czysta. No i jezeli szpital nie daje na porod to musisz jakas wziac

no to ze sa prysznice to raczej oczywiste, ale raczej srednia to przyjemnosc wyjsc spod prysznica i wlozyc ta sama, spocona, noszona juz wczesniej koszule:/

Gość unialeszno22unia
Ja wziełam 3 koszule bo 1 i 2 dzień zaplamiłam ja całkowice krwia.

Brałam dwie- jakby poród trwał strasznie długo (nie przewidywałam, ale jednak)- w końcu jedną miałam na porodówce (poszła potem do kosza), drugą założyłam jak dwie godziny później poszłam pod prysznic i była na pierwszą noc (na najgorsze krwawnienie). Na kolejne dwa dni- dwie piżamy, jakoś mi było wygodniej, lepiej trzymały wkładkę przy tyłku a górę do karmienia miałam rozpinaną. Wszystko lumpeksowe bo w domu w piżamach nie śpię, nie wiedziałam jak wyjdzie z karmieniem więc nie chciałam nowych kupować specjalnie do karmienia, a liczyłam się z tym że krwi potem nie dopiorę.

Gość serveterra
to na tej z linku czerwonej mysle ze latwo spiore krew ,bo maja jeszcze czarna -to kupie 2 kolory i na porod jakos stara z domu wezme