Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

czesc dziewczynki-ja jeszcze w dwupaku(-; trzymam kciuki za wasze plusiki(-: Dianakarinka bierzesz kwas foliowy???

Dinkarinka to bierz kwasik foliowy(-;bardzo wazne ja jeszcze czekam)-:narazie 3 dni po terminie(odmowilam tego masazu szyjki macicy w czwartek),nastepna wizyte mam w nadchodzacy czwartek -zobaczymy. A Wy jak tam???jak tesciki???

Hej JUlka! Nie ma co czekać za długo na ten poród. Po pewnym czasie łożysko sie robi niewydolne i dziecko nie dostaje tyle tlenu ile trzeba. Nie chce Cię tu straszyc ;) ale tydzien po terminie to max. Oczywiście lekarze potrafia czekać i 2 tyg ale to się moze skończyć źle. Dziecku wcale nie jest za dobrze tak długo po terminie w brzuchu. Ja już w 37 tyg miałam tak zużyte łożysko że dzidziuś przestał rosnąć. Miałam cesarke w 39 tyg. Koniecznie pytaj na usg o stan łożyska, jeśli jeszcze masz usg. 3 dni po terminie to jeszcze luz, ale serio - nie daj sie zwodzić za długo. Ja po prostu jestem na to wyczulona. Trzymaj się dzielnie;);):)

Mamcia ,tu w Anglii troszke inaczej to wyglada(-; mysle ze wszystko bedzie ok, bo jestem pod kontrola(-; a wyliczenie terminu tez nie jest 100%, wyliczaja na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiaczki w 28 dniowym cyklu,tylko ze ja nigdy nie mialam 28 dniowych cyklow(((-: to jak by sie przyjzal 9 sierpnia mogl nie byc moim terminem.tu w anglii masz tylko 2 usg w czasie trwania ciazy(ja mialam wiecej bo naklamalam(((-; )

aj ciagle w dwupaku)-; juz zmeczona jestem. A u Ciebie Dianakarinka,co tam nowego???jak staranka???

juz ci pewnie ciazy ten dwupak :) biedna :) ja mam 26dc i bole brzucha od kilku dni jak na okres. Poza tym zadnych objawow. ostatnio mialam 36 dnowy cykl a poprzednio 34 dniowy. czekam :)

Gość JULKA 1609
Czesc Dianakarina(-: widze ,ze tylko my chyba tutaj jestesmy>napisz do mnie na maila to bedziemy w kontakcie. a ja urodzilam dzidzie!!!!!!!! 19 sierpnia o 5:29 rano!!! rodzilam 26 godzin i wiesz co Ci powiem,ten bol to nie taki straszny jak opowiadaja(((-; a tak sie balam.doszlam do 9 cm rozwarcia bez znieczulenia(epiuduralu) dopiero potem mi go dali bo skonczylo sie emergency cesarian section.dzidzia ma 3,5 kg i 52 cm i 9 pkt w skali Apdgara,czyli super.Dianakarina odezwij sie na tego maila co mam w profilu,to bedziemy w kontakcie(-;

Gość JULKA 1609
t ja na gorze tylko cos pomaranczowa(-;

Jestem tu nowa - straciłam maleństwo półtora miesiąca temu i o niczym innym teraz nie myślę jak o ponownej próbie. Dzisiaj idę do gina i będę go molestować. żeby zgodził się na moją próbę za miesiąc jak wszystkie badania wyjdą dobrze. Ale lekarze niechętnie zgadzają się po tak krótkiej przerwie - to będą niecałe 3 miesiące... O matko jak strasznie dłuży mi się to oczekiwanie - czy Wy też tak macie???