Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pufa z aksamitu

Z łóżeczka do łóżka i nocne wędrowanie.

Polecane posty

Witam. Kilka dni temu moje 19 miesięczne dziecko zostało przeniesione z łóżeczka do większego łóżka. Oczywiście na początku były drzemki w ciągu dnia na ,, dorosłym'' łóżku i przyzwyczajanie. I niby wszystko ładnie, pięknie, bo fajnie zasypia, ale...no właśnie. Zaczęły się nocne wędrówki ludów. Za każdym razem, kiedy się przebudzi, przychodzi do naszego pokoju. Bardzo wcześnie się też budzi i już nie chce dalej spać. Drogie Mamy, czy u Was też tak to wyglądało i czy dziecku się odmieniło to wczesne budzenie i częste pobudki w nocy? Co robić?

Gość zroznicowana
moj synek tez tak ma :) Moze nie tyle w nocy co nad ranem do nas przydreptuje,ale nam to nie przeszkadza lubimy sie do niego przytulac,widocznie maluch potrzebuje jeszcze bliskosci rodzicow.Mysle ze mu minie za jakis czas.

Gość kalgon
dlatego moja 2 letnia córka śpi jeszcze w łóżeczku :) boję się tej przeprowadzki do dorosłego łóżka a póki mała śpi całe noce i jeszcze spokojnie się wysypia w łóżeczku to odwlekam tę zamianę na łóżko

Nam też nie przeszkadza, że wpada do nas nad ranem. Dla mnie to jeszcze dodatkowa okazja żeby się poprzytulać i powariować. Raczej martwię się o niego, że się nie wysypia, nie dosypia i takie tam. Może mu to minie za jakiś czas.

My zmienilismy lóżko córce ja miała 20 miesięcy i tez zazęły sie wędrówki i trwają do dzisiaj. Tylkoże teraz przychodzi nad ranem. a jak jej sie zdarzy w srodku nocy to ja odprowadzam do jej łóżka. U znajomych dziecko przestało przychodzic do lozka rodzicow jak mialo 4 lata. wiec moze to kwestia dorosniecia ?

Gość mama drobnego synka
mój syn ma 4 lata do dorosłego łóżka poszedł jak miał niecałę 2,5 latka zawsze rano do nas przychodzi a nawet zdarza mu się w nocy przyjść i spać u nas koło naszych nóg, i czasem budząc się rano widzę ze syn przywędrował ale tak to go odprowadzam ale to rzadko przychodzi w nocy tylko rano. a wstaje ok 7.30-8.30 łóżko mamy dużo więc rano np, w niedzielę leżymy w 4-rkę , jest jeszcze 2 syn 8 miesięcy:-)