Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co vdgd

D;aczego ludzie chca usilnie przynalezec do Kk ale nie przestrzegaja jego zasad?

Polecane posty

Gość po co vdgd

mowia ze sa katolikami ale zasad kosciola juz nie przestrzegaja wiec jacy to katolicy?

Gość energy drink
a co Cie to? ich zycie ich sprawa, pilnuj swojej szanownej osoby

Gość energy drink
hipokryzja zawsze byla i bedzie, ale wtracanie sie w sprawy innych jest jeszcze gorsze

Gość po co vdgd
jakie wtracanie w innych sprawy? problem jest ogolny :P

Gość energy drink
problem jest g***ny i tyle, przeswieta istoto

Gość po co vdgd
co sie tak rzucasz?:P

Gość ja nie uważam że to hipokryzja
Są ludzie, którzy biorą ślub Kościelny, a potem chodzą do kościoła, modlą się, wierzą itd... Nikt nie jest doskonały. Owszem, większość ludzi np. nie powstrzymuje się z seksem do ślubu, ale tak na prawdę co komu do tego ?

Gość jak to dlaczego
bo co ludzie powiedzą :P

Gość uważacie, że wszyscy?
Myślicie, że wszyscy są zakłamani, że wszyscy kombinują, że każdy jest zły, podły, dwulicowy i fałszywy? I chce się wam jeszcze w takim świecie żyć? A ja twierdzę, że jest wcale nie mało ludzi, dla których kościół jest jednak wielką wartością. Są ludzie, którzy idą do kościoła, nie celem pokazania się w białej sukni, ale po błogosławieństwo, po sakrament. Są osoby wierzące w Boga i przestrzegające podstawowych zasad poczciwości. A najważniejszą zasadą porządnego człowieka, jest nie srać w swoje gniazdo. Jeśli akceptuję coś, to nie wyszydzam tego publicznie. Jeśli ksiądz się do mnie nie dobierał, to albo nie wszyscy księża są zboczeni, albo ja jestem nie w jego typie. Tę pierwszą ewentualność należy przyjąć równie prawdopodobnie, niż drugą. Jest część księży, którzy są plamą na wizerunku kościoła. Księża, dobierający się do kobiet, a nawet dzieci, księża pazerni na majątek, dążący do władzy. Ale to tylko margines kościoła. Są księża z powołania i osoby, które z takimi księżmi miały zawsze do czynienia będą w kościele czuć się dobrze. Im kościelny ślub nie będzie się kojarzył z farsą, czy szopką, przedstawieniem. Wiele zjadliwych i niesprawiedliwych opinii krąży po różnych forach. Tutaj również. Tylko że jak nie można uogólniać, że każda z dziewczyn, to dziwka, tak nie można uogólniać, że każdy ksiądz jest zły, a każda chce wziąć ślub w kościele, bo tak ładniej. Że grzeszą, ale się później spowiadają! Ludzką rzeczą jest upadać, nieludzką trwać w błędzie! Nie wiecie, kto to kiedyś powiedział?