Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mam 26 lat

jestem uzależniony od masturbacji

Polecane posty

Przez nią rozpadły się dwa moje związki z atrakcyjnymi dziewczynami, straciłem pracę, rozpadły się moje znajomości. Teraz masturbuję się 2-3 razy dziennie ( w szczytowym okresie nawet 7-8 razy). Myślenie o masturbacji powoduje kłopoty z koncentracją i w dużej mierze utrudnia życie. Osłabił się mój organizm, jestem często zmęczony i ociężały. Jak to przerwać i zacząć wszystko od nowa?

Gość cvxxcvcxx
czas wziąć się za robotę :O jak się na za pierd dalasz to ci się nie będzie tyle chciało walić kapucyna

Gość simian raticus - seksuolog
Masturbacja nie szkodzi, a pomaga jakbyście chcieli wiedzieć!

pracę straciłem kilka m-cy temu ( miałem kłopoty z koncentracją przez masturbację). Teraz szukam nowej, ale trudno mi się za to zabrać z powodu brnięcia w nałóg

w małych iościach owszem pomaga ( uspokaja i pomaga się rozładować). W większych jednak osłabia organizm i powoduje osamotnienie. Sporo o tym czytałem i doświadczyłem na sobie.

Gość monicqua
najlepsze wyjscie to seksuolog.

Gość sdghgsdhdgshdgs
mam 26 lat - a dlaczego od razu rzuca Ci się najbardziej rewolucyjne rozwiązanie - "rzucić"? Siusiak nie jest niczym złym, może sprawić dużo frajdy - ale oczywiście wszystko trzeba z głową (jak z alkoholem, samochodami itd.). Proponuję na początek ograniczyć się do 1 - 2 masturbacji w dni robocze (tylko po pracy!), 2 - 3 w weekend. Jeśli będziesz się bardziej ograniczał, albo zrobisz sobie dzień "czystości", to kolejnego dnia poczujesz prawdziwą przyjemność z robienia tego. Trzymaj się!

znacie jakieś skuteczne sposoby, jak to ograniczyć? Może byłyście w związkach z osobami uzależnionymi od tego?

Gość masz kamerke
:D:p

Gość Jestem za ladna
ALe co to kogo obchodzi,ze walisz konia ?!

Cześć. Mógłbyś napisać, dlaczego akurat TO miało niby mieć wpływ na związki?

nie piszę tego przecież, żeby się pochwalić, tylko żeby dostać jakąś poradę od osób, które miały taki problem bądź od partnerek tych osób.

Kamil: bo wolałem się masturbować, niż uprawiać seks z nimi. Ostatecznie był to seks oralny, ale od tego też wolałem masturbację.

Gość sdghgsdhdgshdgs
mam 26 lat - masturbacja nie jest niczym złym chłopie, jest całkowicie normalna. A związek skoro jest rozpadł, to i tak by się rozpadł gdybyś tego nie robił.

mi chodzi o to, że ja jestem od niej uzależniony. To tak jak z alkoholem: nie jest zły sam w sobie, ale już przedawkowanie to co innego.

Myślę, że sport byłby dobrym pomysłem, no i jakieś hobby. Poświęciłbyś temu czas.. no i może jakaś dobra robota, kursy szkolenia, wiesz inwestowanie w siebie, a dziewczyny.. może znajdziesz taką, dla której nie będzie to przeszkodą.

Kamil: dzięki za rady. Sport na pewno byłby dobry. Ja nie chcę znaleźć dziewczyny, która by to akceptowała, bo żadna nie będzie akceptowała tego, że wolę swoją rękę od niej.

Może znajdziesz taką, która ma pracowite ręce ;] Bez przesady, związek polega też na sprawianiu przyjemności. Chyba mamy podobny problem, chociaż mój jest odrobinę mniejszy ;]

Kamil: z nicku widzę, że jesteś 5 lat młodszy, ale takie rzeczy powinieneś już wiedzieć. Żadna normalna dziewczyna ( chyba że jakaś gimnazjalistka) nie będzie chciała, by jej życie seksualne polegało na robieniu dobrze chłopakowi. Też jesteś uzależniony od masturbacji?

Hmmm... No wiesz, często to robię. Uwielbiam to. Też chyba zauważyłem u siebie zdezorientowanie, jakby może znużenie, uległo pogorszeniu moje podejmowanie decyzji, staram się ograniczać właśnie tym co wcześniej pisałem - praca, kursy, siłownia(muszę wznowić treningi)

Gość tobie potrzebna jest pomoc
psychologa, a nie jakieś bzdety nawiedzonych koniotłuków sutannach. Masz osobowość podatną na uzależnienia, i równie dobrze możesz popaść w uzależnienie, od hazardu, czy czegoś innego i tu klepanie zdrowasiek pomoże ale na łupież o. Rydzyka.