Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Beatka,Dianakarina i Salatko,a Wy macie juz dzieci ?czy to pierwsze starania???sorki jak cos przeoczylam.

ja nie mam jeszcze dzieci... to moje pierwsze starania... a co do imion to od zawsze podobaja mi sie Zuzia i Filip... ale mieszkam za granica wiec ostatniomyslalam tez na imionami James (kuba- co prawda nie podoba mi sie po polsku.. to znaczy ladne imie ale u mnie w rodzinie jest duzo kubusow) i Emily (Emilka) ale to czas pokaze jak to bedzie... wszytsko moze sie zmienic...

diana karina,a jakie testy kupujesz???bo my tu mamy te niby super wrazliwe clare blue,troszke drogie ale dobre,tych uzywasz???ten z wyswietlaczem jestb.dobry pokazuje Ci sie pregnant albo not pregnanti jeszcze np;1 week(jesli nawet wczesniutka ciaza)i mozna go zrobic nawet 4 dni przed spodziewanym okresem.

ja niestety troche dalej na zachodzie Kanady.. w Vancouver... drugi koniec swiata na to mowie bo tak jest daleko od Polski...

Gość DIANAKARINA83
JULKA nie nie mam jeszcze dzieci. Pierwszy raz sie staram. Mialam testy takie zwykle podstawowe. Kupilam je na amazonie. Mialy dobra rekomendacje ale nie sa tak czule jak clear blue. Kupie go jesli nie dostane miesiaczki.

Vancouver(-; nigdy nie bylam ale wiem ,ze piekne miejsce-polaczenie gor i wody(-:mam tam rodzinke(-; oj zazdroszcze Ci(-:,bo tu to nic specjalnego,tylko plus ,ze blisko do Polandii(-;

Julka1609-- to prawda tu jest cuuudownie pieknie... co tylko zechcesz tutaj znajdziesz.. woda, gory cos niesamowitego... no ale wszystko kosztuje:) za widoki tez trzeba placic:) Mam pytanie jak nazywa sie dokladnie rodzaj twojego testu... bo ta firma tez tu jest ale jest ich sporo...wiec jesli masz gdzie pelna nazwe to bardzo proszenapisz mi... jak sie czujesz?:) Marchefa--- kiedy powtarzasz test? a ty jak sie czujesz?jakies nowe obserwacje? bardzo sie ciesze ze u Ciebie pojawila sie kreseczka.. slaba bo slaba ale jest.. miejmy nadzieje ze nastepnym razem bedzie bardzo gruba...!

Clearblue DIGITAL Pregnancy Test with Conception Indicator to jest pelna nazwa tego testu Beatko(-:a ja sie czuje ok,tylko troche mam dolka bo sie boje tego porodu)-:marchefa Ty juz rodzilas,mozesz cos poradzic?ja mysle,zeby wziac epidural ale sama nie wiem,no coz...

Beatka taka kreska to nie kreska , mój mąż stwierdził że trzeba mieć naprawdę dużo woli żeby ją tam zobaczyć :D Jutro testuje to będzie 12 dzień po owulacji ;) jak jutro nic nie wyjdzie to raczej sprawa przesądzona ... Jak na razie czuję się nijak , brzuch mnie chwilami boli ,piersi mega wrażliwe , apetyt mam ale to wszystko równie dobrze na okres może być Diana i jak się czujesz ?? Sałatka jak dzisiaj ?? Trzymam kciuki żeby to nie był okres Julka Jak u was wygląda poród ?? Leżysz czy jesteś w dowolnej pozycji ?? Chodziłaś do szkoły rodzenia ?? Ja poród wspominam bardzo dobrze , owszem bolało na maksa ale skupiłam się na oddychaniu i jakoś szybko mi zleciało

Tu stawiaja na poros silami natury,za cesarke trzeba zaplacic duuuuze pieniadze!robi sie taki plan porodu i dolacza sie do swojej ksiazki ciazowej.Rodzic mozna w jakiej sie chce pozycji,czy w wodzie i mozna tez sobie wybrac znieczulenie(mysle ciagle o tym epiduralu w kregoslup ale kurna zastrzyku sie boje w ten kregoslup-masz Ci los),porod odbieraja same polozne jak i prowadza ciaze,lekarza wlasciwie nie widzisz chyba,ze sa komplikacje(a ja mialam to bedzie przy mnie lekarz jak bede rodzila i cale szczescie)tak ,ze generalnie wyglada to tu inaczej niz w Polsce.

a do szkoly rodzenia chodze ale cos oni to za duzo nie ucza,dziwne tu maja podejscie troche,no coz co kraj to obyczaj(-:

Gość DIANAKARINA83
u mnie wszystko bezobjawowo. Dzisiaj strasznie pada deszcz od rana i pogoda kanapowa :) co u was dziewczynki ? jak sie czujecie ?

Gość DIANAKARINA83
jULCIA jak na razie nie mam ale to za wczesnie. Powinnam dostac go w nadchodzacy czwartek, piatek. Jesli nie dostane to w niedziele zrobie test. Jestem dobrej mysli. Czekanie jest najtrudniejsze bo nie wiadomo czy to juz czy nie. A Ty jak dzisiaj? Jak ci minal dzien...

a ja ok,no w miare(-;czekam ,kyora z Was pierwsza plusikiem sie pochwali(-:bo od plusika do 9 miesiaca to zleci szybciutko!potem fajne zakupy dla dzidzi:ubranka,kosmetyki-sama frajda(-;robcie testy babeczki i piszcie co i jak!

Julka teraz w Polsce też robisz sobie taki plan porodu ;) . Możesz sobie wybrać miejsce gdzie chcesz urodzić ( nawet w domu) ciąże może prowadzić lekarz albo jak wolisz położna ... U mnie lekarz był przy porodzie ale powiem Ci szczerze że wcale nie był potrzebny . Najważniejsze to mieć fajną położną ;) Wróciłam z pracy i padam na pysk ... Trzymajcie kciuki za jutro ...

Ano opkupiona Marchefuniu(-:pewnie polowy rzeczy nie uzyje(-;ale ja jestem jua taka ,ze wole miec wiecej niz mniej,szczegolnie dla mojej fasoluni(-:No trzymam kciuki Marchefuniu,no juz sie nie moge doczekac waszych ciazy i jak zaczniecie kolekcjonowac rzeczy dla fasolek(((-:to wtedy sobie fajnie pogadamy(-;dziewuszki dzialajcie i robcie te testy!!!My tu z Hulya czekamy na wiesci od Was(-;

hurra , mam drugą kreskę . Jest zdecydowanie słabsza ale nie trzeba jej szukać i się przyglądać ... Od razu widać że jest ;) Teraz czekam czy aby okres na pewno się nie pojawi a potem lecę do lekarza co by to ewentualnie potwierdził :) Sałatka daj znać co u Ciebie ??.........!!!!!!!!!!!!!!! Julka ja mam większość ubrań , zabawek i innych akcesoriów po Borysku ale powiem Ci że rzeczywiście zbieranie , kolekcjonowanie wyprawki dla Dzidziusia jest niezwykle przyjemne :)

(((((((((((-:a mowilam!!!!!!!jest dzidzia w brzuszku Marchefuni!!!!!!dzidzia!!!!!!!!!!gratuluje(-:

Julka dzięki :):):) Jeszcze nie świętuje bo różnie może jeszcze być , ale jestem dobej myśli

Gość DIANAKARINA83
marchefunia gratulacje :) tak sie ciesze ze ci sie udalo. :))))) teraz czekamy na wiadomosci od reszty grupy.. u mnie nadal czas czekania. W nastepny weekend o tej porze powinnam wiedziec co i jak. Marchefa pisz jak sie czujesz i co nowego :) Beatka a co u ciebie? Robisz jutro powtorke testu?

dziewczyny no takiej mi ochoty narobilyscia na kreseczki,ze i ja chyba sobie tescik zrobie(((-:piszcie co tam u Was nowego,ja narazie ide sie polozyc bo taka sennosc mnie ogarnela(-;to do pozniej lejdis(-;(propos...uwielbiam ten film)

Diana dzięki ...trzymam kciuki Beata robiłaś dzisiaj test ?? Julka odpoczywaj bo potem możesz nie mieć na to czasu ;) U nas dziś słońce ;)a u Was ??

Gość DIANAKARINA83
u nas pochmurno bez deszczu na opalanie nie ma szans :(

Gość DIANAKARINA83
marchefa u Beaty 9 godzin do tylu wiec jeszcze spi :) mam nadzieje ze szybko nam napisze co i jak

u mnie tez piekna pogoda(-:jutro jade na picnic,fajnie bo juz w domu nie moge usiedziec(-:Marchefuniu,a Ty moze rodzilas z epiduralem???

dziewczynki witaminki dla ciezarnych bierzcie i kwas foliowy(-;ja witaminki i kwas foliowy bralam przed zajsciem w ciaze i jeszce mojemu dawalam,bo dowiedzialam sie ,ze nie zaszkodzi ,a moze pomoc,potem mialam wszystkie badania prenatalne(no bo ja po 30 i pierwsza dzidzia)stracha mialam cholernego jak czekalam na wyniki tym bardziej ,ze kolezanki znajoma urodzila chlopczyka z zespolem downa-tragedia!!!no ale wlasnie ten zespol juz jej wyszedl w badaniach w 12 tygodniu o ile dobrze pamietam.To tak sie stresowalam,ze szok,tak ze uwazam ,ze te badania to dobra sprawa,a jak to wyglada w polsce?placi sie za nie???bo w Kanadzie to pewnie nie???