Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cichy2020

Epiduo- na silny tradzik i przebarwienia? warto?

Polecane posty

Gość Cichy2020

Witam Wiem że temat już był i to nie raz ale postanowiłem go odświeżyć, zapytać czy warto osób, które wypróbowały epiduo. Chciałbym zebrać odpowiedzi na moje pytania odnośnie epiduo jak i samej walki z trądzikiem w ogóle. Otóż żeby nie przedłużać zacznijmy: - po jakim czasie zauwarzyliście efekty działania epiduo (jeśłi w ogóle były efekty) - czy w trakcie stosowania tego leku mieliście chwilowe pogorszenie stanu cery? jeśli tak to po jakim czasie to się zaczeło i czy to normalne? - jak i czym nawilżaliście skóre? - czy warto stosować epiduo na dość silny trądzik z przebarwieniami? proszę o wasze doświadczenia, jestem całkowicie gotowy na wszystko aby wkońcu pozbyć się tego syfu, który dręczy mnie już od 5 lat i tylko zatruwa mi życie. - prosze o wypowiedzi szczególnie chlopaków ( nie wstydzcie sie tego ), oczywiście opinie Pań również są mile widziane z góry dziekuję za odpowiedzi a za mój dość chaotyczny post przepraszam ale jestem tu nowy:)

Gość malkolm
Witam. Ja stosuję epiduo już od jakiegoś czasu, myślę, że warto. Co do twoich pytań to myślę, że mogę pomóc bo trochę się zorientowałem w tym temacie. 1. Terapia powinna trwać 3 miesiące ja zauważyłem trwałe efekty właśnie po takim czasie chyba nawet odrobinę wcześniej. 2.Tak to normalne po jakimś czasie pryszczy chwilowo może być więcej jest to okres przejściowy leczenia i jeden z jego etapów (choć nie u wszystkich musi występować). 3.Ja stosowałem do nawilżenia cetaphil (ta sama marka - dostałem wtedy w zestawie) 4.Myślę, że jest sens, u mnie było bardzo podobnie ale proszę skontaktuj się z lekarzem, choć pewnie z takim doświadczeniem pewnie nie raz już u niego byłeś.

Gość Cichy2020
dziekuje za odpowiedz:) masz racje, staram sie chodzic do lekarza dosc regularnie, mniej wiecej co 3 miesiace. od czasu kiedy napisalem ten post troche sie u mnie zmienilo. zmienilem lekarza, ktory poradzil mi kontynuowanie terapii epiduo i dobrze ze to zrobil. oczywiscie nie ma jakiejs rewelacji ale zauwazylem znaczna poprawe cery, dodatkowo lekarz przepisal mi mas aknemycin do stosowania punktowego co drugi dzien, masc naprawde godna polecenia. teraz tylko zostaje mi kontynuowac walke z tym syfem a pozniej rozprawic sie z przebarwieniami i bliznami ktore tez mnie drecza;/

Gość Tadam7877
Odpowiadając na pytania: - około 3 miesięcy -tak może się tak stać, że pojawi się ich więcej u mnie było tak po około 3 tygodniach stosowania ale to mija po jakimś czasie - nie będę oryginalny nawilżałem używając cetaphilu tej samej firmy - stosuj go również na trądzik z przebarwieniami, moja twarz przypominała księżyc przed rozpoczęciem terapii, a teraz nie pamiętam jak to było, uzbrój się w cierpliwość i koniecznie pamiętaj, żeby nie przerywać to jest chyba najgorsze co możesz zrobić

Gość gol
Jeśli ma się problemy z trądzikiem, to powinno się kontaktować z lekarzem dermatologiem w określonych terminach. Co więcej warto stosować kosmetyki antytrądzikowe, a ponadto korzystać z dobroczynnych zabiegów na trądzik. Polecam peeling kawitacyjny, bądź inny w zależności od posiadanego problemu. Peeling kawitacyjny sama wypróbowałam i jestem faktycznie zadowolona i zachwycona jego efektami końcowymi. Mnie pomogło. Zabieg ten mogę powiedzieć jest skuteczny , jeśli się go będzie przeprowadzało systematycznie. Jest to który opiera się na ultradźwiękach i delikatnym masażu. Powinnyście tez go zastosować, jeśli macie problem z pryszczami. Zajrzyjcie jeszcze na stronę http://tradzikmlodzienczy.info.pl/2011/11/02/dobroczynny-peeling-takze-do-cery-tradzikowej/

Gość rambo3
Epiduo możesz stosować na silny trądzik ale częstotliwość jego stosowania uzależniona jest od tego co powie pan doktor:) możliwe, że będzie potrzebne leczenie dodatkowo czymś innym ja miałem bardzo duży wysyp i przepisanie epiduo pomogło.

Gość kamil19877
Stosowałem epiduo około 3 miesięcy, czasem trochę przesusza skórę i mogą się pojawiać się zwiększone "wysypy" pryszczy ale to stan przejściowy. Polecam bo lek jest naprawde skuteczny.

Gość h 89
epiduo jest ok, troche wysusza, ale w porownaniu z duac to nic. a przynajmniej dziala i nie straszy znieksztalceniami plodu...

Gość osiołek4
Zdecydowanie, epiduo zawiera składnik usuwający przebarwienia i zbliznowacenia a ponad to jest bardzo skuteczny i wydajny w stosowaniu go w walce z samym trądzikiem także podwójny plus i polecam. Sam testowałem.

Gość yatkach
moze czas zalozyc kluby terapeutyczne ludzi uszkodzonych przez srodki pryszczobojcze? na poczatek klub ofiarr duac proponujem :)

Gość bluebox beat
o, to nie tylko ja miałam z nim przejścia? dobrze wiedzieć. Do klubu anty duac chetnie sie podepnę :)

Gość ambaczylitygys
a moje 2 kumpele sie tym leczyly, ze takie sprytne, bo tanie i fajne, a ze wszedzie pisza ze to kwas na twarz to nic. ale ostatnio cos nie chodza na imprezy, wiec moze im przejdzie niedlugo fascynacja duakiem. bo inaczej wyjda z twarza jak durszlakiem LOL :P

Gość hoow333
Zamiast duac może jednak to epiduo spróbujcie. Ja mam trądzik z głowy po miesiącu stosowania.

Gość bezwstydnik1
Ja używałem i nie mam pryszczy, nie miałem żadnych efektów ubocznych przez chwilę pryszczy było więcej ale to parę dni tylko. Leczyłem się ponad miesiąc.

Gość toni555
Używałem około miesiąca (tyle trwało leczenie), pryszczy już nie mam i nie ożywałem niczego do nawilżania - nie było takiej potrzeby. Polecam.

Gość ops
Warto leczenie trwa około miesiąca i jest skuteczne.

Gość 909weteran
Polecam wszystkim, którzy nie mogą sobie poradzić z trądzikiem ja stosowałem około 1,5 miesiąca z polecania mojego lekarza i teraz nie mam żadnych syfów na twarzy.

Gość madzia_roza
Witam. Ten krem jest bardzo dobry :) używam go ale mam go za dużo. Posiadam dwa kremy w DUŻYM opakowaniu aż 45g Jeśli byłby ktoś zainteresowany czekam na wiadomość na maila madzia_roza@wp.pl

Gość teresa77
Używałam go i bardzo sobie chwalę jego działanie. Nie jestem chłopakiem ale polecam ci ten środek. Do nawilżania twarzy używałam mojego kremu, loreala i było ok. Nie miałam jakiegoś drastycznego pogorszenia w trakcie leczenia. Jeszcze raz polecam.

Gość barteeeeeek
Chciałbym się zapytać czy epiduo daje trwałe efekty? A nie na przykład 3 miesiące spokoju a potem znowu koszmar.

Gość leokadda
Warto, warto. Bo jak to ci nie pomoże to nie wiem co innego. Przetestowałam wiele rzeczy i to był jedyny lek, który działał.

Gość janek222
Ja jestem bardzo zadowolony ze stosowania tego leku bo to jedyny, który przyniósł mi ulgę, był po prostu skuteczny czego nie mogę powiedzieć o wszystkim czego używałem do tego momentu. Polecam wszystkim z problemem trądziku.

Gość sowaxxx
Kupie epiduo duac differin 105959@wp.pl

Gość letaldose2
Sceptycznie nastawionym pragnę przekazać, że to działający i naprawdę dobry lek.

Gość lelwel2
Na pewno jest lepszy niż duac, który nie jednemu już chyba się nie najlepiej przysłużył.

Gość rewers00
Dobry lek na pryszcze, trochę byłem podejrzliwy na początku ale efekt końcowy świetny. Nie mam pryszczy i poszło w miarę bezproblemowo.

Gość kakasamana
Ja stosowałam ten lek, ale po pewnym czasie przestał mi pomagać. Od kilku miesięcy używam żeli i peelingów Flosleku. Od tamtej pory nie mam problemów z trądzikiem. Tak więc jeśli ktoś się zawiedzie na Epiduo, to niech sobie sprawdzi moją propozycję.

Gość Syla2525
Witam.Uzywałam epiduo żel na trądzik 2 miesiace i jestem zadowolona.Zostały mi dwie tubki żelu ktore chetnie sprzedam jedna jest jeszcze zapakowana a druga uzyta tylko 3 razy wiecjest jej jeszcze sporo.Ważnosc żely jest do 11/2014r. Oby dwie tubki żelu odsprzedam za cenę 68zl z przesyłka. inf:syla2525@wp.pl

Gość alex741
Czy epiduo można stosować na przebarwienia wynikłe ze stosowania tabletek hormonalnych (nie antykoncepcyjnych)? Mam plamy na policzkach i czole. Co jakiś czas mi ich przybywa i to nie od słońca. Pomóżcie, proszę, bo jestem już po mikrodermabrazji, kwasach i laserach,ale nic nie pomaga.