Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Ja to bym chciala przytyc bo waze tylko 45 kg, mam 5 kg niedowagi,mam nadzieje ze to nie jest problem z zajsciem w ciaze?...Czekam do 1 sierpnia i jak okresu nie bedzie zrobie test,ale narazie zadnych objawow, ani na okres ani na ciaze, jedynie piersi troche bola. beatka- masz wyniki badan?nic sie nie odzywasz? dianakarina-ktory to twoj cykl staran?Przepraszam jezeli czegos nie doczytalam.

Cześć dziewczyny :) Chciałabym do Was dołączyć. Właśnie rozpoczeliśmy z mężem starania o dziecko :) Za mną już dni płodne, dziś 21 dzień cyklu, zobaczymy co będzie. Jestem troche zaniepokojona, bo bolą mnie jajniki, tzn. czuje kłócie co jakiś czas od wczoraj. Mam nadzieje, że to nie jakiś torbiel. Mam też wrażliwe sutki, no ale to równie dobrze może zwiastować zbliżający się okresik ;)

Pocahontas- to prawie w tym samym czasie bedziemy robily test jezeli @ nie pojawi sie.A mam nadzieje ze nie pojawi sie.Ja mam teraz 23 dzien cyklu i tak jak Ty czekam.

witam wszystkie nowe starowiczki(-:no dziewuszki jak pozwolicie to bede z Wami az do rozwiazan albo i dluzej,tez przezywam te kreseczki(-:a od tego bolu w tym spojeniu lonowym to dlugo jeszcze potrwa???potrafi ktos powiedziec???bo ja codziennie mysle,ze urodze-ha,ha,ha!mamunia?????

Witam :) ANUSIA W miom przypadku to byłby pierwszy test na którym chciałabym by widniały dwie kreski :) Może z 3 razy w życiu zdarzyło mi się testować ale to nie był ten czas.. teraz jest zupełnie inaczej :) Choć przyznaje szczerze, że to mąż zaraził mnie pragnieniem dziecka... Jeszcze przed naszym ślubem mówił o NIM niemal codziennie, aż mnie to irytowało ;) To dopiero początek naszych starań więc chciałabym mieć zdrowe podejście i nie wyczekiwać jakoś przesadnie.... bo nie trudno sobie coś uroić w głowie ;) po prostu co ma być to będzie... :) Ale niech będzie w miarę szybko ;) Julka patrzę w kalendarz i widzę, że dziś imieniny Julii... Masz dziś sowje święto? przyznaj się.. oczekuje pierwszej ciąży więc nie mogę się wypowiedzieć co do Twoich dolegliwości... ale kciuki będe trzymać:)

Hej:) Julka - no nie chcę Cię martwić ;) ale chyba do porodu potrwa twoja niedogodność bo dziecko nagle raczej nie przesunie się z powrotem wyżej ;) Raczej nic się nie zmieni albo nasili:) Ale nie martw się - to juz serio ostatnie dolegliwości ciązowe, potem zaczną się inne, hehe ale tych juz nie będzie. Nie wiem jak to jest po normalnym porodzie bo miałam cesarke, ale jakjuz na swiecie jest dziecko to nie jest ważne czy masz pocięty brzuch czy coś innego - i tak wstajesz i lecisz do Twojego Skarbka jak tylko zakwili:) I to jest najlepszy środek przeciwbólowy. Będzie dobrze :):):) U mnie okres spodziewany pojutrze - na 99% przyjdzie.

Ja tez czuje ze okres przyjedzie niestety.Mam takie uczucie ciezkosci w podbrzuszu i delikatnie piersi bola, i jakos ogolnie czuje ze niedlugo dostane okres.

Wlasnie tak myslalam Mamcia(((-:a wy kobitki nie przytulajcie sie tylko w dni plodne,bo czasami moze byc niespodzianka i poza plodnymi(w koncu te plemniczki i ta komorka troche tam zyja) i szybciutko chwalic mi sie kreseczkami,juz nie moge sie doczekac jak bedziecie opowiadaly o usg i o witaminkach i o zakupach dla fasolek(-:a propos-Julia to tylko moj nick i spolszczone imie mojej hulyii(-;buziaczki dla Was babeczki,a Ty mamcia pierwsza dzidzie urodzilas w terminie po terminie czy jak???a poznam ja to w ogole ze sie zaczelo????????

Ja przez problemy z niewydolnym łożyskiem rodziłam w 39 tygodniu - nie miałam okazji doświadczyć że to już już ;)

dziewczyny,no co tam???beatka?marchefa???i cala reszta...umarl topik????!!!!!no nie?!

No ja jestem.... Dziś przypada mi @ choć jeszcze nie mam. Test - 1 kreska. Ale nastrój pozytywny:):):) Początek pierwszej ciąży to był dla mnie nudnościowy koszmar więc teraz moge przez kolejny miesiąc życ normalnie ;) Dziś fryzjer i spotkanie z przyjaciółmi. I następny miesiąc miłości ;P

A ja po powrocie z wizyty z pielegniarka ! Miała mi tam zbadac cisnienie itp ale juz w kompie w mojej karcie byly wyniki tarczycy- IDEALNE!!!!!!!!!!!!!!! Tak sie ciesze!!!!! Tak sie martwilam!! Itak w poniedzialek ide juz na spotkanie z GP jeszcze raz o tym pogadac i juz o ciazy :D Ale..ulga!!!!!

Angelowa, jaki byl Twoj pierwszy objaw ciazy? Bo ja wlasnie zaobserwowalam od wczoraj taki serowaty sluz u siebie. Mam 22 dc. Poza tym zadnych innych objawow wiec mozliwe ze to nic nie znaczy. W jakiej kolejnosci przychodzily objawy u Ciebie?

Cześć dziewczyny :) U mnie dzisiaj 25 d.c, nie podniecam się jednak wcale, bo nie mam żadnych objawów itd. także czekam w zasadzie na @. Poza tym doszłam dziś do wniosku, że muszę sobie kupić jakieś wspomagacze typu siemie lniane lub olej z wiesiołka, bo po odstawieniu 2 miesiace temu plastrów jestem suuuucha, choć w tym cyklu miałam troche tego płodnego śluzu ... wydaje mi się jednak, że to i tak za mało... więc pewnie w takich warunkach to plemniczki nie miały szans... Pozdrawiam Was :) Mamcia82 podoba mi się strasznie podsumowanie Twojej wypowiedzi :))) Angelowa dużo zdrowia dla Ciebie i kruszynki, która w Tobie rośnie :) Jakie to uczucie nosić w sobie drugiego człowieka ???

Cześć dziewczyny!!! Czy znacie jakieś strony na których można zamówić darmowe próbki dla dzieci ? Jeśli tak to proszę o adres:)

Skiti oj serowaty może oznaczać infekcję ( mam z nia problemy wiec wiem o czym mowa :o ) .. W ciazy śluz jest "mleczny"- nie ma słowa lepiej go opisującego. Konsystencja zagęszczonego mleka, miedzy palcami lepki ale nie ciagnacy jak płodny. Moje trzy pierwsze i niezaprzeczalne objawy: ów mleczny śluz, pobolewanie podbrzusza i temperatura ok 37 stopni.. I juz wiedzialam co to oznacza ;) A najbardziej ten charakterystyczny właśnie śluz którego nie da sie pomylić.. Pocahontas dziękuje Ci ogromnie :D Jakie uczucie...? Wiesz nie postrzegam tego jeszcze jako "noszenie w sobie drugiego człowieka"... Może to przez to poprzednie poronienie juz wole sie nie nakręcać.. Póki co ewentualnie śmiejemy się i mówimy "pestek" ( odkąd w zesżłym tygodniu wyczytałam dosłownie, że jest wielkosci pestki jabłka :D ) a ogolnie to nazywam to ciąża. Narazie staram się nie uzywac zwrotow, że nosze w sobie dziecko, jestem przy nadzieji, mam w sobie małego człowieczka.. Nie , boje sie nie zapeszać.. Jestem póki co w ciąży , czasem czuje sie gorzej czasem lepiej ale nie rozwodze się zbytnio nad swoim stanem. Nie wiem czy wiesz co mam na myśli :) Poprzednim razem tylko sie obudziłam to była myśl "Boże jestem w ciązy!!, chwytanie za brzuch. Cały dzien tylko myslenie o tym i nakrecanie sie. A potem rozpacz.. Więc teraz na spokojnie, jestem w zaledwie 6 tygodniu ciąży i mam nadzieje, ze będzie wszystko w porządku :)

czesc dziewczyny(-;no napisalam sie i wszystko mi wcielo)-: no wlasnie ciekawe gdzie marchefa i Beatka?! a jak tam u Was???Angelka to ktory to tydzien????sorki jak cos ominelam ale ja juz troszke w stresiku(zostalo mi 10 dni).Angelka uzywasz czegos na rozstepiki i cellulit?ja uzywalam cala ciaze i nie ma tragedii(cellulit wodny mam,po ciazy mysle zniknie),a cala reszta kiedy staranka???piszcie babeczki bo chce z wami przezywac ten wspanialy okres(-:ktora nastepna do kreseczki????buziaczki(-:

Mi leci 6 tydzien wiec narazie bez kremikow ( chciaz i juz teraz by sie przydaly przed ciazowo ;) ;) ) i takich tam. Przeziebienie minelo, cisnienie super i tarczyca super ;) Julka skad pomysl na takie imie dla córci?? :)

hej dziewczyny . U mnie powoli . Właśnie kończę siódmy tydzień ciąży. We wtorek idę do lekarza , mam nadzieję że zobaczę serduszko . Doskwierają mi nudności i ogólne rozbicie psychiczne ... no i cały czas się martwie czy wszystko ok .

Angelowa a jak u ciebie ten pierwszy okres ciąży ?? Julka jak się czujesz ?? Który to tydzień już ??

No marchefunia nareszcie!!!co tak dlugo cie nie bylo??? No ja juz 39 tydzien,termin mam na 9 sierpnia,boje sie ,ze szok)-:ale tez sie nie moge doczekac(-: Marchefa Ty nic sie nie martw,wszystko bedzie ok,a robisz badania prenatalne???ja to tez mialam stresa przed wynikami z tych badan ale sama zdecydowalam sie na nie i nie zaluje.Bierzesz witaminki??? Angela,zawsze podobala mi sie imie Julia,a z Hiszpanskiego to Hulya(tak sie wymawia),a ze ja w Anglii to musi byc Hulya bo jak dam Julia to bede czytac Dzulia(a to mi sie nie podoba),a Hulya to moj wybor,a podoba Ci sie czy tak sobie???dla chlopca mialo byc Philip Efe(-:ale jest Hulyetka(-:a Ty masz juz imie????

marchefa u mnie spokojnie :) Zupełnie iczanej jak wtedy- wiecej dystansu i spokoju, dlatego jestem dobrej myśli, ze wszystko bedzie ok :) Mdłości specjalnych nie mam, lekko zmuli mnie po wstaniu z łóżka. Tak to tylko męczy mnie ta podwyzszona temperatura ( ja jestem z tych osob co choruja bez gorączkowo, dla mnie każde podwyzenie lekkie temperatury powoduje juz "mulenie" i "kładzenie" , więc to ok 37 stopni juz mi przeszkadza i czuje sie taka zmulona strasznie ;) ) , czasem bóle głowy.. No i czasem ten brzuch pobolewa.. Tak to ok :) Julka bardzo mi się podoba :) Bardzo oryginalne , odważne :) Długo w UK jesteś?? A jak rodzina na takie imie? Ja dla chłopca chciałam Nathaniel, ale już kiedys wspomnialam to miałam świete oburzenie w domu ;) Oczywiscie zrobie jak mi sie spodoba, ale ciężką mam rodzinę :o

(-: troszke tu sie zasiedzialam w tej Anglii(-:cosik okolo 9 latek mniej wiecej,ja jeszcze sporo przedunijna(((-;a Ty???a moja rodzinka jest ok z imieniem,bo pochodze sama z mieszanej rodziny(polsko-niemieckiej)i u mnie w rodzince same dziwaczne imiona,nie mowiac o nazwiskach(((-;zawsze byl z tym problem w szkole ale ja lubie oryginalnosci(-:teraz moj facet tez nie z polski(turko-niemiec)wiec nic nikogo nie dziwi,a nawet jakby to nie ich sprawa(-:pozatym jak sie planuje zoatac poza Polska to uwazam ,ze lepiej dac nie za bardzo polskie imie,ze wzgledu na dziecko(-;a Twoje imie dla chlopczyka tez bardzo ladne,no i miedzynarodowe,a to wazne w koncu jestesmy w Europie(nie tylko w Polsce)

Tak, tak.. My tu dopiero 1, 5 roku jestesmy ;) ALe już zadomowieni ;) Co prawda z tego Londynu chcielibysmy uciec, bo drogo, ale mąż nową oferte pracy dostał i się na to nie zanosi narazie ;) Ja sama mam 25 lat :)

Angelowa rozumiem o co Ci chodzi i trzymam kciuki by wszystko było dobrze :) Ja mam dziś 28 d.c Narazie cisza przed burzą... wszelkie kłócia jajników ustały ... w zasadzie nic sie nie dzieje.. No może troche mnie mdliło i wczoraj i dziś ale to niestrawność. Biegam w nocy do toalety, ale to też żaden objaw przy moim chorowitym pęcherzu i częśtym piciu przed snem. Czekam na @. Zakupiłam sobie olej z wiesiołka ktry zaczne brać od 1 d.c. ZObaczymy czy w da jakieś rezultaty na moją suchość.

czesc paniusie(((-; co tam nowego??? Angelka,to Ty mlodziutka(-:ale masz fajnie,ja mam 34 latka(-; oj szybko minelo(prawie 35) no ja tez chce sie wyprowadzic poza Londyn(gdzies skad mozna dojechac szybko do Londynu),bo z dzidzia to w Londynie nie chce mieszkac,ja planuje sie przeniesc na wiosne(-: dziewczynki napiszcie jak sie czujecie jak tam objawy,zachcianki???Angelka,a zapomnialabym,a Ty juz wyzdrowialas????

Hehe dzięki czasem już czuje sie staro :D ALe w gruncie rzeczy to młoda duchem bardzo ;) Tak na szczęscike przeziębienie nagle znikło! Został katar, ale nie taki zatykający jak wczesniej , ze spac nie moglam, tylko taki do wysmarkania i spokoj na jakis czas ;) Ciesze sie, no juz sie bałam :o Jutro mężo ma wolne więc razem idziemy na moja wizyte z GP,pewnie mi powie juz co i jak z ciąża te ksiązki i spotkania jak to będzie teraz wyglądać ;) No ciekawa jestem.. Za jakis tydzien/dwa pojde do polskiej przychodni na badanie i usg- chociaz strasznie sobie kasy licza za to to raz napewno warto. Nie dam rady czekac do pierwszego badania w 12 tygodniu!