Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marat

Mam bolący guzek na wardze sromowej

Polecane posty

Gość marat

Witam. Mam bolący guzek po jednej stronie łechtaczki na wardze sromowej po wewnętrznej stronie. Pojawił się 3 dni temu. Codziennie był mniejszy i dziś pękł i wyciekł z niego płyn i krew. Guzek jest jednak nadal i ciągle boli. Co to jest?To nie jest raczej gruczoł Bartoliniego bo ten znajduje się chyba przy wejściu do pochwy?

ciezka sprawa, na pewno trzeba isc z tym do lekarza! to nie jest nic normalnego, zeby z takich guzkow krew wyplywala:/ poki co bardzoooo dbaj o higiene miejsc intymnych, po kazdej wizycie w toalecie podmywaj sie, zebys nie zakazila tego miejsca, dodatkowo mozesz sobie uzyc jakis probiotyk doustny, wedlug mnie prowag bedzie dobry, dostarczy ci bakterii, ktore beda walczyc na wszelki wypadek jakiegos zakazenia. i LEKARZ koniecznie

Gość upudupulupu
zwykły syf. Za kilka dni przejdzie

Gość marat
Nie wiem czy powinnam brać jakiekolwiek antybiotyki bo mam objawy ciąży. Mam umówioną wizytę u ginekologa, jednak muszę na nią trochę zaczekać. Stresuję się. Poza tym tydzień temu rzuciłam palenie. Może to od zmian hormonalnych (podejrzenia ciąży) albo od detoksykacji organizmu z nikotyny? Krew była jak ścisnęłam trochę ten guzek żeby więcej tego płynu wyciekło. Jak dla mnie wygląda to na pryszcza... Ale dziwi mnie że w tym miejscu...

tylko czy z pryszczy wyplywa krew?? provag tabletki i zel mozna bezpiecznie stosowac w czasie ciazy, jesli jednak nie jestes przekonana to poprostu dbaj o hiigiene krocza, kup sobie dobry plyn do higieny intymnej (o ph4.5) i czekaj na wizyte u ginekologa. Nie stresuj sie zbytnio mala krostka, szczegolnie teraz gdy prawdopodobnie spodziewasz sie dzidziusia:))

Gość marat
Po tym guzku już prawie nic nie zostało. Jest delikatne zgrubienie przy łechtaczce, które z dnia na dzień się zmniejsza. I już prawie nie boli (jak mocniej przycisnę to miejsce to trochę kłuje).