Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkasiulka @@!

prosze o pomoc--kto zna sie dobrze na KOMPUTERACH

Polecane posty

Gość kkasiulka @@!

siadł mi laptop ,poprostu sie zawiesił i nie dało sie nic z nim zrobić pozniej jak go wyłączyłam to już nie dało sie go właczyć..nie wiem co sie mogło stać( nigdzie z nim nie byłam) mam drugiego nowego laptopa i własnie chciałabym aby z tego zepsutego laptopa przegrac wszystko z dysku na ten nowy,,jak to zrobic co jest do tego potrzebne? czy ktos mi to wytłumaczy krok po kroku jak małemu dziecku? bo jestem zielona,czy dam sama to sobie zrobić?

Gość Nie dasz rady tego zrobić
Nawet osoba kompletnie zielona, ale logicznie myśląca powinna się domyślić,że nie da się zrzucić danych z kompa,którego nie da się uruchomić:O Potrzebny Ci do tego informatyk i spora kwota pieniędzy :P

Gość sama na pewno nie dasz
sobiue rade 🖐️

Gość Bert Power.
niestety nic juz sie nie da zrobic wyrzuc na smietnik tego laptopa

Gość da da tylko musi
Bert Power. niestety nic juz sie nie da zrobic wyrzuc na smietnik tego laptopa byc ktos kto sie zna

Gość kkasiulka @@!
ale on sie uruchamia ,,startuje stacja dysków,,wszystko swieci tylko poprostu jest czarny ekran

Gość kkasiulka @@!
halo

Gość Nie dasz rady tego zrobić
Pewnie padła grafika. Tak jak pisałam- jesteś zielona, nie dasz rady

Gość na odleglość to
chyba raczej nikt ci nie pomoże

Gość kkasiulka @@!
o kurcze...w sumie chciałabym go sprzedac tylko te dane jakos musze odzyskać,,są to zdjęcia

Gość musisz isc do serwisu
i poprosic o wyciagniecie dysku, potem wkladasz dysk w obudowe i podlaczaz do nowego lapka przez usb.

Ej, bez kitu! ja nie jestem ekspertka ale przeciez kazde dziecko wie, ze mozna wymontowac twardy dysk z laptopa i pierwszy lepszy informatyk w punkcie serwisowym Ci z niego poprzerzuca dane. Jak Ci sie tak wylaczyl to moze byc przez wirus, ale w punkcie juz beda wiedziec. I wcale duzo to nie kosztuje. No albo ladowarka Ci siadla. W kazdym razie NIE MUSISZ NAPRAWIAC CALEGO KOMPA zeby zrzucic dane!!!!

Gość kkasiulka @@!
a jakbym sprobowała,podpiąć jednego laptopa do drugiego to co? jakims kabelkiem,,stało by sie coś?

Gość kkasiulka @@!
musze tylko kupic sobie kabelek..jakbys była tak miła,za co cie dziekuje bardzo...poszukałabyc mi takiego kabelka na allegro?

To musi byc taki kabel z dwoma srubkami, ktorym sie normalnie laczy MONITOR do normalnego PC. Kazdy komp ma wejscie na ten kabel. Nie pamietam jak on sie nazywa. I podlacz tego laptopa pod telewizor LCD albo monitor stacjonarnego komputera. Raczej nie podlaczysz go do drugiego lapa, o ile wiem. A za wymiane matrycy ja placilam 2 lata temu 300zl. Nie wiem czy to Ci sie oplaca.

kasiulka skąd jesteś? jeśli ze śląska to mógłbym się przyjrzeć

Gość zrób test albo
też tak miałam:) moj sie za ntym razem w koncu odpalał:) ale niestety poszedł na szrot nie warto go było robic;) sprobuj go właczyc kilka razy może załapie ( u mnie było coś z płyta główna i grafika) miałam fuji

Gość kkasiulka @@!
dziekuje Ci bardzo..sprobuje po zakupie kabelka

Gość kkasiulka @@!
nie jestem z podkarpackiego..juz go chyba z 100 razy właczalam i wyłaczałam..swieci,,stacja dysków startuje,słychac ze chodzi tylko ekran jest czarny ,znaczy podswietla sie tak na szaro,ale nic nie wyswietla to taki laptop http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-9410.1528.0.html siedemnastka

Ten kabel nazywa sie RGB. Lepiej go kup w sklepie, albo po prostu pozycz od kogos, bo patrzylam na allegro i jakies dziwne te kable. A jeden z nich kosztuje 240 zl. ten kabel powinien kosztowac od 20 do max 50 zl i musi miec dwie takie plastikowe srubki.

śrubki jako takie nie są wymagane do działania kabla, ważniejsze żeby miał 15-pinowe wtyczki z obu stron

Gość sddgfsdsgsd
Dane sie zgrywa poprzez wybudowanie dysku i poidłączenie do laptopa sprawnego przez USB, reszty nie słuchaj bo pierdoły opowiadaja, jaki kabel VGA? to wygląda raczej na uszkodzona grafike lub innny chipset, koszty naprawy takiej usterki ok 350-400zł, zgranie danych to popytaj kolegów, wiekszosc posiada przenośny dysk to Ci fotki skopiuje.

Gość też myślę że grafa padła
albo mostek północny.... może być listwa do ekranu ale to się rzadko zdarza... najczęściej się jednak przegrzewają i grafa wysiada... a to koszt powyżej 400zł - więc często nie opłaca się naprawiać a co do danych - to sprawa jest prosta! trza wyjąć dysk, podłączyć do innego kompa i zgrać dane - żadna filozofia a cena w serwisie za taką usługę nie powinna przekroczyć 50zł