Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Julka no to już niedługo ... super Ja biorę kwas foliowy , na razie wystarczy a badań prenatalnych nie robię no chyba że lekarz będzie nalegał ... Ale chyba to jest trochę niebezpieczne dla dziecka więc puki nie ma jakiś poważnych przesłanek wolę tego nie robić .

czesc babki(-;nie,nie,ja mialam na mysli te badania prenatalne(bo sa 3 rodzaje i ten trzecie jest najbardziej inwazyjny)ktore sie robi tylko z pobranej krwi(wykluczaja juz wiele schorzen),ja robilam tylko te,bo sie okazalo ,ze nie ma wzkazan do zaglebiania sie w temat(czyli w np.pobieranie plynu owodniowego).Tutaj do 35 roku nie sa obowiazkowe,potem juz sa.chociaz ja sie zmiescilam z ciaza w 34(((-: to sama zdecydowalam sie na caly zestaw tych badan,tym bardziej ,ze sa tu one nie odplatnie(robia je tu w 12 tygodniu ciazy) oj kobitki ja juz czas odliczam ale sie boje bardzo mowie Wam)-: a co tam u Was ciekawego???

Czesc dziewczyny, wczoraj mialam dostac okres, ale nie mam.Zrobilam wczoraj test ale wieczorem dopiero, negatywny, ale nie byl to czuly test.Dzisiaj kupie inny i jutro rano zrobie, jak tez negatywny to juz wiadomo.Objawow zadnych, troche piersi bola i brzuch jak na okres. Julka- ale Ci zazdroszcze, juz niedlugo bedziesz szczesliwa mamusia. Beatka nic sie nie odzywa, ciekawe co u niej.

Cześć Wam :) Anusia jak pamiętam to jesteśmy mniej więcej w tym samym dniach cyklu. Ja też czekam na okres, żadnych testów nie robiłam, dziś 30 dzień u mnie, ale to jeszcze nic nie znaczy. W sumie nie nastawiam się na nic, ale od soboty codziennie mam mdłości, wszystko mi stoi w gardle... czasem lekka zgaga chwyta... właśnie teraz też mnie mdli :/... jakby mi coś zaszkodziło to chyba tak długo by mnie to nie trzymało...na grypę żołądkowa też to nie wygląda bo brak innych dolegliwości. Nie wiem co myśleć. Dziwne.

Hej Pocahontas85. Jestesmy w bardzo podobnej sytuacji. My tez zaczelismy starania od tego minionego miesiaca ale raczej nie bedzie rezultatu. mam 26 dc. zadnych szczegolnych objawow. Jest to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek dlatego nie spodziewam sie za duzo zwlaszcza ze mam podobny problem jak Ty: tez jestem sucha i nie mialam plodnego sluzu.. I tez zaczne wiesiolek w 1 dc. Jestes z 85 roku? bo ja tez :) Czesciej pisze w watku ^ Oczekiwanie na ciaze^bez kropek. Dolacz do nas jesli masz ochote. Pozdrawiam

dzięki Skiti, dziś wieczorową porą zajrze do Was, bardzo chętnie :D Tak, ja też rocznik 85 i pierwsze starania. Brałam plastry przez 6 miesięcy, w maju skończyłam i może dlatego teraz taka susza, bo przedtem tak nie było i płodny śluz był u mnie widoczny. Olej z wiesiołka czeka na półce ;) Pozdrawiam :)

czesc Dziewczynki(-: a ja wam powiem,ze nie mialam objawow ciazy przez jakis dobry miesiac albo i lepiej,okresu tez nie mialam ale to nie objaw u mnie bo ja zawsze mialam nieregularne,tym bardziej ze odstawilam tabletki cerazette(przy ktorych sie nie ma okresu).No i potem sie okazalo ze zaszlam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek(((-:bierzcie kwas foliowy,przed ciaza tez i dawajcie swoim chlopom(-; pozdrowionka!!!

Julka jak okreslalas dni plode przy nieregularnym okresie? Ja ostatni cykl miala 38 dniowy a poprzedni 34 dniowy. Obserwuje sluz ale nie wiem czy moge jakos jeszcze okreslic owulacje...

Dinkarinka(-: moze to smieszne ale poniewaz ja nie moglam okreslic tych dni plodnych to przytulalam sie codziennie z moim chlopem,tak tylko na chwilke do poki nie zobaczylam pozadnych 2 kresek-Hi,Hi,Hi!!!

U nas musialo przejsc,bo my rocznik 1976, nie bylo czasu na liczenie dni i powrotu do pelnego cyklu(-; i cale szczescie,ze tak szybko sie udalo.Jak to sie mowi,moze nie ostatni ale przedostatni dzwonek(((-:

U mnie dzisiaj 31 dzien cyklu, okresu brak.Poprzednie 2 cykle mialam 28-dniowe.A teraz chyba cos sie przesunelo.Nie robilam drugiego testu, bo ciagle czuje pobolewanie w podbrzuszu jak na okres, wiec pewnie nadejdzie.przed tabletkami mialam zawsze nieregularne cykle, a po odstawieniu 2 pierwsze regularnie, a w tym miesiacu juz nie.Moze kupie test owulacyjny, zeby wiedziec kiedy mniej wiecej wystepuje u mnie owulacja, zeby bylo latwiej.

pocahontas- to moze zrob juz test, jak masz mdlosci to moze sie udalo? U mnie nie ma objawow, dlatego czekam na okres.

Anusia Wykonałam rano test. Jedna kreska, także czekam na @. Szczerze, to sie ciesze, że go zrobiłam, przynajmniej nie bije się z myślami czy się udało czy nie :) Trzymam kciuki, może jednak Ci się udało :):):)

Hej dziewczyny, U mnie zaskoczyło w pierwszym cyklu starań (po stracie = wtedy też było za pierwszym razem). Generalnie pierwsze objawy to brak objawów spodziewanej miesiączki - brak PMS, śluz płodny (przezroczysty), zmęczenie, senność. Później doszły bóle piersi, poranne nudności. Co ciekawe, testowałam się rano w dzień spodziewanej @ i był negatyw. Za dwa dni były 2 mocne kreski - powód? W przeddzień spodziewanej miesiączki wypiłam sporą ilość płynów co rozrzedziło hcg. Później piłam malutko, tak więc stężenie było wysokie. Pozdrawiam i życzę owocnych starań. PS. Ja od dzisiaj zaczyna, 10 tc i baardzo czekam na usg 13 tygodnia...

Kafferina bardzo podobnie wszytsko u Ciebie jak i umnie ;) Mi leci spokojnie 7 tydzien..czasm mdli z rana, wysypalo mnie na twarzy, czasem boli glowa, zmeczenie dobija i nagla parnota w tej anglii!! :o

Wysypalo na buzi???wysypalo???bedzie chlopczyk(((-;Angelka!!!!!nie wiem czy w to wierzyc ale tak mowia(-; mnie tam nie wysypalo i mam paniusie(-;a kolezanka byla wywalona w krostki jak nic i caly czas miala ochote na kwasne i na ostre i chlopczyk(-;a ja lody i slodycze-Hulya lubi sobie zycie oslodzic-Hi,hi,hi!!!!!!!buziaczki dla was(-;

A w Polsce od zawsze pamiętam, że jak wysypie na buzi i wogole pogarsza się wszystko ( włosy wypadają - u mnie masakrycznie!!!!!!!!) to to na dziewczynkę wyciągająca z mamusi wszystko;)) A chłopak to mama super wygląda w ciąży ;)) Hehe ale spoko, wiem, że to hormonki a co będzie to będzie, oby zdrowe :)) Ale w głębi serca chciałabym dziewczynkę :D Julka byłam u GP , wybrałam szpital, powiedziała mi, że papiery tam prześlą i już ze szpitala dostane list na pierwsze spotkanie. I tu moja znajoma ( współloratorka co własnie urodzila ) sie dziwi, bo ona najpierw miala booking w szpitalu , potem list na pierwszy scan w 12 tygodniu... a tutaj wyglada na to, ze mam tylko jedno w tym 12 tygodniu miec odrazu spotkanie :o To w kazdym szpitalu inaczej jest??

Angelowa,ja dokladnie nie pamietam ale wiem,ze scan mialam w 12 tygodniu,a wczesniej badanie moczu i krwi ale to bylo chyba w Gp ale nic sie nie martw,zawsze mozna troche naklamac i miec dodatkowe wizyty w szpitalu w antenental clinic(-;z midwife(-: ja akurat ta niebieska ksiazke mam zapisana bardzo duzo bo z byle czym lecialam do szpitala i nie zaluje.czasem sie krzywo patrzyli bo zdarzaly sie tygodnie ze byla z 2 lub 3 razy ale ja im mowilam ze to moja pierwsza ciaza i sie martwie i tyle!wyrzucic mnie mie mogli bo wtedy complain!!!jak bylam raz bo mala ruchow czulam to babasprawdziala i mowi ze wszystko ok i co jak jutro dzidzia sie bedzie malo ruszac,z ja jej na to to znowu przyjde sprawdzic(((-;trzeba reagowac jak cos nie tak i tyle!tym bardziej ,ze np.kuzynka mojej kolezanki urodzila martew dziecko w 9 miesiacu,bo olala i nie zareagowala jak dzidzia walila sie w brzuszku,kopala tak agresywnie)))-:i wtedy trzeba bylo jechac do szpitala i cesarka emergency a ona olala!!!mowie Ci ,moze nie powinnam tu o tym pisac ale siedzi mi to caly czas w glowie)))-:dzidzia poprostu sie udusila pepowina)))-:to jak cos nie tak to ja tam wale do szpitala i moga mnie pocalowac w d....rob jak czujesz angelka,jak masz jakies pytania to z przyjemnoscia Ci pomoge(-;a ktory szpital wybralas i dlaczego????

czesc dziewczyny.Ja wczoraj wieczorem dostalam okres.Smutno troche, ale postanowilam sie tak bardzo nie martwic.Nie bede juz wyliczala dni plodnych, co ma byc to bedzie.

Anusia przykro mi:( Trzymaj sie , napewno sie uda! Julka dzięki za info ;) Wybrałam Whittington Hospital..tam bylam z poronieniem, bardzo fajnie sie mna zajeli, a GP powiedziala, ze 95% kobiet wybiera ten lub jeszcze jeden, wiec dwa najpopularniejsze i najbardziej rekomendowane ;) Troche daleko, ale nie szkodzi - jeden autobus :)

A ja juz po wizycie w Gp(-; i jak nie urodze to w nastepny czwartek mam spotkanie z polozna i ten masaz szyjki,totez mysle ze urodze wczesniej ze strachu przed tym masazem)))-:daj Boze!!! a co tam u Was paniusie???Angelka jak samopoczucie???poc zytalas co mozesz jesc ,a co nie???duzo tego(-;ja najbardziej ubolewalam nad serami z plesnia i winkiem(-: ale juz niedlugo(((-:teraz juz tylko kilka miesiecy karmienia i ide na sery i winko(((-;nalezy mi sie!

Anusia- ja dostałam okres tydzien temu. To był 1 miesiąc staran. Postanowiłam także, ze nie będę się "starać" tylko będę cieszyc się z bycia z moim mężem. Mniej więcej wiem kiedy mam płodne dni ale juz nie chce przezywac tego czy jestem, czy nie jestem w ciąży. Choć jest to cos pięknego to przy pierwszej ciazy początkowe 3 miesiące to był koszmarek - nudności do 17 codziennie do 16 tygodnia....Nie bycie w ciazy też ma swoje dobre strony ;) Tak na serio wiadomo ze każda z nas tutaj tego pragnie, ale trzeba sobie samej co nieco jednak wytłumaczyć, żeby nie wywierać presji na swoim organizmie. Nasłuchałam sie już wielu historii o parach, które po latach (8-12 lat) po prostu odpuściły i wtedy sie udawało. Ja nie chce czekać tych kilku lat, postanowiłam odpuścić od razu ;)

Mamcia- masza racje,ja staram sie od 3 cykli, teraz zaczal sie 4.Za kazdym razem ze zniecierpliwieniem czekalam aby wykonac test, od tego miesiaca koniec z tym.bardzo chce miec dziecko, ale ciagle myslenie o tym jest straszne.Tym bardziej ze w styczniu poronilam,Zaszlam w ciaze przy tabletkach, nie bylo to planowane, ale tak sie cieszylam, gdy sie o tym dowiedzialam, a na przelomie 7 i 8 tygodnia poronilam.Od maja postanowilismy sie starac no i narazie bezskutecznie.Moj lekarz powiedzial ze wszystko jest ok i moge probowac zajsc w ciaze.No wiec zobaczymy kiedy sie uda.ale jak narazie przestaje o tym notorycznie myslec.

Witam, wszystkie Panie:) właśnie natrafiłam na Wasz topik i chetnie sie dołącze, my z mezem rozpoczeliśmy pierwszy miesiac staran o dziecko, jestem troche przerazona bo naczytałam sie tyle o trudnosciach zajscia w ciaż

Hanka- sporo kobiet ma trudnosci z zajsciem w ciaze, ale nie masz sie czego bac, to wcale nie znaczy ze Ty tez bedziesz miala problemy.poprostu nie mysl o tym za bardzi ze chcesz juz byc w ciazy, bo uwierz mi, ze ciagle myslenie nie pomoze.Ja ciagle zestresowana chodze czy tym razem sie udalo.ale teraz postaram sie o tym nie myslec.Moze uda Ci sie w pierwszym cyklu?

czesc dziewczyny(-; to prawda,ze najlepiej jak to sie mowi to isc na zywiol(-: bo jak sie duzo mysli to czasami nici z tego-ja tak zrobilam po prostu odstawilam tabletki,zaczelam brac na wszelki wypadek kwas foliowy i tyle.Tez niw wyliczalam sobie zadnych dni plodnych i nie ustawialam alarmow na nie ani nie zaznaczalam w kalendarzyku ale testy robilam czesto,oj bardzo czesto-tak dla orientacji(-:

no wlasnie cisza,cisza...chyba forum sie wypala)-:szkoda)))-:ja dzisiaj mialam moj termin i nic)-:czekam...