Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

Jadłospis 6 miesięcznego dziecka.

Polecane posty

Napiszcie proszę jakie produkty do tej pory wprowadziliście swoim dzieciom.

a cóż jeszcze chciałabyś wprowadzić? w 7 miesiącu dodałam kalafior

wszystko co jest w słoiczkach hippa po 5 mc-u (z obiadków), owoce z różnych firm też próbowalismy chyba wszystkie, jogurty po 6 mc-u (bananowe i morelowe), kaszki po 6 mc-u (teraz na topie 5 zbóż z lipą *nestle), kaszkę manną, świeże owoce- brzoskwinie i jabłka i banany (zblendowane) - oczywiście nie wszystko polubił :)

Mój mały słoiczków nie uznaje, pluje nimi. Gotuję sama i wtedy wcina że mu się uszy trzęsą. Żadnych produktów mlecznych nie może bo ma skazę. Z owoców je banany i niektóre przeciery z owoców oprócz jabłek na które ma uczulenie. Do niektórych obiadków dodaję trochę ryżu lub makaronu bezglutenowego. Ponadto je marchew, pietruszkę(korzeń) seler, brokuł, kalafior, ziemniaki. Z deserków dostaje herbatniki, biszkopty i chrupki kukurydziane. A co z żółtkiem?

ja pierwszą połówkę żółtka dałam małemu pod koniec 8 miesiąca

a czy nie za wcześnie na te deserki, o których tu pisałaś? mały ma jakies uczulenie (jabłko), to wydaje mi sie, że z niektórymi produktami powinnaś mimo wszystko trochę ostrożniej

wszystkie produkty, które podaje małemu skonsultowałam z pediatrą a ona nie miała nic przeciwko. Mały toleruje wszystko oprócz jabłek.

no skoro tak, to ok, ale wiesz nie zawsze też pediatra jest znawcą tematu uczulenia, ale ok nie wtrącam się więcej