Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślubniczka

9600zł mało czy dużo??

Polecane posty

Gość ślubniczka
perwszy lokal ---szefem jest młodziutki chłopak który kupił ruine i zrobił z niego dom weselny, rdygi lokal szefową jest kobieta która ma kilka sklepów, a cenę musi mieć niższą bo 200m dalej jest dom weselny konkurencja wiec czymś musi przyciagnąc klienta.

Gość ślubniczka
up

Gość slubniczka
dziękuje za rady, termin i sala zaklepana, zaliczka wpłacona, wyjdzie mnie 160zł za osobę na 2dni, dla mnie dużo, no ale ślub ma sie raz w zyciu, pozdrawiam

a co takiego złego jest w wiejskiej remizie? to są dużo lepsze wesela niż te w tych eleganckich salach gdzie wszyscy są sztywni jak kije i udają, że się bawią

Gość slubniczka
duża wada to taka że w remizie nie ma klimatyzacji, i to jest problem, ale najecie kucharki czy cateringu to jest bardzo duzo pracy, i fekt końcowy to taki ze nie ma zbyt dużej różicy cenowej, orientowałam się w cenach i wiem.

prawdę mówiąc ja zawsze dużo lepiej bawię się w remizach, w tych eleganckich salach zazwyczaj jestem niedojedzona bo jedzenie mimo, że zazwyczaj jest smaczne to jest go bardzo mało, same są za małe i ciężko się bawić, zazwyczaj do takiej sali też jest odpowiedni ku temu zespół, który gra same jakieś ambitne piosenki albo coś na zasadzie Dżemu do czego nie da się tańczyć, w remizach z kolei zawsze jest typowo weselny zespół, który gra klasyczne weselne piosenki do czego ludzie zawsze się bawią, jedzenie jest dużo lepsze bo świerzo robione, menu człowiek sam sobie ustala, zazwyczaj swojskie jedzenie i jest go zawsze bardzo dużo, sale są bardzo duże, nie prawda, że nieklimatyzowane, mamy XXI wiek a ostatnio byłam w takiej sali, że dech zapiera, wszystko pięknie urządzone, z klimatem. jak nie lubię wsi to wiejskie wesela wygrywają z miastowymi w przedbiegach.

Gość ślubniczka
no tak, chciałam wynająć remizę i catering, niestety maż sie nie zgodził, powiedział ze za duzo pracy będzie na mojej głowie a gdzie przygotowania bezpośrednio do ślubu, więc odpuściłam, nasza sala jest fajna, zespól to typowo weselny, taki jak gra właśnie w remizach, i też nie drogi bo tylko 1500zł, nawet sie śmiałam że mozemy sie chwalić bo osoba która będzie u nas grać wykształciła muzyka który teraz jest w Pectusie, i tylko 1500 biorą.

Po prostu trafiłaś na dobrą cenę, może próbują rozreklamować lokal itp. Najważniejsza jest opinia osób, które już tam miały wesele i były zadowolone. Nie słuchaj/nie czytaj wypowiedzi płycizn osobowościowych typu: "że co???? tak mało?" bo te osoby są po prostu żałosne i dla nich miarą udanego wesela jest ilość wydanej kasy co oczywiście nie jest żadnym wyznacznikiem jak na pewno sama zaobserwowałaś będąc na różnych tego typu imprezach. My w ubiegłym roku płaciliśmy 170zł od osoby za jeden dzień (bez ciast, owoców, wódki - ale z winem) i była to jedna z droższych opcji wśród lokali w naszym mieście. Byliśmy też na innych weselach gdzie płacili znajomi i więcej i mniej od nas i naprawdę nie ma reguły (jedzenie może być pyszne niezależnie od kwoty jaką żąda lokal, częściej różnicę widać w tym jak sam lokal wygląda - ale to nie wpływa na jakość imprezy, no chyba, że sanitariaty są w opłakanym stanie). Życzę powodzenia i udanej imprezy.

moja znajoma robiła ostatnio wesele za 170 złotych za edną osobę na jeden dzień i twierdzi, że taniej nigdzie nie ma, że ona i tak już znalazła bardzo tanio, przy czym wiem, że bredzi bo inna w tym samym mieście ma salę i płaci 140 za os/dobę. ale ta znajoma pierwsza o której pisałam sama stwierdziła, że zrobiła w restauracji gdzie jedzenia nie jest w stanie się przejeść bo jest tego tyle, że jeszcze nikt nie dał rady i po 3 miesiącach jedzą jedzenie z wesela (pewnie pozamrażali) no i kto mi powie po co to? tak jak się samemu organizuje to jest masa roboty, to jest minus, plus jest taki, że się wie co się ma na talerzu, i z reguły są to świerzutkie wyroby, swojskie co ma dla mnie ogromne znaczenie akurat. wszystko ma plusy i minusy niestety.

Gość krrrrul
po co ci ślub, tyle samo dasz adwokatowi za rozwód

Gość Co remiza wart?
Miałam 2tyg temu wesele w remizie sala piękna duza łazienki wygodne klima zapłaciłam 400zl z woda i prądem orkiestre miałam 1mężczymą Wziol 800zl z poprawinami kucharka wzięła 1200zl gosci bylo 55osób razem ze wszystkim wyszlo nas 12tys z welonu i prezentów mielismy 10tys a wesele bylo cudowne nie bylo kamery fotografa ale kazdy z gosci mowil ze dawno na tak udanym weselu nie byli i kazdy wspomina kuzyn mial wielkie wesele na 170osób i nawet jego mama mowila ze u niego tak fajnie nie bylo jak u nas a co do remiz to tylko te wielkie damulki maja problem bo to raz w zyciu jasne ale to ma byc udana impreza a nie stypa

Gość ślubniczka
jak byśmy chcieli sie rozwieść to byśmy to zrobili bo jesteśmy po cywilnym 2lata, lokal ma fajną opinię, nie to co inne gdzie biorą 180zł od osoby, nie wiem zobaczymy, wiem ze szef jest fajny bardzo młody 25lat, i powiedział ze wie że teraz to każdy liczy sie z kasą i on tyle bierze za osobę żeby zarobić a nie wyzyskać młodych, 130zł osoba 30poprawiny i jest ok, choc dla nas to i tak duzo, bo sami zbieramy pieniadze, a nie ciagniemy od rodziców.

Gość fretkazmalopolski
taka j. głupoty opowiadasz. Udane wesele nie zależy od miejsca, tylko od ludzi. Jak nie będą chcieli się bawić, to 16 dan gorących i najbrzydsza remiza nie sprawi, że będzie super. Mam wrażenie, że ludzie jak dostaną zaproszenie do eleganckiego lokalu, to z góry się nabzdyczają i zakładają, że będzie sztywno. Ostatnio byłam na weselu w pięknym pałacu, impreza była przednia, parkiet cały czas pełny, DJ puszczał różnorodną muzykę od Queenu przez disco polo do przyśpiewek regionalnych. Jedzenie było pyszne, inne niż typowy rosół i dewolaj. Mi się bardzo podobało, nie słyszałam, żeby potem ktoś ich obgadywał.

Gość Co remiza wart?
Tez mielismy cywilny rok temu i sami robiliśmy tez wszystko nikt na nawet złotówka nie pomógł i z 3ch wypłat udało nam sie zrobic wesele wyrzeczeń bylo sporo przez te 3miesiące ale opłacało sie bo bylo super i super goscie orkiestra

Gość Co remiza wart?
Z wódka troche przesądzilismy kupilismy 70litrów a poszlo tylko 40litrów napojów za to duzo oszko bylo 200litrów i trzeba bylo dokupić wino całe nam zostało nikt nie pil a wodke daliśmy gościa do domu ci co wiedzieli ze na poprawiny nie przyjadą i tym co nie pili ci dostali wodke do domu

Gość Co remiza wart?
A zla ci. Dupsko ściska ze tyle a nie wiecej bigos to ty wpier..... Wiec nie udzielaj sie bigosówa babo

Gość ale wy durni i złośliwi jesteś
-cie !:O przecież to wszystko zależy gdzie sie robi to wesele!!!! U mnie np takie coś nie przeszłoby (nad morzem od głowy 250 zł wesele,na drygi dzień śniadanie i do widzenia -bez wódki ,ciasta A jeśli chciałabym dodatkowo z noclegiem to 290 zł .Młodzi mają apartament za darmo... A np moja siostra w lubuskim w małej wsi to -175 zł wesele poprawiny z tego co zostanie ew plus dopłata na ciepłe danie Jedzenie dobre ale wszystko z okolicznych np pól ,ubojni czy drobiarzy A nad morzem niestety ze sklepu :O

Gość Co remiza wart?
Ale ja tez mieszkam na pomorzu blisko Łeby wiec to zależy gdzie i czy sie ma znajomości i checi do załatwiania tego wszystkiego u mnie tyle dobrze ze mam prawko i mogłam sama zalatwic mieso drób itd ale trzeba bylo czasu mnóstwo poświęcić a ile jeźdzenia a jak ktos w większym mieście mieszka to fakt bardziej sie opłaca isc na gotowe niz jezdzic bo to na to samo wyjdzie

Gość ślubniczka
dzięki,

słuchaj możliwe, że jestem uprzedzona ale ile razy byłam w eleganckich salach to zawsze było sztywno, nawet pamiętam jak rodzice młodych pilnowali, żeby goście bawili się właśnie na sztywniaka, chodzili, sprawdzali, żenujące, a ile razy byłam w remizie to zawsze było super. Moim zdaniem to zależy od kasy, w remizie i na swoim można zrobić taniej a więcj jak ktoś ma mniej pieniędzy to raczej remiza niż elegancki lokal a z moich spostrzeżeń wynika, że ludzie biedniejsi potrafią lepiej się bawić, bardziej weselić, potrafią się wszystkim cieszyć, tych bogatszych już tak nie zadowolisz i zawsze chcą być idealni a więc siedzą jak sztywni i ćwiczą uśmiechy do kamery i fotografa. Jasne, że to generalizowanie i nie powinnam, tego robić ale u mnie jest 100% trafności, tak się akurat złożyło.

Gość ooo, znajome okolice
ja czasami bywam w stróżach :)

no według mnie to mało ja też mam wesele w miejscowości gminnej i za wesele+ wystrojenie sali wyszło mi 25,000zł a poprawin do tego jeszcze nie doliczyłam :|

Gość ślubniczka
moja szwagierka robiła wesele rok temu zapłaciła 55tys zł, my chcemy skromne dla najbliższych,

właśnie to zależy gdzie sie robi i ile osób sie zaprosi ... tą sumę płacę za samą sale do tego doliczyć fotografa,kamerzyste ,zespół , ubiór - droga sprawa - ale warta tych pieniędzy

Gość z okolic ;)
powiem tak: mieszkam w tych okolicach i jest kilka lokali więc konkurencja jak na tak małe miejscowości jest duża... w okolicy tylko jeden lokal i remizy są nieopłacalne...a ten, o którym mówisz jest jak najbardziej okay ;) tylko jak my się pytaliśmy w zeszłym roku o cenę na 2011 to nam powiedzieli 190 zł/os za dwa dni... fajnie się wam ta cena udała;) gratuluję;) autorko skąd jesteś i kiedy ślub?

Gość ślubniczka
ja tak prawie 10tys sala, (1000zł danaej zaliczki) 1500 zespół (400zł zaliczka) 800zł fotograf sukienka z allegro jakaś do 500zł tez są ładne garnitur tutaj kompletnie nie wiem jakie ceny grobiazgi ale na to pieniądze to nie duże bo to będę kupowac na bierząco, boje sie że nie damy rady, ale już odkładamy pieniadze wesele na 70osób,

Gość z okolic ;)
powiem tak: mieszkam w tych okolicach i jest kilka lokali więc konkurencja jak na tak małe miejscowości jest duża... w okolicy tylko jeden lokal i remizy są nieopłacalne...a ten, o którym mówisz jest jak najbardziej okay ;) tylko jak my się pytaliśmy w zeszłym roku o cenę na 2011 to nam powiedzieli 190 zł/os za dwa dni... fajnie się wam ta cena udała;) gratuluję;) autorko skąd jesteś i kiedy ślub?

Gość ślubniczka
skad, nie chce mówić dokłądnej miejscowosci ale miedzy ciężkowicami a bobową, wybraliśmy promenadę, najtańsza, 160zł za 2dni, bez 4dania, bo dla nas jest on zbedny wieć dlatego cena mniejsza, daliśmy wczoraj 1000zł zaliczki połowę tydzień przed weselem jakieś 5tys i po weselu reszta, zespół mamy 2osobowy ale grają super, kamerzysta będzie w rofdzinie, fotograf plener 800zł, zdjęcia ze ślubu i z wesela też w rodzinie ktoś bedzie robił,bo po co kolejne tysiace wydawać

Gość ślubniczka
a ślub 14lipca 2012