Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cesssarskaaa

Nie obrócił się :/

Polecane posty

Gość Cesssarskaaa

Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie na forum. Dziewczyny jestem w 33 tygodniu ciąży a mój maluszek jeszcze się nie obrócił :/ Mój ginekolog powiedział, ze najprawdopodobniej będę mieć cesarskie cięcie, czy maluszek już nie ma szans się obrócić ?

Gość ja tez jestem w 33tc
i moj maluch tez jeszcze nie zdazyl sie obrocic na dodatek moj jest bardzo duzym dzieckiem . Na dodatek moja gin powiedziala , ze bede musiala rodzic sn bo pierwsze dziecko ur w taki sposob ... tylko ze pierwszy syn nie byl zbyt duzy (3600) 58cm i byl obrocony glowka w dol. Ale ja wierze ze jeszcze sie odwroci bo jesszcze ma bardzo duzo czasu.

ja od dzis mam zamiar stosowac cwiczenia z netu na obrocenie sie dziecka :) mam nadzieje , ze pomaga.

Gość o rany! To chyba lepiej, że
będziesz miała cesarkę:o. Na cholerę te ćwiczenia? Nie chce się dziecko obrócić, to je zostaw w spokoju! :o

Gość Cesssarskaaa
No ciekawa jestem czy te ćwiczonka pomogą. Na necie czytałam, że maluchy mają czas do 36 tc na obrót ale mój gin mówi co innego. Za tydzień kolejna wizyta i zobaczymy, jest opcja, że wystawi mi juz skierowanie na cc.

jesli to twoje pierwsze dziecko to bedziesz miec cc ale jesli juz rodzilas wczesniej sn tak jak ja to mimo skierwanaia kaza ci rodzic sn.

Gość o rany! To chyba lepiej, że
Sorry, myślałam, że o tych ćwiczeniach pisała autorka. Moja córka też się nie obróciła i miałam cesarkę i naprawdę sobie to chwalę! Cieszę się, że poród sn mnie ominął!

Gość Cesssarskaaa
Tak, jest to moje pierwsze dzieciątko :) Wogóle boję się strasznie jak to się potoczy. Sama niewiem co lepsze. Podobno po cesarce ciężej wrócić do siebie :/

Gość Cesssarskaaa
o rany! To chyba lepiej, że - może i masz rację, że lepiej mieć cesarke i mieć spokój. Ja napewno nie zamierzam stosowac ćwiczeń, zobaczymy jak to się potoczy :)

jakie to jest chore...zmuszanie kobiety do rodzenia sn, gdy dziecko jest w ulozeniu posladkowym, mimo tego, ze jest spore? to narazanie dziecka i kobiety na niepotrzebne komplikacje...a argumentem jest to,ze wczesnie rodzila sn? nie czaje...takie rzeczy to tylko w polsce...

" Cesssarskaaa o rany! To chyba lepiej, że - może i masz rację, że lepiej mieć cesarke i mieć spokój. Ja napewno nie zamierzam stosowac ćwiczeń, zobaczymy jak to się potoczy " A dlaczego nie zmierzasz stosowac cwiczen??? Ja bym wszystko dala zeby rodzic sn. CC boje sie jak diabla... ale jak sie dziecko nie obroci to zdecyduje sie na cc , ale to juz w ostatecznosci.

Gość Cesssarskaaa
Nie zamierzam bo sama niewiem co lepsze. Boje się porodu a cesarka to chyba jednak mniejszy ból.

Gość Kuku na malajach
Moja corka obrocila sie w 37 tygodniu ciazy ..

cessarka, no tak... wiec pisz od razu ze chcesz cc anie pierdziel od poczatku ze po cc wolniej dochodzi sie do siebie. Mam wrazenie ze nawet sie ucieszylas ze bedziesz miec cc :O prawda?

Gość Cesssarskaaa
Czyli na to wygląda, że nie ma reguły :)

Kuku na malajach , no wlasnie tez mam nadzieje , ze moj synek odwroci sie w koncu bo boje sie cc. Pierwszy porod poszedl super wiec teraz myslaalm ze tez bedzie ok.

Gość Cesssarskaaa
Może i chciałabym cesarkę i nie pierdzielę, bo jedyne czego się obawiam to własnie tego wolniejszego dochodzenia do siebie. No ale ja tu nie mam zbyt wiele do gadania. Wszystko zależy od dzidziusia :) przyjmę wszystko tak samo, zaróno cc jak i poród sn.

Gość jak cie czytam autorko
to mam wrzenie ze ulozenie posladkowe jest tylko pretekstem do tego zeby miec cc i to ciebie specjalnie nie smuci. To sama zobaczysz jak potem bedziesz cierpiec , tylko nie pare godzin jak to jets przy sn tylko cale zycie bo tak sie tez czasem zdarza.

Gość taka jedna lipcówka
Jak byłam tydzień temu u lekarza - skończony 34 tydzień to mój też był ułożony pośladkowo i wiecie co? Po cichu proszę go żeby się nie odwracał :P może będę tego żałować po cesarce, ale póki co cieszyłabym się z niej, mama po trzech cesarkach mówi że się Boga nie boję że chcę cesarkę, że nie ma to jak poród naturalny (choć sama nie rodziła sn to skąd może wiedzieć co lepsze), siostra po porodzie naturalnym mówi że gdyby miała wybierać to bez zastanowienia cesarkę No ale lekarz stwierdził, że mały ma jeszcze dość miejsca i czasu żeby się odwrócić, zobaczymy na kolejnej wizycie... A córka mojej siostry odwróciła się w 38 albo 39 tygodniu... Tego też się boję - że nastawię sie na cesarkę, a dziecko odwróci się "w ostatnim momencie"

Gość to będziesz miała cc
i o co chodzi? nie rozumiem.

ja nie wiem dziewczyny co wy wszystkie macie z tym cc ze tak go pragniecie... jak dla mnei to niepojete

moja córcia obróciła się juz glówką w dół ale i tak mialam cc bo nie chciała sama wjść i akcja staneła wogóle ;) i dobrze bo duża była :p lekarz mi móił, ze u pierworódek rzadko zdarza się żeby dziecko przyjeło prawidłowe ułożenie po 35 tygodniu,ale mówił, że miał jedną pacjentkę co tydzień przed spodziewanym terminem dziecko obróciło się głóką w dół(u pierworóki)

Gość mama sama w domu...
mój synek obrócił si,ę w 37 tyg ciązy

Gość bhdbbbbbbbbbbbbbbbbb
Moje dziecko bylo odwrocone glowka w dol w czwartek rano.... wieczorem trafilam na porodowke i juz bylo posladkowo, meczylam sie 10 godzin i w koncu zrobili cc. W ogole podejrzewali, ze dziecko duze, mowili ze mam za waska miednice, a kazali rodzic sn. dobrze, ze mala nie byla glowka w dol i nie zaczela schodzic do kanalu rodnego, bo na bank skonczyloby sie kleszczami.... Zrobili mi w koncu cc, a po wszystkim powiedzieli, ze w zyciu nie urodzilabym sn, bo dziecko mialo 4300 prawie i 61 cm :( a na poczatku mialo byc tak pieknie-lekarz stwierdzil, ze sprobujemy sn i w 3 godz. powinno byc po wszystkim....

Gość bhdbbbbbbbbbbbbbbbbb
Ja bardzo dobrze znioslam cc i szybko doszlam do siebie :)

dzis dzwonilam do szpitala w ktorym zamierzam rodzic i lekrka powiedziala ze to dopiero 33tc i dziecko zdarzy sie jeszcze odwrocic. Wiec nie trace nadzieji.

U mnie też w 33tc dziecko było główką do góry i lekarz powiedział że najprawdopodobniej będzie cc bo małe prawdopodobieństwo tego że się prawidłowo ułoży. ponoć możliwe to jest gdy ma się dużo wód płodowych a u mnie niestety ich aż tak dużo nie było. Kiedy jednak poszłam w 38tc na kolejną wizytę to już był głową do dołu i rodziłam sn także nie stresuj się na pewno się jeszcze obróci.

Gość mamama26
mój od 26 tc siedział główką do góry i nieobrócił się do końca - miałam cc i bardzo się z tego powodu cieszę!! i moja gina przy takim porodzie to od ręki robi cc - sn tylko jakby matka bardzo chciała i to niebyło pierwsze dziecko ale z zasady zawsze cc

U mnie dziecko obróciło się w 30tc ale nigdy nie słyszałam o takim czymś że jak się nie obróci a to druga ciąża każą rodzić sn nie wiem do jakich wy szpitali się wybieracie. U nas jeśli dziecko jest nie obrócone robią cc i nie ważne czy 1, 2 czy 10 dziecko. Jestem z zach-pom.