Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mi radzicie prosze!!

Który kierunek studów wybrac? Proszę doradźcie!! Mam do wyboru 5 kierunków!!!

Polecane posty

Gość ja bym wybrala BHP
ale na pewno nie ochrona srodowiska (sama konczylam i to dno) ani nie administracja

żeby było śmiesznie chyba ochronę środowiska chcą włączyć do kierunków zamawianych.

kierowniczka_imprezy nie opowiadaj głupot szukałaś kiedy pracy po ochronie środowiska? zamiast pisać głupoty lepiej popatrz na oferty pracy po tym kierunku i wymagania może Cię trochę oświeci.

Autorko to trudny wybór wybrać kierunek. Bo beznadziejnie robić to czego się nie lubi i źle też robić coś za co się nie ma kasy. A na to czy kasę będziesz miała nigdy nie ma pewności. Więc najlepiej wybierz dwa kierunki które ci się najbardziej podobają i wypisz ich + i - a potem sama zdecyduj... Jak dla mnie BHP brzmi spoko. Ale jak spełnisz się w administracji to dobrze... bo i tak od ciebie będzie zależało czy będziesz miała najniższą krajową czy więcej ;)

Gość MARIOLADHDH
JESTEM PO BIOTECHNOLOGII, PRACUJE W LABORATORIUM W FIRMIE PRODUKCYJNEJ ( PROD OWOCOW) NA STANOWISKU KONTROLER JAKOSCI, PŁACĄ EKSTRA. ZDECYDUJ SIE NA BIOTECHNOLOGIE.

to już lepiej niech idzie na inżynierię środowiska niż na kierunki humanistyczne po których będzie cieńko z pracą.

komentarze pomarańczy nie są obiektywne. Podaj miejsce gdzie ten zakład jest i nazwę.

Gość MARIOLADHDH
MIEJSCE PODAM GDANS,K ZAKLADU NIE PODAM, NIE WIEM KTO JEST PO DRUGIEJ STRONIE.

Może faktycznie macie racje. Rozważam teraz bhp i administrację. Myślałam żeby iśc na administrację i wybrać potem jakaś fajną specjalizacje (jest ich koło 50 albo i wiecej) i dodatkowo w czasie studiów zrobić sobie kilka kursów z tej dziedziny (płatnych czy też bezpłatnych). Co do BHP to zastanawia mnie tylko to że mozna 2 specjalności wybrać a i praca jest bardzo ukierunkowana w kilka okreśnonych punktów. Tu stronka: http://www.uczelnie.info.pl/index.php?mod=kierunki_studiow&id=1 administracja http://www.uczelnie.info.pl/index.php?mod=kierunki_studiow&id=159 BHP

No przecież znajdą się tacy co po pedagogice, socjologi i kulturoznawstwie zarabiają 10-20tys złotych miesięcznie... Ale nie można powiedzieć budując zdanie odwrotnie że studiując pedagogikę, socjologie kultur. będzie się zarabiać 10-20tys... Każdy kwadrat jest prostokątem, nie każdy prostokąt jest kwadratem. I w tyle że w PL są świetne zarobki po biotechnologi... i "bardzo" :D pasującej do bud ochronie środowiska

Dzięki za odzew i pomoc. Bardzo mi pomagacie. Na pewno coś wyskrobię z tych waszych porad.

Nie wiem, z tym sztywnym ukierunkowaniem to może i dobry znak. Nie jestem ogarnięta co do bhp i administracji. Ale w budownictwo też jest ukierunkowane ściśle i to dobry znak, nikt spoza zamkniętej klitki fachowców nie kręci się w branży:P, bo nie dopuści się niekompetentnej osoby (teoretycznie oczywiście ..).

warta grzechu... masz 100% racji. O tym nie pomyślałam. Liczyłam ze po admi bedzie pracy wiecej a tu faktycznie. Złoże papiery na to i na to. Zobaczymy gdzie mnie przyjmą i na którym miejscu. Wtedy zdecyduje. W zasadzie BHP to dośc nowoczesny kierunek a admi jest juz od lat.

warta grzechu nic nie pisałam ani o ochronie ani o inżynierni :P a co do biotechnologii to większosc osób , które znam naprawde znalazły bardzo ciekawe ofert pracy ( ale wszystkie były po akademii rolniczej we wrocku ) wiec tak jak pisałam albo biotechnologia albo bhp ( i zupełną nieprawdą jest ze zarabia sie po tym 1000 zł :O) a tak w ogole to radziłabym Ci iśc od razu do jakiejkolwiek pracy i w miedzyczasie studiowac , bo poświecenie 5 lat tylko na studia jest bez sensu

Enfant Terrible no tak parę osób i zapewne jakiś czas temu np 3 lata temu to było lepiej niż teraz. Trochę głupie planowanie ze studiami bo nie wiadomo co będzie za parę lat... jakie będzie zapotrzebowanie...

A może po rolniczej jest inaczej ;) moi znajomi po polibudzie spieprzali stąd szybko. może różnica jakiś specjalności. :P

Niestety na dzienne ide :D Spoko to tylko 3 lata. Potem jeszcze podyplomowe zrobie i wtedy moge pracowac.

radzę zaraz po maturze szukać pracy bo jak myślisz że po studiach znajdziesz pracę to możesz się pomylić bo zazwyczaj szuka się ludzi z doświadczeniem...

warta grzechu A byc moze cos w tym jest :) co mi radzicie prosze!! szczerze mowiac to bład biorąc pod uwagę studia jakie planujesz :( kapselko Pewnie , ze to głupota planowac studia, ale są kierunki i kierunki :) Można studiowac dla samego studiowania i pozniej miec pretensje do całego swiata , ze nie ma pracy albo kasy, mozna tez studiowac cos konkretnego ,na co zawsze bedzie zapotrzebowanie i pozniej odcinac od tego kupony. \

a jak nie będziesz pracować w czasie studiów to chociaż rób kursy lub idź i zrób jakiego technika np farmacji. Zawsze to jakiś atut i nowe możliwości.

kapselko jak ja bym szukała pracy wertujący tylko ogłoszenia to też bym narzekała ;) po ochronie pracują ludzie w każdej firmie produkcyjnej :) no ale jak ktoś nie zna się na prawie i uważa że wszystkiego nauczy w pracy to co się dziwić że roboty znaleźć nie może? i ważne też jest co się robiło podczas studiów, bo dzisiaj je skończyć każdy może - kwestia czasu albo pieniędzy. dla mnie studia to był czas wykorzystania możliwości wszystkich. teraz już by mi się nie chciało dokształcać :P robiłam kursy, poznałam 2 języki, odbyłam zagraniczny staż. większość zależy od nas samych, bo dzisiaj wszystkim się wydaje, że ma dyplom to mu się należy :)

autorko, najważniejsze to dobrze wykorzystać ten czas :) no i dobrze by było samej się już ukierunkować bo wiedza z uczelni ni jak się nie ma do wiedzy potrzebnej w danym zawodzie - co Ci po tym że będziesz miała same 5 jak w gruncie rzeczy niczego nie będziesz umiała dobrze? ja się skupiłam na jednej dziedzinie i dzisiaj nie żałuję. co do reszty przedmiotów - byle 3 i do przodu ;)

na ochronie środowiska też masz dużo matmy. Administracja to raczej reguły... biotechnologia znowu dużo matmy... a reszta to badziewie.