Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkam obok ksiedza

to sympatyczne małzeństwo to ksiądz i jego księżniczka

Polecane posty

Wczoraj dowiedziałam się czegoś bardzo dziwnego. Jest mi jakoś tak z tą wiadomością nie w smak. Ale dobra,od początku ; w ogrodach działkowych ,tam gdzie też mam swoją działke poznałam bardzo sympatyczną rodzinkę. On na oko około 35 lat,ona dużo od niego młodsza- tak około 25. Kupowali działkę na przeciwko nas. Wyglądali na dobre małżeństwo ,mają dwuletnią córeczkę Nataszkę. zawsze tak tylko z nimi na "dzień dobry" nic poza tym. On takim zarąbistym samochodem jezdzi,ona wystrojona zawsze,dziecko tak samo. wyremontowali domek,posadzili krzewy,drzewka, kwiaty ,trampolina,basen,altanka -te sprawy -widać,ze dobrze się powodzi. zawsze tacy uprzejmi,widać,ze zakochani. Grille,goście -no takie towarzystwo na poziomie. I co ja sie nagle dowiaduje ? Że facet jest księdzem. ma córeczkę z tą dziewczyną,wszystko im daje,kupuje,utrzymuje - dlatego tacy nadziani. Mój Boże,taki sympatyczny facet, z piwkiem w ręku,z kolegami. Jak się okazało koledzy też duchowni. Wszystkiego bym się spodziewała,ale nie tego. Naprawdę.

Gość wersfvre
a co ty myslisz , na tacy nie ma kasy fiskalnej , babuszki zucaja kase odmawiajac se jedzienia i lekow a duchowni tak wykorzystuja kase.

Gość przystojny chociaż ten ksiadz?
ha ha ha dobre. no zdarzaja sie takie rzeczy ,kobitka fajna?

Gość hehehehe,widać żeś młoda
i mało życie znasz!:d🖐️

po lekturze książek "Byłam księdzem" nic mnie nie zdziwi według kapłanow celibat to niemożność poślubienia kobiety

Gość skarbóka
Duchowni są zwolnieni z podatków :D

Gość hehehehe,widać żeś młoda
Kilkadziesiąt kilometrów za moim miastem, jest miejscowość (wieś), w której w pewnym pięknym, dużym domu, mieszka kilka kobiet z dziećmi. Są to kobiety, które mają dzieci z księżmi, a oni je utrzymują:)

Gość Pippa Middleclass
Skąd wiesz że był ksiedzem Katolickim?? Mógł być Ewangelickim a im wolno mieć żony.

Gość prawosławni tez mogą mieć
dzieci

Gość ŁanŁejCIket
No właśnie, to mógł być Ewangelicki albo Prawosławny ksiądz (bo protestancki to by był pastor) wiec nie wiem co sie burzysz.

Gość prawosławni tez mogą mieć
fajny cytat dotyczący tematu: "Tacy księża mogą pozostać w kapłaństwie o ile o to poproszą i chcą odbudować zaufanie przełożonych. By nie powodować zgorszenia, przeważnie są przenoszeni do innych parafii. Kuria płaci też alimenty matce dziecka. "

no bardzo przystojny. czarny,zbudowany. nie,no bardziej niz pewne,że to ksiadz katolicki. jak mu nie wstyd,mógłby choc odrobine dalej tę działkę kupoić ,nie 30 kilometrów od swojej parafi.. a co do tego,ze jestem młoda nie mój/moja droga nie jestem juz taka młoda mam 43 lata.;) nie jedno w życiu widziałam,ale nie tak legalnie.

Gość el dorado
alllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeeeee pppppppppprrrrrrrrrrroooooooooowwwwwwwwwoooooo

Gość el dorado
nasza powiesciopisarka sie odezwala:D:D:D

Gość siri
Nie nasza sprawa, każdy żyje jak chce...

uważajcie jak chcecie. nie mam potrzeby robic prowokacji , jest to po prostu sytuacja,ktora mnie przeraża. Człowiek pracuje całe zycie a tu gówniara ma wszystko czego chce,bo księdza na dupę złapała.

uważajcie jak chcecie. nie mam potrzeby robic prowokacji , jest to po prostu sytuacja,ktora mnie przeraża. Człowiek pracuje całe zycie a tu gówniara ma wszystko czego chce,bo księdza na dupę złapała.

Gość upupup...,.,
Jak sie dowiedza jego parafiani to bede szczesliwi. To jakas duza parafia?

nie,no taka podmiejska naprawdę. obok duzego miasta,małe miasteczko. ale każdy każdego zna. takie dziwne uczucie,niby normalny facet,zakochany w córeczce-zresztą bardzo do niego podobnej ,rozpieszczającej żone -a tu taka niespodzianka. Wnuczka jednej z kobiet,która ma działkę u nas zobaczyła go i mówi 'szczęść Boże",mówimy Anka, no co ty. a ona,ze to on ja religii uczy ,ze ksiądz. kopary nam opadły. zarumienił się,odpowiedział i poszedł dalej.

Gość upupup...,.,
To ładnie.... A ta jego kobieta,jaka jest? w sumie to im wspolczuje,jak ludzie sie dowiedza,nie dadza im zyc.

Gość niema..,.,
?

Gość wszyscy sa szczesliwi
ksiendze płaca podatki od łebka w parafi czyli nawet od ateisty czy sekciaza

no ona jest bardzo ładna,widać,ze duzo młodszazadbana taka,naturalna,chociaż zawsze elegancka,taka dziewczynka jeszcze ,miła ,uśmiechnięta. Przede wszystkim bardzo fajnie ubrana,tak samo jak ta córeczka,wózki , rowerki,gadżety-wszystko pierwsza klasa. widać,że jest to miła kobitka,ale też swoje potrafi wyegzekwować. taka z charakterkiem widać. da się ją lubić. ogólnie oboje da sie ich lubić.

Gość bbbvvghbh
w obecnych czasach bycie ksiedzem to zawod jak kazdy inny tyle ze bardzo oplacalny. Teraz kazdy facet moze byc ksiedzem, z bab nie rezygnuja, kupe kasy maja jedyny problem to brak zeniaczki

Gość a czy to taki kłopot to ja
nie wiem. tak naprawdę to jedno i to samo. przecież oni i tak mają kobiety i dzieci , tak jak autorka pisze,młode i piękne,które wiedzą jak się w zyciu ustawic. dziecko mają,kobietę mają -z racy na działeczkę i taki pożyje.

może i macie rację. wyremontowana działeczka,grille,posiadówy -no tak ,jak się ksieża zjeżdżają -że niby koledzy na odpoczynek i koleżanki pani "ładnej" i jest zabawa. no ale działki po to są,by się zabawić,zresetować. Facet jak facet,z dzieckiem spaceruje, na działce sprzata, pwko z kolegami popija. tylko tacy odizolowani zawsze byli , tak mi się wydawało. I teraz już wiem dlaczego.

Gość a moze to jej brat albo coś
kurde,facet tak na legalu zajmuje sie rodziną,a potem spada do obowiązków w Kościele?

Gość Pestka Wisniowa
extra, poprostu extra a potem swietego w kosciele zgrywa i kazania owieczkom prawi! no owce...ale sie dajecie robic w pici pici! patrzycie w ksiezy jak w obrazek...