Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tanie chusteczki niemowlęce?

Jakie polecacie tanie ale i porządne chusteczki dla niemowląt?

Polecane posty

Gość Tanie chusteczki niemowlęce?

Jak w temacie.

Gość biedronkowe dady i
tescowe sa ok

Gość TakaSobieMama
Nie husteczki tylko waciki i czysta woda ;) ... tanio i ekologicznie :)

Gość TakaSobieMama
* Chusteczki

Gość Ewela 19
Ostatnio najtańsze dobre jakie trafiłam to Wetties (80 szt. za 4 zł z groszami). W tej chwili mamy Bobini i jestem średnio zadowolona, bo wcale mało nie kosztują, a są bardzo dziwne w zapachu (pachną jakimś lekarstwem, jak syrop na przeziębienie). Dada podrażniały moje dziecko (za dużo w nich alkoholu).

Gość Ewela 19
Alkoholu. A co w tym dziwnego? Nie wiesz, że w chusteczkach jest alkohol? W każdych jest.

Gość iwona-----
ja polecam mustela za 2 opakowania w promocji razem 140 chusteczek dałam 25 zł

Gość Tak, Iwona jesteś odwrotnie
inteligentna. Za 70 sztuk płacisz 12,50 gr. Bardzo tanio. :o Bardzo opłacalną promocję wyczesałaś.

Gość ewcia krewcia
Chusteczki Hipp są bez alkoholu i bez wielu chemicznych szkodliwych substancji no ale wiadomo że są raczej droższe. Ja używam chusteczek Hipp ale tylko żeby przetrzeć malucha jak zrobi kupę a zaraz potem watą nasączoną ciepłą wodą i raczej trzymam się tego ostatniego sposobu bo jest ot najhigieniczniejsze zwłaszcza jak się ma dziewczynkę. Ogólnie jeżeli autorka szuka czegoś porządnego a taniego (hmmm....chyba ciężko by z tym było) to polecam bardzo dobrej jakości chusteczki do uzycia w domu (może być taka metoda jak moja i naraz schodzi wtedy ok trzech chusteczek) a na wyjście mieć małą paczkę chusteczek i to byłoby chyba najkorzystniesze wyjście .

Gość nadia1987
Tanie a porządne chusteczki? Chyba takich nie ma. Dobre sa chusteczki pampers sensitive albo z wyciągiem z rumianku i aloesa ale faktycznie jedynie chusteczki Hipp należą do porządnych...no ale już drogich. Ja na zmianę uzywam pampers (są bardzo dobrze nasączone i miękkie) i Hipp (chusteczka jest z bawełny , nie ma alkoholu i parabenów ani innego syfu, pieknie pachną, są mięciutkie i dobrze nasączone balsamem z migdałów- jak dla mnie rewelacja) Kupujesz paczkę droższych i nie szarpiesz jedna za drugą jak to się nie raz robi tylko tak jak ktoś tu pisze, używasz wtedy kiedy jest kupa ze 3 albo 4 a reszta to już miska z ciepłą wodą i zwykła wata - uwierz mi to dopiero jest higiena i czysta pupa;D.

Gość Co wy opowiadacie? Te z Tesco
są tanie i porządne. To samo Bambino.

Gość z auchan i carrefoura
są, paczka 3 z ogonkiem

Gość nadia1987
Ja mając na myśli porządne nie biorę jedynie pod uwagę tego że się nie rozsypią tylko również to czy są w miare "okrojone " z chemii bo jeżeli myśleć tylko o tym czy dobrze nawilzone i mocnej struktury to chyba wiekszość spełnia te kryteria.

No oczywiście ze sa! Moze najpierw sproboj zanim skrytykujesz tania rzecz, co? Cena i reklamowane logo to nie wszystko.

A jakby patrzec na "okrojone" z chemii to pewnie wszystkie drogie i reklamowane przegralyby z tanizna z Rossmanna.

Gość nadia1987
Ojej przecież nie pisze tego po to żebyś się aż tak irytowała! Ja pisałam zupełni eo czymś innym mianowicie o tym że np. Hipp jest njlepszy jezeli chodzi o skład a nie że drożyzna to już najlepsze co może być. Kobieto chowaj nerwy zanim zaatakujesz.

Gość karpiś
Takim kurwom nie przetłumaczysz bo to bidronkowe i tescowe szmaty i powiedzieć na tą ich taniochę nic nie można bo na taką je jedynie stać więc będą bronić jak nie wiadomo czego.

Nie Hipp, a Babydream wygrywa bio-skladem. Ja jestem wyluzowana, ale sie z toba ewidentnie nie zgadzam.

Jak nie wierzysz to poczytaj sobie oeko-testy.

Gość nadia1987
Nie chodzi o to czy ktoś kupuje w biedronce czy tesco bo wszędzie towar sprzedawany jest dla ludzi . Ja polecałam swój sposób żeby kupić te droższe ale uzywać ich mniej a dołączyć w mycie pupy czystą wodę i watę. Sama mam 6 miesięczną córeczkę i nie wyobrażam sobie umyć jej okolic intymnych samą chusteczką zwłaszcza po kupie gdzie woda i wata jest nieoceniona . Wybór nalezy do autorki.

Gość nadia1987
zainteresowałaś mnie tym. Jak możesz to podaj link do stronki gdzie mogłabym sobie o tym poczytać.

Gość nadia1987
phenoxyethanol to substancja znajdująca się w składzie chusteczek babydream a ne ma go w chusteczkach Hipp więc dziwne że chusteczki te wygrały oeko test

Gość nadia1987
jest to chemiczna substancja której uzywa się międzyinnymi do produkcji prezerwatyw.

Gość nadia1987
Jeżleli już kupujesz niemieckie marki (ja akurat jestem na bierząco bo mieszkam w Niemczech) to radze ufać nie oeko testom tylko Stiftundwarentest.

Znajdz przez Google Oeko-Test i dalej poruszaj sie wg, nawigacji na stronie. Tam wszystko jest, od chusteczek do sloiki.

Sama uzylas eko-skladu jako argumentu, wiec podalam ci prawidlowe zrodlo informacji.

Gość mememememememememe
Ja polecam waciki i przegotowana wode plus maka kartoflana jako zasypka. Moja dzidzia ma wrazliwa skorke i po chusteczkach miala odparzenia.

Gość te kwoty o których piszecie
w makro są jakies za 3,50, bardzo fajne, miękkie i super, nie pamiętam nazwy, opakowanie takie kolorowe... ale tam innych takich tanich nie ma więc latwo znajdziecie

Gość huggiessssss
ja polecam Huggies te zielone- za 6 paczek w takim tekturowym kartonie płacę 19,99 zł, więc wychodzi ok. 3, 30 zł za paczkę. Są fajnie nawilżone, ładnie pachną i cenowo też ok. Dużo lepsze niż pampers. Często można znaleźć je w realu lub tesco.