Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

kwas foliowy jest podstawa w profilaktyce cewy nerwowej,a nasz organizm nie potrafi go wytwarzac.brac dziewczynki,brac(-; ja nawet dawalam chlopu ;-p

z tego wszystkiego to nawet zapomnialam zapytac jak tam marchefa dzis u Ciebie? jakies nowe objawy? mnie sie caly swiat zawalil teraz :( wiem ze dobrze ze teraz sie to stalo a nie pozniej... ale jednak jak juz widzisz te kreski i sie nastawiasz i wiesz ze nosisz w sobie male stworzonko a potem dostajesz okres i wszystko pryska...:( eh...! sory ze was ty zanudzam ale musze sie wygadac...:(

Dianakarina... mi tez przed okresem wyszedl test tegatywny.. dopiero w dniu spodziewanej miesiaczki wyszedl pozytywny i wczoraj tez.. wiec nie czekaj na okres tylko na objawy!!!!!!!!

Mi z poprzedniego razu zostaly jakies witaminy i minerały dla ciezarnych to dokanczam listek a z polskiej apteki on-line kupilam

hmmm.... to nie wiem co mam ci napisac...!!!:( trzymam kciuki zebys okresu nie dostala... ale powtorz go jeszcze za dzien lub dwa jesli okres nie przyjdzie (oby nie przyszedl)

Beatko i pisz jak cos ,w koncu po to jest to forum,zeby sie wspierac(-: a ja tam dzialalam codziennie po tej ciazy biochemicznej i juz nie liczylam dni plodnych czy nie,tym bardziej ze nie wiedzialam kiedy .beatko zobaczysz organizm Ci sie oczysci i przygotuje nowe gniazdko dla fasolki,nie martw sie (-;i sory,ze truje ale bierz od dzisiaj kwas foliowy(-;

a nie znam ale pewnie dobre(-;i w ciazy trzeba spac na lewym boku,tzn.lepiej spac na lewym(chodzi o to zeby nie ugniatac tej zyly glownej dolnej,ktora biegnie po prawej stronie kregoslupa).

moja siostra przy trzecim dziecku miala to samo.. to znaczy tez na samym pocztku poronila to byl prawdopodobnie 4 tydzien i mowila mi zebym poszla do lekarza bo musza mi zrobic usg czy tam wszystko jest porzadku... jej tez robili.... wiec teraz juz nie wiem.. wybiore sie do lekarza jutro...

to idz beatko,ja akurat nie bylam bo m ialam tak solidny okres,ze poczekalam nie mialam goraczki ani nic takiego dziwnego ale zawsze lepiej sprawdzic .Mozesz tylko sie dowiedziec,czy nie lepiej poczekac jak sie skonczy okres.beatko , bo krwawienie implantacyjne to ,to nie jest???jak myslisz???normalny okres???

to nie jest krwawienie inplanatycje tylko normalny okres... i jest go duzo... i bardzo czerwony... dzwonilam do znajomej ktora jest paramedykiem w kanadzie i kazala mi koniecznie isc do lekarza... wiec juz postanowione... teraz to tylko gdybanie... zobaczymy co powie jutro lekarz i wam napisze...!!

czesc dziewczyny!!!i co tam slychac?Beatka jak sie czujesz???bylkas u lekarza???Marchefunia,a Ty jak tam wszystko ok???Angela widzialam ,ze zalozylas dodatkowy watek o tarczycy?napisz jak bedziesz po wizycie u lekarza i czy dali Ci te niebieska ksiazke???sciskam Was dziewuszki i do pozniej(ja ide chyba spac bo cala noc nie spalam z bolu).

JULKA mam pytanie bo w moim przypadku to moga byc zaburzenia cyklu bo w maju moj okres trwal 2 dni w czerwcu 3 a teraz sie spoznia wiec chce isc do ginekologa w przyszlym tyg. Nie wiesz czy mnie tu u mowia do ginekologa od razu czy musze do zwyklego lekarza najpierw ? Beatka jak sie czujesz? Marchefcia co u Ciebie?

Dianka jak chcesz iść prywatnie to do ginekologa odrazu, a jak przez nhs to najpierw do GP(-;

Julka zarejestrowałam się dziś, w piątek mam ten tak zwany "healty check (?)", więc wtedy powiem o pozytywnych testach i o tarczycy. Mam nadzieje, ze odrazu skieruja na badania i ew . endokrynologa jak bedzie trzeba. No i, że pojdzie to szybko, gładko i bezproblemowo..;)

Angelunia jak bedziesz bukowala ten appointment to od razu(przed)powiedz im,ze jestes w ciazy to oni wezma od Ciebie probke moczu i potwierdza ciaze(-;a wtedy zabukuja Ci appointment z midwife i zrobia ci wywiad i mow o tej tarczycy(mozesz troche pozciemniac,podkolorowac)to bardziej zwroca uwage,ja tak zrobilam z nadcisnieniem!powodzonka(-;daj znac jak juz cos bedzie wiadomo(-; Dziewczyny , a co tam u was???

czesc dziewczyny... ja juz po wizycie u lekarza.. wiec tak; dostalam skierowanie na badanie krwi , tarczycy... i test na ciaze... powiedzial ze ciaza mogla sie utrzymac ale nie musiala wszytsko wyjdzie jak juz zrobie wyniki badac... tazke znowu trzba czekac.... czuje sie troche kijowo... tak jakos mi to siadlo w podwaidomosci ze juz moglabym byc w ciazy.. i wogole jest mi ciezko:( eh... Marchefa jak ty sie czujesz? nowe objawy? bylas u lekarza? ja caly czas trzymam za ciebie kciuki... julka a ty jak tam? spokojna? jeszcze sie na porodowke nie wybierasz? jak nastawienie? Dianakarina mam nadzieje ze u Ciebie poztywnie....!!!! jak sie czujesz? powtarzalas test?

czesc dziewczyny-a ja cos taka zestresowana i caly czas spie,a co tam u Was???Marchefunia co sie nie odzywasz???bylas u doktora???ja mam w czwartek wizyte z polozna,moze juz ostatnia,zobaczymy,poki co to tak sie kloce z chlopem ze szok,a znow mi sie w zwiazku nie uklada,przez cala ciaze stress)-:nie ma co gadac,co za zycie)-:

U mnie bez zmian ;) Tylko sutki zaczęły bardziej bolec ;/ otre sie to masakra.. Przyszly tabletki i termometr ( 37,1 ;) ) Pozatym czekam na piatek na lekarza. Aha postanowilam, ze jak bedzie wszystko ok w 8 tygodniu pojde do jakiejs polskiej kliniki na badania i usg. Ni emoge zniesc mysli o braku badania i usg do 12 tygodnia:/ Niech oni sie poki co zajma badaniami pod ta tarczyce.. jak po tym usg w 8 tyg bedzie ok to juz spokojnie pojde angielskim trybem ciazawym hehe :)

mnie tez sutki bolaly na poczatku ciazy(-;a potam caly czas spalam(jak organizm zaczal tworzyc fasolke),serio moglam spac po 15 godzin dziennie albo i wiecej.Angela trzymaj ulotke od tych witaminek zeby pokazac poloznej czy maja wystarczajace dawki,bo ja akurat bralam te co oni mi polecili to je znali.

Witam!!! Od tego cyklu staramy się o dzidzie. W poprzednią ciaze udało nam się zajść za 1 razem (synus ma 16 miesięcy) ale wtedy to było tak "na próbę" i sie nie spodziewałam ze zajdę. Teraz choć to pierwszy miesiąc starań dostaje a głowe myśląc o tym czy jestem czy nie jestem .....do okresu mam tydzień .Tak bardzo chce kolejnej dzidzi .... Kobiety, CO ROBIC BY O TYM NIE MYSLEC???

Gość ile juz????????????
mamcia82 starasz sie 1 miesac a co byc zrobila jak bys musiała sie starac 3-4 lata???? :O

no wlasnie.... tez uwazam ze to nie jest normalne.... troche sie boje ze jak tak bede schizowac to moge te 4 lata poczekac....

Gość ile juz????????????
mamcia82 co zatkalo kakao :O panikaro:O