Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość który lepszy ???

który materac do łóżeczka kupić ? kokos-gryka czy Materac kokos-pianka-gryka

Polecane posty

Gość który lepszy ???

Jak w temacie. Proszę o radę

Gość zlote baajki
kokos pianka gryka

Gość który lepszy ???
a mogła byś mi napisać dlaczego ?

Polecam kokos. DLACZEGO?? -sama taki kupilam -jest twardszy i nie zapada sie pod ciezarem dziecka -zdrowszy

Gość który lepszy ???
Daga_Julka Ale kokos-gryka? Czy kokos-pianka-gryka ?

Gość mamamama26
ps. nigdy nie zauważyłam żeby piankowy zapadał się pod ciężerem dziecka - a mały ma 9 miesięcy i ponad 9 kg..

Gość fikusik_plusik
materac wybierasz taki jak wybrałabyś dla siebie. To najlepszy wyznacznik,gdyż później łatwiej będzie kupić Tobie odpowiednie łóżko dla dziecka

Gość dokładnie moda się zmieniła
ale też zalecenia rehabilitantów. Podobno najgorsze są teraz te kokosowo-gryczane, podobno się odkształcają, a tego nie widać. Ja sama konsultowałam ten wybór z rehabilitantem, ponieważ problem z kręgosłupem w mojej rodzinie to norma i doradził, żeby kupować takie jak dla siebie tzn. !. lateksowy 2. Pianka wyskociśnieniowa czy jakoś tak 3. pianka ta najzwyklejsza za 30zł i na szarym końcu gryka-kokos

Gość gwrer
ja słyszałąm w tv wypowiedz pediatry i teraz odchodzi się od układania dziecka na twardym; to materacyk powinien dostosowac się do kształtów dziecka, a nie dziecko ogniatać sie o materac; i tak: 1. Z pianki termoelastycznej 2. z lateksu 3. zwykłe piankowe, jak się odkształci to można kupić nowy bo są stosunkowo tanie

No ja właśnie też się motam, jaki kupić, jakoś te wszytkie kokosy i inne cuda wianki mnie nie przekonują, chciałabym coś co można łatwo wyczyścić, więc pewnie kupię zwykły piankowy, dużo nie kosztuje, a tak wywale parę stów na jakiś wypaśny i się okaże że dziecku nie podchodzi? A zresztą ja też spałam na piance, i jakoś żyję, kręgosłup mam zdrowy, to nie widzę problemu.

Ja mam kokos pianka gryka i chwalę sobie bo nie jest tak twardy ale myślę że i jeden i drugi jest równie dobry tyle że sam kokos i gryka byłby chyba mało elastyczny i przypominałby siennik:D

ja mam kokos-gryka, do lozeczka gratis dawali, maly spi teraz na kokosie. Ponoc jak juz dzieci zaczynaja chodzic to powinno sie przelozyz na gryke, bo jest twardsza i lepiej chroni maly kregoslup... a ile w tym prawdy to nie wiem ;]

Gość do mama 26
:)dobrze napisane:)

Gość mama/////
materac kokos-gryka przeklada sie na 2 strone jak dziecko skonczy pol roku

Gość gość
Materac kokos-pianka-gryka

Gość luuuuuzzzzzzzik
ja mam najzwyklejszy piankowy z IKEI nie pamiętam ile kosztował ale pamiętam za to świetnie oburzenie mojej koleżanki jak się dowiedziała, że taki kupiłam, że na pewno zepsuję dziecku kręgosłup itd :) Ona kupiła jakiś mega drogi materac bo podobno najlepszy i najzdrowszy dla dziecka. Jej synek od samego początku nie chciał spać w łóżeczku, strasznie płakał i prężył się a wszystkie próby ułożenia go w łóżku kończyły się fiaskiem. Spał albo w wózku albo w łóżku rodziców. Pewnego dnia byli u nas i zostali na noc mojej małej rozstawiłam turystyczne łóżeczko u nas w sypialni a jej synek korzystał z łóżeczka mojej córci i o dziwo spał tam do rana z przerwami na karmienie :) Koleżanka była w szoku! Nieśmiało zaproponowałam jej zmianę materacyka (tani był więc jak by się nie sprawdził to nie było by szkoda kasy) No i wyobraźcie sobie, że śpi w łóżeczku do dzisiaj :)

Gość gdxfg
A ja kupiłam córze gryka-pianka-kokos i po dwóch i pół roku spania, skakania i innych takich, materac wygląda jak nowy. Mała uwielbia swoje łóżeczko a to pewnie dlatego że jest jej wygodnie.

też mam gryka-pianka-kokos, i również po 2,5roku wygląda jak nowy, nic nie pleśnieje i się nie odkształca. TYlko ktoś tu pisał o przełożeniu na kokos czy na gryke, po skończeniu roku? o co chodzi?

Gość gość
jaki materac dla niemowlaka? Mam okazje niedrogo kokos pianka gryka kupic. moze byc?

Gość gość
lateksowo kokosowy najzdrowszy dla dziecka a materace z gryka bardzo latwo plesnieja duzo ludzi sie na to skarzy, kokos ani lateks nie plesnieje.

Gość gość
Kupiłam kokos gryka i mi spleśniał:( Nie polecam. Aktualnie mam lateksowy i jestem zadowolona.

Gość gość
synek miał pianka, lateks , kokos.. (10cm) teraz ma 2 lata, zmieniliśmy łóżko ( ze szczebelkami niedługo będzie potrzebne dla drugiego dziecka, więc chciałam, żeby kilka miesięcy już spał w innym łóżku, żeby się przyzwyczaił) i kupiliśmy pianka jakaś tam lepsza z kokosem ( chyba 8,5 cm) w zestawie był materac piankowy 6cm, nie wiem, jak można na tym spać.. masakra.. jakaś tania, zwykła miękka pianka.. brrrr

Gość gość
Najlepsze są materace lateksowe - zapamiętują kształt ciałka, główka jest na tej samej wysokości co ciało i tak jest najzdrowiej. ja kupiłam materacyk firmy vitmat http://studiobarw.com/ słyszałam że te piankowe - tanie - trzeba czesto wymieniac bo się zapadają. a to jest nie zdrowe dla malucha

Gość gość
piankowe nie są dobre dla dzieci

Gość gość
Najlepszy kokos-gryka, pianka na pewno mniej zdrowa bo nienaturalna. A lekarze zalecaja naturalne wypełnienia