Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szooook11

jestem w szoku!!!!!! czy to mozliwe by...????????????

Polecane posty

Gość szooook11

nie wiem co o tym mysleć... mam spirale załozoną w tym roku... zalozylam ją po porodzie ui mojego ginekologa od kiedy mi załozyl spirale to okres mial nieregularny tzn razz dostalam 7dmego raz 8smego alebo 15stego 19stego .... ale nigdy po 23cim..... w zeszlym miesiacu nie dostalam okresu do 23go...wiec kupilam test ciązowy , zrobilam go i okazlo sie ze nie mam ciązy.... nastepnego dnia dostalam okres:) a w tym miesiacu mialam okres tzn dwudniowy i takiego malego nigdy w zyciu nie mialam byl to okres niby okres takie pare kropel.... dziwne, wiec dzisiaj zrobilam test ciązowy rano i wyszlo że ciazy nie ma..... a przed chwilą i wczoraj tez czułam że mi sie bvrzuch rusza...tak jak ruchy płodu!!!!!!! pamietam przeciez jak mi sie dziecko rusdzalo bo raz juz rodzilam.... brzuch mam taki wydęty juz od porodu jestem grubsza.... ale czy to moze byc ciaza? a moze ta spirala mi plywa w śridku bos ie przesunela?? wizyte u ginekologa mam za 3 tyg, szybciej sie nie da

Gość szooook11
zastanawiam sie czy ja sie tak boje ciazy ze az mi sie wydaje ze mi sie w brzuchu rusza płód... czy co... dziwne takie, testy pokazują ze ciazy nie ma a ja czuje ruchy nie chce mi sie wymiotowac nic.... dziwne

Gość Wiecie co?xxx
Ruchy czuje się w 2 ciązy od 16-20 tyg

Gość ja się zgadzam z autorką
no dziwne, ale jak test ujemny, to chyba tylko twoje schizy

Gość pewnie,ze to schizy
po 1 podczas noszenia spirali okres prawie zanika, a po drugie, ja po 2 porodach też czuję ruchy:), a to się coś chyba w jelitach przelewa

Gość nieno
Jesteś szczupła? To czujesz jelita.

Gość gbhv
ja rodzilam pol roku temu i tez ruchy jakies czuje

Gość paniusia-dotiuszka
Idź szybko do innego lekarza. Na pewno ktoś cię przyjmie, nie wierzę że jak coś się dzieje trzeba czekać 3 tyg na wizytę. Co do spirali moja ciotka ją miała i teraz ma syna - już 17 letniego. Tak więc wszystko możliwe :P

Przy spirali okres nie zanika chyba ze jest to spirala hormonalna wtedy to tak. A te ruchy to napewno praca jelit. Wiec spokojnie

Gość szooook11
jakies dziwne, nie jestem szczupla, brzuszek mam z wyglądu jak ciżowy wyglada na 5 miesiac:) ale mialam tak juz od poreodu ze nie chcial oklapnąc tylko byl nadal jak ciazowy i odstaajacy:) nie rodzilam cesarką wiec mi waty czy cos takiego nie zostawili w środku...:) klurcze ale co tgo za ruc hy, takie łaskotanie nad macicą no takie jak w ciazy:)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to ruchy jelit nie panikuj :) a z tymi krwawieniami miedzy miesiaczkowymi idz koniecznie do ginekologa bo to nie jest normalne

Gość szooook11
mam spirale zwyklą bez hormonow, taką za 300zł:) na 5lat. kurcze musze poczekac miesiac na mojego lekarza bo mam opcje jeszcze isc do drugiego ale to by byla tragedia, nie chce zmieniac lekarzy a szkoda mi 80 zł na prywatna wizyte skoro zrobilam dwea testy tzn jeden miesiac temu a drugi dzis to musi byc ok... no nie?:L)

Gość jafati789
kobieto bylas juz w ciazy, a piszesz takie bzdury ze głowa boli.

Gość szoookk11
i dalej tak czuje... caly dzien wczioaj i przedwczoraj czuje te ruchy, mam okres.... dziwne!!!!!!!!!!!!!! nie wiem juz.

laski ja sie nie znam, ale to nie jest tak że ten hormon ciazy w moczu jest tylko do jakiegos etapu ciazy ? czy jest całe 9 mcy ? kumpela miała spirale i okres zanikał jej po 2 mcach noszenia. dla samej siebie powinnas sie wybrac do lekarza, na usg najlepiej :)

Gość mamamama26
może to nie narodzone dzieci - które przez spirale nie byly w stanie rozwijac sie w Tobie??i teraz ci psychika płata takie figle?

Gość szoookk11
kurcze ja nie wiem naprawde co jest, bo ciązy sie panicznie nie boej przeciez, mam wyznanie ze jak bedziw dziecko ok, nie ma problemu ale to dziwne ze czuje ze cos sie rusza, a 2 testy robilam miesiac po miesiacu i wyszly negatywne, caly czas co jakies pare min czuje to

Gość szoooookk11
juz naweeet sprawdzalam na necie objawy tasiemca czy jakies choroby w zoladku ale nie mam zadnej bo przy nich są objawy ktorych ja nie mam... dziwne dzis tez tak jest..... a wy pewnie myslicie ze jakas weariatka cos sobie wymysla

Gość szoooookk11
qa moze te testy ciazowe nie wykryły ciązy bo one wytkrywają do 3go mies a ja mam juz 4 lub 5ty???

Gość mamachichi
sporo kobiet po ciąży czuje jakby ruchy płodu, ja też, a w ciąży nie jestem, to normalne, czujesz jelita, bez paniki

Gość UWAGA WIŚNIA
ŚMIESZNA JESTES PO PROSTU JELITA CI PRACUJĄ A TY SOBIE FAZY WKRĘCASZ

Gość Palihuana
Ze strachu może tak być, że wszystkie objawy ciąży występują, nawet jak jej nie ma :)

Gość gine-kolog
To obcy!

Gość mamamjsjsjjjs
ja tez jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!!! ale nad twoja glupota autorko!!!!!!!!!!!!

Gość to jelita spokojnie
mmmmmmmm

ja jestem 4,5 miesiąca po cc i eraz już tak nie ale wcześniej jak stałam i patrzylam na brzuch (nie wciągając go) to w okolicy pępka gdzieś raz robił się dołek,raz góka,to jelita tak się ruszały bo wracają na swoje miejsce po ciąży a , że w ciąży mięsnie brzucha się mocno nadwyrężają to bardziej się odczuwa(przynajmnej ja) ruchy jelit ;)

Gość hehree
Też od czasu ciąży zdaje mi się odczuwać takie ruchy, no do złudzenia jak ruchy dziecka. A jednak to nie to.

Gość migotka26
autorko i co?jesteś w ciąży?odezwij sie,co z tymi ruchami

Gość gość111
Witam ja jestem juz rok po cesarce, tak jak wyzej dziewczyny pisza odczuwam takie ruchy w brzuchu, tak to jelita , jak sie poloze na brzuchu widac falowanie brzucha w okolicy pepka kiedy dotkne czuje zgrubienia, ktore moge wcisnac do srodka. Moj brzuch nadal wyglada jak w piatym miesiacu ciazy , a moj pępek ciagle odstaje, do czego zmierzam, otóz u mnie jedt to spowodowane tym ze miesnie nadal nie erocily na swoje miejsce ( tzw. Rozejscie miesni) wiec jelito przemieszcza sie i mozna to dczuwac, spowodowane jest to przepuklina pepkowa po porodzie , o ktorej nie mowi sie i wiele kobiet nie wie , ze ja ma, kazdy mysli ze po ciazy brzuch i pepek nie wrocil do swojego stanu sprzed ciazy i trzeba czasu. Co jest mylne. Radze udac sie do lekarza i wykluczyc przepukline pepkowa. Dlugo nie operowana prowadzi do uwięzniecia a nawet śmierci. Nie chce straszyc oczywisvid ale nalezy obserwowac swoje cialo. Nie podobaja mi sid odpowiedzi niektórych osob , ktore sie wypowiadaja nie zapoznajac sie wczesniej z objawami z medycznego punku widzenia. Zawsze jesli cos nas niepokoi nalezy skonsultowac z lekarzem i wymusic skierowanie do chirurga.wiadomo nie bedziemy z byle czy lafac do lekarza, ale jesli zauwazysz, ze dlugo po ciazy brzuch nie wraca do formy , jest wydety, pepek sie nid wchłania, odczuwasz ruchy jelit palpacyjnie i je widzisz przez powloki brzuszne udaj sie do lekarza. To taka moja rada.pozdrawiam