Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szzzka

Tabletetki anty. mnie niszczą....

Polecane posty

autorko a kiedy miałaś ostatni okres? chcesz tak przerwać w połowie opakowania, może lepiej poczekaj do końca?

Gość Szzzka
ja jestem chyba na poczatku depresji jezeli dalej bede w to isc to bedzie źle. tak czuję. Ja tez nie mam przyjemnosci z seksu, on nie podnieca mnie juz jak na niego patrze, nawet jak mi robi minetkę.. chyba że sobie zajaram skręta ( :| ?! czemu takl jest ) jestem sucha ostatnio nawet kupilismy jakis zel.. a kiedys to sie nawet wstydzilam ze az tak robilam sie mokra i napalona. On ostatnio mi powiedzial, ze smutno mu ze juz nie zaczynam inicjacji w seksie. Strasznie mnie to dobiło. też nie czuje sie kobietą. Powiedzialam mu to bo jest moim najlepszym przyjacielem. A ON SZALEJE za moim ciałem, kocha moje ciało tak ze ja nawet sie tego nie spoedziwalam, że ktos jest w stanie tak mnie pokochać. Widzi moje piersi i po prostu jest przeszczesliwy i mega podniecony. A ja nie potrafie tego docenic... bo: nie mam ochoty na seks,.

Gość Szzzka
na poczatku czerwca mialam. Zostalo mi z 6 , 7 dni do konca. Skonczyc? Lepiej zadzwonie do lekarza jak znajde telefon..

Gość wspólczuje i rozumiem
Mysle ze jak by mi ktos powiedzial jakie ryzyko moze byc po takich tabletkach to nigdy bym ich nie zaczela brac. Mialam wtedy nie cale 16 lat jak zeczelam, i jest to mój najgorszy blad w zyciu... Bo po tym zaczelo mi sie zycie komplikowac...

Gość Szzzka
ja mialam 19 lat teraz mam 20. I nigdy nie byłam tak słaba psychicznie. Znalezienie pracy to był dla mnie koszmar.. nie wierzulam w siebie, balam sie isc na roozmowy kwalifikacyjne , uwazalam ze nikt mnie nie lubi. Kiedys bylam dusza towarzystwa. Ale pracuje i mam siwtnych znajomych ktorzy daja mi wiele radosci w dniu. No i jestem naprawde dobrym pracownikiem

Ja w zasadzie czuję się w miarę dobrze. Wprawdzie codziennie pobolewają mnie piersi, ale nie jest tak źle...brzuch od czasu do czasu. Mam brać do połowy sierpnia mniej więcej. Ale nie chcę tak czy inaczej.

Gość Szzzka
Ból piersi to mały pikuś jest, zawsze na poczatku bolą...

osobiście uważam ze tabsy, zastrzyki i inne cuda są potrzebne kobietom, które nie mają pojęcia i nie chcą mieć zielonego pojęcia o płodności. I myślą że to są jakieś przedpotopowe kalendarzyki. Owszem to ich wybór i mają do tego prawo, ale zawsze to będzie kosztem zdrowia. Nie wierzę że wprowadzanie takiej blokady do naturalnego organizmu przez wiele lat ma być cacy:O

Gość Szzzka
Ja nie wierze w kalendarzyki. Nie chce ryzykowac i sie denerwować

Gość Szzzka
czyli mam brac do konca je ? opakowania

Gość Szzzka
ktoś z podobnymi dośw?

brałam tabletki dawno temu i to był błąd spadek wszystkiego i złe nastroje niewarto sobie marnować życia na tabletki i problemy robić www.samozdrowieiuroda.blogspot.com/

faktycznie sprawa dość poważna, autorko powiedz jeszcze od kiedy tak sie u ciebie zaczęło dziać? bierzesz tabsy od roku, masz 20 lat, a już masz objawy depresyjne ;/ niedobrze, możę miałaś w życiu zły okres i tak Ci się wydaje? a może coś jest z uczuciami do faceta?

Gość zmien je natychmiast
tez tak mialam, nie poznawalam siebie. Ale zmienilam na inne i bylo ok. Z tabletkamo trzeba trafic, nie od razu znajdziesz takie ktore ci spasuja. Idz do lekarza, powiedz mu co i jak a on na podstawie objawow, dobierze ci inne, o mniejszej dawce hormonu albo z hormonami w innych proporcjach jesli maj to byc dwuskladnikowe.

Gość zmien je natychmiast
nie musisz brac do konca, ale musisz miec kontynuacje, jesli nadal chcesz brac tabletki. Lekarz powie ci co i jak, i zwykle, przy zmianie tabletek, nalezy zachowac 7 dni z dodatkowym zabezpieczeniem.

Gość tableteczki
ja bralam Yasmin przez pol roku,czasem zapomonalam potem lekarz przepisal mi Yasminelle bo podobno lepsze, po dwoch tygodniach dostalam uczulenia na twarzy ktore cholernie piaklo,wyrzucilam tabletki zdnia na dzien i jade na gumkach mialam wrocic do Yasmin ale Yasminelle mnie przerazily co do okresu, to przed tabletkami i w czasie brania nic mnie nie bolalo, doslownie nic nie czulam, okad nie biore tabletek mam potworne bule brzucha podczas miesiaczki

Gość Fantastyczna
Autorko, piszesz jakbyś była jakaś niepełnosprytna. Czujesz sie beznadziejnie po tabletkach, masz wahania nastrojów, wpadasz w jakaś depresje to po cholere to beirzesz? Jaki syndrom odstawienia? to są tabletki, skończ opakowanie i wyrzuć to w cholere. Na bolesne miesiaczki kup obie w aptece Castagnus bez recepty (trzeba brać codziennie przez 90 dni, miałam baaaardzo bolesne miesiaczki, zero chodzenia i ogromne skurcze to tego problemy z wypróżnianiem sie ból pleców i mi przeszło) a zabezpieczajcie się gumką i ŻYJ NORMALNIE a nie jak warzywo! Naprawde po cholere to bierzesz.

Gość Szzzka
Zastanawiam sie czy to na pewno to ... mialam zly okres w zyciu ale nie bylo to coś strasznego. Pytam się bo nie wiem, po to jest forum, żeby pytać jak się ma wądpliwości :

Gość be_cool
Biorę od 10 lat i jestem bardzo zadowolona idź do lekarza, niech Ci zmieni preparat po prostu.

Gość branie tabletek jest
grzechem wymierzonym przeciwko bogu

Gość branie tabletek jest
Antykoncepcja niszczy miłość między dwojgiem ludzi, nie pomaga w pracy nad sobą, własnymi zachciankami, nie uczy ducha ofiary, który jest wyznacznikiem miłości - dotyczy to i kobiet i mężczyzn.

Gość cxcxcxz
ale mnie wystraszylyscie. Ja zaczelam juz brac trzecie opakowanie oc35. Stosuje je na tradzik, dermatolog mi zalecila. Od wrzesnia bede "żreć" izotek + te tabsy. i tak do przyszlego roku do wakacji... - jakoś daje radę, probem w tym, że mam 0 libido i stany depresyjne, ale mimo wszystko nie poddaje się i wmawiam sobie, że jest wszystko OK. Jestem zmuszona rok łykać tabsy - przez zasrane pryszcze... ;/

Gość kudzu lecza
pryszcze poszukaj kudzu i trądzik

Gość htyr6ty7
Szzzka, lepiej żebyś odstawiła tabletki po skończeniu opakowania niż w jego trakcie, organizm szybciej dojdzie do równowagi jeśli zakończysz pełen cykl z tabletkami.

Gość htyr6ty7
A inne niehormonalne metody antykoncepcji dla kobiet to spirala, diafragma, prezerwatywa dla kobiet i NPR.

Sorki za nick, ale robilam sobie jaja na kafe i rysowalam dla ludzi glupoty. :)) Jak 1 dzien napisalam tego posta to byl tak naprawde 1 dzien ktory mi uswiadomil ze to te tabletki starsznie plakalam i czulam sie źle ale dzis juz czuje wielka wielka ulgę