Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a to drugie

wyciecie 3 migdałka u 3 latka? jest to bezpieczne ?

Polecane posty

Gość a to drugie

i daje efekty ? jak to dziecko zniosło ?

Gość anutek123
Moja starsza córka miała wycięcie migdałka w wieku 6 lat i kiepsko to zniosła. Po zabiegu miała mały krwotok, cały dzień wymioty i ogólnie źle się czuła. Natomiast młodsza 2,5 letnia córka miała ten zabieg + drenaż uszu tydzień temu i przeszła to bez problemu. Zero wymiotów, po zabiegu sama wyszła z sali pooperacyjnej, a po dwóch godzinach chciała już jeść. Generalnie dziewczyny teraz nie chrapią, nie mają bezdechów i sińców pod oczami, nie są takie blade i mają większy apetyt.

Gość a to drugie
czyli mówisz ze warto ? katar katar ale taki ze szok

Gość chanelkaaa83
Warto :-) Mój syn miał wycinany w wieku 4 lat. Zabieg zniósł normalnie,był uśpiony ważne by dziecko po zabiegu spało jak najdłużej więc najlepiej czuwać przy nim ale go nie budzić.2-3 x zwymiotował krwią w przeciągu kilku godzin po zabiegu.Ale to normalny odruch. Wcześniej od kataru często miał stany zapalne w gardle, ciągłe infekcje. W nocy chrapał, nie wysypiał się. Jeśli dziecko ma przerośnięty 3 migdał a do tego częste katary, to w uszach zbiera się płyn (ten płyn zatyka ucho) może to doprowadzić nawet do głuchoty. Dlatego dzieci z przerośniętym 3 migdałem bardzo często mają właśnie problem ze słuchem. Jako matka polecam ten zabieg jeśli jest konieczny. Dziecko teraz tak śpi,że w ogóle go nie słyszę a kiedyś charczał,chrapał,wiercił się. Ja żałowałam tylko,że tak długo zwlekałam z tym zabiegiem.