Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolaaaaaaaaaaaaaaa

ile wam zostało po ciązy w kilogramach??

Polecane posty

Gość kolaaaaaaaaaaaaaaa

Ja waże 55,5 przy wzroscie 167 -przed ciążą ważyalm 54 .Jestem rok po ciąży i waga ani drgnie.Mam dosyć,najgorszy jest brzuch po cesarce.Czerwona blizna i dużo tłuszczu.Nie wiem co mam poradzić na to?

Gość hgfdxsxcfjk
3 lata po drugim porodzie. łącznie 3 kg na plusie

Gość nie no faktycznie
te 1,5kg to tak drastyczna różnica w twoim wyglądzie, że aż ci współczuję. :-/ Ogarnij się kobieto, ludziom po urodzeniu dziecka świat się czasem wali - maleństwa chore czy niepełnosprawne, a ty masz problem bo na brzuchu masz bliznę.

Urodziłam syna 3 lata temu, gdyby nie to, że w końcu się ogarnęłam, ruszyłam tyłek, to dalej bym miała 6-7 kg na plus. A tak mam 10 kg mniej niż przed zajściem w ciążę. Blizna się rozjaśni, smaruj ją, a tłuszcz nie zniknie, trzeba ćwiczyć.

pół roku po cc, mimo diety bardzo restrykcyjnie trzymanej 10 na plus :( ale się nie poddaję i mam duże wsparcie w moim facecie :) nie dość że trzyma dietę ze mną (choć widzi że w moim przypadku rezultat mizerny ) to jeszcze ciągle mi powtarza jaka jestem piękna :) ale ja cierpię na poważne schorzenie endokrynologiczne więc mam trudniej....

a blizna jest na linii bielizny więc zupełnie jej nie widać, zresztą mam inne, znacznie poważniejsze blizny pooperacyjne i nauczyłam się bliznami nie przejmować a nawet je lubię :)

ja jestem 8miesięcy po porodzie cesarke miałam, blizny prawie nie widac, ale za to 13kg na plusie! Wyglądam jak wieloryb, no ale teraz lato, całodniowe spacery, świerze warzywa i owoce i mam nadzieje że zgubie choc 10kg. Jak na kafe czytałam, to wszystkie dziewczyny pisza jakie one są super laski po porodzie, no i większośc moich koleżanek tez super wygląda, no ale niestety nie ja... życie.

Gość gość
4 miesiące po porodzie - waga minus 6 kg

jestem rok po porodzie. mam 5 kg na plusie i nie mogę tego zgubić. a marzyłoby mi się zgubić jakieś 10 kilo...ale to nie takie proste niestety...

Gość miala racje bo dziurawe
gdzie nie znajde na kafe tematu o tyciu w ciąży, każda jest po porodzie chudsza, niż zanim zaszła, a w najgorszym wypadku gubi nadmiar kilogramów w gora 2 miesiące. Ale jakoś w rzeczywistym życiu widzę zupelnie co innego, wiekszośc kobiet tyje i trochę im tego nadbagażu zostaje, jednym 5kg, innym 20kg. Kilka tylko znam koleżanek, co nie są grube mimo urodzenia dzieci ale w sumie każdą poznalam, jak ich dzieci mialy dobre kilka lat, więc mogły zrzucać np. 3 lata.

Gość unialeszno22unia
pół roku po orodzie i zostało mi 2 kg a już zrzuciałam 5 kg Jestem w trakcie diety idzie mi całkiem całkiem.

Gość MAGDALENA MAGDALENA !
Ja miałam wysoka wagę przed ciążą bo od zawsze miałam nadwagę. Na dodatek w ciąży przytyłam aż 24 kg !! Po porodzie długo walczyłam by wrócić do wagi sprzed ciąży. Około 1,5 roku od porodu miałam nawet 5 kg mniej niż przed zajściem w ciąże. Ale po raz drugi zaszłam w ciąże. No i znowu zaczęłam przybierać na wadze. Doszło mi 11 kg. Teraz minęło 3 lata po drugim porodzie a ja mam utrzymaną wagę sprzed pierwszej ciąży. No ale to i tak dużo za dużo więc od miesiąca jestem na diecie by zrzucić jeszcze z 10-15 kg.

3 miesiace po porodzie waga idealna, ale to moze dlatego , ze w pierwszych miesiacach ciazy schudlam 9 kg!!!!!!!!!!!!!

Z tym chudnięciem po ciąży to też różnie bywa. Mi dojście do tej wagi zajęło 3 lata, ale prawda taka, że zabrałam się za siebie tak porządnie dopiero około rok temu. 2 lata siedziałam i chlipałam jaka to ja jestem gruba. Ale mam też koleżanki, które niewiele po porodzie wyglądały mega szczuplutko, bez żadnego wysiłku. Mi zostały paskudne rozstępy, ale taką mam skórę już przywykłam, a te które mają szczęście nie miały rozstępów, zrzuciły szybko itd. Nie martwcie się, do mnie dopiero teraz dociera, jak schudłam, że jednak większość mówi, że lepiej mi było nawet te kilka kilo więcej niż teraz. I naprawdę nie tak dużo osób uważa, że mega szczupłe jest piękne. No i fakt, że nam się w większości wydaje, że jesteśmy grube i wielorybowate, bo reszta odbiera nas całkiem inaczej :).