Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zła na córkę i to jeszcze jak

moja córka jest nienormalna! jak mam jej to wybić z głowy

Polecane posty

bo ona mowi ze poradzi sobie z matura bo bedzie pracowac na to aby oplacic sobie jakies kursy do matury przeciez jest jeszcze niepelnoletnia

Gość joaśka23
Jeżeli córka już wie co ją interesuje, chce mieć zawód to moim zdaniem nie jest głupia. Wbrew pozorom technikum nie jest szkołą dla głupich ludzi... Po LO co masz? Tylko średnie wykształcenie, żadnego zawodu. A ona jak skończy technikum będzie miała zawód już, będzie też przecież mogła pójść na studia jakieś jeżeli będzie chciała... Skończy szkołę rok po ludziach w jej wieku w LO ale mając zawód będzie milowy krok przed nimi... Poza tym zdać maturę i egzamin zawodowy w tym samym roku to nie lada wyczyn wg mnie.

mówi ze chce isc do macdonalda pracowac bo w wakacje nieltnich przyjmuja ona mnie psychicznie zrujnuje

Gość A z jakiej racji ona ma myslec
o Tobie ??? Na łeb ci padlo czy jak ?? uczy sie dla siebie a nie dla siebie !!!

Gość -2320930290
jak chce isc do mcDonalda to poślij ją jak najpredzej, bardzo dobrze jej zrobi takie doświadczenie. Od razu doceni ksiązki. Serio.

Gość A z jakiej racji ona ma myslec
dla siebie, a nie dla CIEBIE głupi babonie

Gość joaśka23
Teraz jest niepełnoletnia, ale w ostatniej klasie już będzie... Nie wierzę, że istnieją tak głupi ludzie jak właśnie Ty, mamo... Byłam w lo i żałowałam, że nie poszłam właśnie do technikum

ale co ja powiem moim siostrom i rodzicom?

Gość -2320930290
ale te dwa pierwssze to rzeczywiście nie przygotowuja do niczego, hotelarskie chyba żeby zostac krypto-dziwką, a ekonomiczne tez nic kompletnie nie daje, powiedz jej ze jest masa ludzi po ekonomii - co nie ma pracy...

Gość ja jestem po tech. poligraficz
i pracuje w drukarni i studiuje

wszyscy jestescie nieuki

Gość siri
do autorki: ja skończyłam liceum a na studiach nie dałam rady i żałuję,że nie miałam zawodu...Moja siostra skończyła technikum i b.dobrze sobie radzi w życiu.

Gość MAX 22
Jeśli to nie prowo to mamuska działasz na szkodę córki, idż się lecz z glupoty a rodzince powiedz ze to nie ich sprawa. Nie musisz wyzywać tutaj ludzi bo niewyksztalcona to ty jesteś. Piszesz takie glupoty że wielu podejrzewa że to prowokacja. Moze obawiasz się ze po tachnikum , corka mając zawód i pełnoletnośc da z domu nogę ? I tu Cię boli, nie zdziwiłbym się.

Gość siri
Jak córka chce pracować to tylko trzeba się cieszyć, jest bardzo odpowiedzialną i samodzielną osobą wg.mnie a Ty się niepotrzebnie martwisz...

Przynajmniej będzie miała zawód. Ludzie, którzy są po studiach siedzą na bezrobociu w czasie gdy inni którzy poszli do zawodówki czy technikum świetnie sobie radzą jako fryzjerzy, mechanicy czy kucharze i koszą za to niemałą kasę. Mam znajomą, która poszła na polonistykę, średnia ze studiów 5,0 wszystkie kursy pokończone, 5 lat doświadczenia, stypendium naukowe przez cały okres nauki, magisterka na 5. I co robi? Pracuje na słuchawce za 1 tys. bo innej roboty nie ma - wszystko po znajomości, nawet głupie posady nauczycielek. Twoja córa dobrze myśli. Podczas gdy inni magistrzy będą się uganiać i całować w rękę za pracę za 1 tys. ona dobrze się ustawi. Teraz studia nie gwarantują dobrej pracy, w naszym chorym kraju bywa wręcz odwrotnie. A fachowcy zawsze są potrzebni.

Tylko niech nie wybiera technikum poligraficznego - teraz jest kryzys w wydawnictwach i bardzo, bardzo ciężko dostać tam pracę. Ograniczają kadry i dostać się można praktycznie wyłącznie po znajomości. Daj córce decydować o swojej przyszłości. W takiej kwestii powinnaś myśleć tylko i wyłącznie o tym czego ona chce, a nie co powie rodzina. Nienawidze takiego podejścia.

zjadłabym gówno, żeby ktoś łyknął te prowokację :)

Gość :P kama rama
skonczyłam technikum ekonomiczne:P mature zdałąm bardzo dobrze i skonczylam studia ekonomiczne, na ktorych nie musialam nic robić bo wiekszosc przerobiłam w twchnikum:D

żadne argumenty do niej nie docierają

Gość jak chce iść na medycyne
to niech idzie do ogólniaka. ja jestem po ekonomiku i miałam nielada problem żeby na fizjoterapie się dostac, a po ogólniaku nie miałabym problemu

Gość me here now
Ja chodzilam do technikum ekonomicznego, zdalam mature na 5tkach i poszlam na studia na rachunkowosc. Wszystko zalezy na jakie studia chce isc, bo po tech ekonomicznym ciezko bedzie dostac sie na sztuke. Tak poza tym, to nie widze w tym nic nadzwyczajnego. No ale moze za moich czasow do liceum szli ci z gorszymi ocenami, albo tacy, ktorzy jeszcze nie wiedzieli czego chca.

Gość jak chce iść na medycyne
no na medycyne chce iść to ekonomik odpada, lepiej jakby poszła do liceum o profilu ratownik medyczny, są teraz takie szkoły, miałaby dużo chemi, biologii , to jej się przyda jak chce isc na medycynę

ona już nie chce iść na medycynę. powiedziała mi dzisiaj, że będzie się starała zdawać do szkoły filmowej po technikum. jeśli sie jej nie uda dostać, to zamierza podjąć jakieś studia zaoczne, ale sama nie wie jeszcze jakie i iść do pracy. sama nie wiem już co jej doradzić. bo wszystkie argumenty o tym żeby jednak poszła do liceum nie działają. a niech robi co chce, mam już to gdzieś.

Ja już z nią wytrzymać nie mogę. Ona ciągle coś wymyśla. Przez całe gimnazjum truła mi, że chce iść na medycynę. Teraz zmiana planów. Ona jest jakaś niestała.

Gość blabliblu
wariatka z Ciebie, po technikum będzie miała i maturę i zawód, a po liceum to może ulice zamiatać tylko ;/

Gość cieszę się że moja matka taka
kobieto, to jest sprawa twojej córki gdzie chce iść, a nie twoja. nie możesz za nią żyć. coś mi się wydaje że sama poszłaś do technikum a nie do liceum i teraz żałujesz i wyładowujesz to na córcę. to jej wybór nie twój,jej życie! każdy czegoś w życiu żałuje nikt nie jest idealny i popełnia błędy , nie mówie że pójście do technikum to błąd bo sama jestem w technikum i nie narzekam.. a ty daj spokój córce!

Gość jestem kobieta ale takie
kurwa i co z tego ze matura z nizszym wynikiem??ale bedzie miala wysokie wyniki z egzaminu zawodowego i bedzie miala papiery do zawodu!!!!poza tym jestem z bydgoszczy,skonczylam technikum hotelarskie i powiem ci...jest tam wysoki poziom ksztalcenia...niech idzie bo naprawde ciekawy kierunek

Gość prawdaaaaaaaaaaaaaa
takijeden24 ja mam 24lata i cholernie zaluje ze nie poszedlem po gimnazjum do zawodowki tylko do liceum i na studia, naprawde to byl jeden z moich wiekszych bledow, no ale niestety tez mialem takich glupich rodzicow ja autorka tematu, zwlaszcza matke ktora mowila ze jak pojde do zawodowki a nie liceum to zmarnuje sobie zycie heheheheheeheh szkoda ze wtedy bylem taki glupi i wierzylem w te idiotyzmy. Zgadzam się w 100%. Jestem w tym samym wieku co Ty i również żałuję, że poszłam do liceum i na studia, mogłam iść do technikum albo nawet zawodówki przynajmniej miała bym zawód i pracę. A tak to teraz siedze w domu na bezrobociu od kilku miesięcy i nic nie mogę znaleźć.

ale ja się na to nie zgadzam.