Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Dziewczyny dostalam okres...:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:((((((((((:(:(:(!!!!!!!!! nie wiem jakim cudem.... wczoraj rano tez powtarzalam test.. wyszedl pozytywny a dzis okres...!!!!!!!!!!!:(:(:((:( co sie stalo? jeste zalamana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juz bylam tak fajnie nastawiona....

Beatka o kurcze :(:(:( Pewnie to poronienie , do 12 tyg dość często się zdarza , ja cały czas jestem w stresie A okres jest normalny czy to tylko plamienie ??

nawet mi nie mow ze to poronienie...!!!!! to jest normalny okres.. taki jak mam zawsze...\zobaczymy co sie bedzie dzialo przez caly dzien... ale wydaje mi sie ze juz nici z tego... czyli marchefa moglabym byc w ciazy i poronilam czemu sie tak moglo stac? juz sama nic nie wiem...:(:(:(:(

hej Angelowa(-; witaj na forum,no wiec to prawda ze uznaja tu calkowicie ciaze od 20 tygodnia czyli od 5 miesiaca,wczesniej nie dostaniesz nic na podtrzymanie i nie dostaniesz tez maternity certificate,a pierwszy scan masz w 12 tygodniu i wtedy daja Ci tylko maternity book i to po to glownie aby wykluczyc min.ciaze pozamaciczna,nastepne badanie i scan masz w 20 tygodniu i od tego momentu oficjalnie jestes w ciazy(-; pokrecone ale prawdziwe!

Beatka skoro test wyszedł Ci dodatnie i to dwa razy najprawdopodobnie byłaś w ciąży :( Beatka to się bardzo często zdarza na tym etapie ciąży , zarodek miał problem z zagnieżdżeniem się . Koleżanka poroniła w 8 tygodniu bo zarodek przestał się rozwijać . Ot tak po prostu ... Prawo natury ... Pod żadnym pozorem nie myśl że to mogło być z Twojej winy bo tak nie jest Naprawdę bardzo mi przykro :(

Julka to normalny okres...:( taki jak co miesiac.... spoznial mi sie 4 dni.... w dniu spodziewaniej miesiaczki test pozytywny i wczoraj tez... jak ty mialas?

To nawet nie poronienie,to ciaza biochemiczna pewnie.organizm odrzuca zarodek,ktory ma uszkodzone dna lub rna,to taka selekcja naturalna,ja tez tak mialam.wierz mi za taka ciaza lepiej jak jest wyselekcjowana i odrzucona bo to potezne wady genetyczne,dobra nowina to taka,ze organizm dobrze pracuje,sam sie oczysci i od razu mozna sie starac o dzidzie.ja zaszlam w te ciaze w ktorej teraz jestem jakies 2 tygodnie po biochemicznej.beatko nie martw sie,jak mozesz to zmierz sobie temperaturke tam i napisz mi jaka masz,nic sie nie martw.

mialam identycznie Beatko,identycznie i ogromny bol brzucha jak nigdy wczesniej,bo sie organizm oczyszcza i przygotowuje na produkcje nowego jajeczka.

test wyszedl pozytywnie czyli ciaza byla,tylko pozniej zostala mi troche trauma i robilam testy czy oby ta kreska nie zniknela,dopiero jak poczulam ze dzidzia sie rusza okolo 4 czy5 miesiac przestalam robic testy,a moj facet myslal ze zglupialam,ach tam...

oj boze.... ale czy ze mna jest cos nie tak? mam odlowac wizyte u lekarza czy isc do niego i mu o tym powiedziec?

no wlasnie jest wszystko ok,nie martw sie,poczytaj sobie o tych ciazach biochemicznych to sie uspokoisz,lekarza mozesz odwolac ale po tym okresie zrob koniecznie test.

Beata... miałą to samo we wrześniu zeszłego roku tu w UK.. Blade kreski wyszły mi w 3 testach ( torche zastanawiajace, ze tydzien po terminie okresu dalej blada jak przed terminem a nie mocna- czy li wzrost hormonu hCG powinien byc :s ), w ok 6 tygodniu poroniłam :( Plamilam chwile przed, a jak Julka wciaz wspomina w UK nie pojdziesz jak w POlsce do lekarza ktory da Ci luteine czy duphaston \tylko odsylaja z paracetamolem do domU! Po poronieniu balam sie, ze nie wszystko poszlo wiec wyladowalam w szpitalu.. Oczyscili, pobadali, odeslali.. Teraz dlatego tez sie znowu tak strasznie denerwuje ;( Julka powiedz mi czy u GP przy pierwszej wizycie moge powiedziec, ze boje sie o tarczyce i zeby mnie zbadal lekarz i krew, czy dopiero do szpitala jak sie zapisze i pojde po ta ksiazke?? Kolejne zamartwienie wyszlo, ze moge miec niedoczynnosc tarczycy :(

a jakbys sie slabiej poczula,czy bys wyczula ze cos nie tak to idz do lekarza,oczywiscie-i nic sie nie martw,doskonale Cie rozumiam ale uwierz mi dzidzia wszystko zrekompensuje.

Julka ciąża biochemiczna to w zasadzie to samo co poronienie . Tylko na tak wczesnym etapie że nie da się jej stwierdzić ( tej ciąży ) ani USG ani badaniem ginekologicznym

Beatka ja bym na razie nie szła do lekarza bo jak masz okres to i tak Cie nie zbada , poczekaj do końca okresu ...

teraz to juz jestem zalamana...!!! poczytam o tym pozniej... ide zjesc sniadanie.... odezwe sie do was dziewczyny pozniej! dzieki za wsparcie bo naprawde sie przydalo... :(:(

Angelka,na pierwszej wizycie babka powinna przeprowadzic z Toba wywiad i wtedy powiedz jej wszystko,ja tez powiedzialam,ze moj tata ma cukrzyce,nadcisnienie itp.mow wszystko i patrz zeby zapisala,w ktorym szpitalu bedziesz rodzila,bo ty tez z Londynu vczy cos mi sie pokickalo???

Też Londyn.. I ta pielęgniarka co będe z nia miala appointment skieruje mnie gdzieś w sprawie tej tarczycy jak jej powiem, ze mam takie obawy? Boje sie , ze jak cos jest to za pozno dostane leki :( Trzymaj sie Beatka, tamta ciaza byla wspadka z mężem, ale przeżywałam ją okrutnie..

tak Marchefko ,niby to samo bo to poronienie biochemiczne ale w bardzo wczesnym stadium(jednakze mozna juz zauwazyc czesto na usg cialko zolte)ja wole nazywac ciaze biochemiczna,bo jakos mi tak latwiej,jak organizm jest sie w stanie sam oczyscic .

Angelowa nic sie nie martw,a te ksiazke pewnie dostaniesz z Gp.ja rodze w Homerton hospital.

Hej to musisz gdzieś też być z północnych okolic ja mieszkam na Tottenham :D No zobaczymy nic więcej nie wymysle..jutro rejestracja i zobacze co mi powie..

a ja Stoke newington(((-;to moze Ty tez podchodzisz pod Homerton..Jak moge Ci cos doradzic9ja akurat jestem bardzo z tegom zadowolona)jak pojdziesz na te wizyte z midwife jutro to spytaj sie czy maja tam wolontariuszki midwife,takie studentki,bo ja taka mam i wszedzie ona ze mna chodzi od poczatki ciazy,na kazde badania , a jak czegos nie wiem to do niej dzwonie i bedzie tez ona ze mna przy porodzie,no bo juz sie znamy 9 miesiecy,a babka to zawsze babka(mimo ze chlop tez moze byc przy porodzie),a w ktorym tygodniu jestes?bierzezsz kwas foliowy????

No u mnie dopiero sie pojawily dwa dni temu dwie kreski ;) Wiec jakis 4 tydzien dopiero.. Ale juz od tygodnia biore witaminy, przeczuwałam ;)

angela,jakie bierzesz witaminki???te specjalne dla babek w ciazy???najwazniejszy jest folic acid,ze wzgledu na choroby ciezkie,ja na poczatku bralam folic acid dla ciezarnych a potem te witaminy z kwasem tewz dla ciezarnych.trzeba uwazac z wit a w witaminach i nawet w kosmetykach bo niewskazana.