Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gafabaxa

Paszport dla dziecka, UK konsulat, brak zgody ojca.

Polecane posty

Gość problem z paszportem
aha jeszcze chciałam dodac ze paszport był wyrabiany w pl w 2010r data waznosci sie skonczyła... jesli jest ktos w stanie pomoc doradzic z gory dziekuje :)

Gość kaskag865
witajcie chce ograniczyc prawa rodzicielskie mojemu bylemu z ktorym mam mala Oliwie i chcialabym wyrobic jej paszport tylko ojciec Oliwi powiedzial ze nie ma czasu i ze nie podpisze zadnego dokumentu. co mam robic? bo slyszalam ze jak ogranicze mu prawa rodzicielskie to ze nie bedzie potrzebny podpis jego.prosze o porade

Gość lllllllllllillllli
a co jesli nie znasz adresu ojca dziecka w uk,podac jego ostatni adres?wiem ze ojciec dziecka jest najprawdopodobniej w polsce i na 100% nie ma go w uk.czy moze ktos wie cos na ten temat

Gość Edyta1176
Co robic jesli sad w Polsce odmowil mi zgody na przedluzenie waznosci paszportow dla dzieci ktore mieszkaja w Polsce a ja jestem w Anglii i ojciec dziecka (Anglik tez w Anglii zamieszkaly ale nie placacy na dzieci przyznanych im alimentow od 10 lat- tzn z 900 zl na dwojke placi przez sad angielski 7.5 funta miesiecznie co jest kpina) nie wyraza zgody na paszporty a ma pelna wladze rodzicielska? Jestem bezradna. Nie moge zabrac dzieci nawet do siebie na wakacje.

Gość dsssssssssssssssss
jesli ma plena wladze nad dziecmi jestes udupiona.jedyne wyjscie odebrac prawa rodzicielskie I miec spkoj na cale zycie. ewentulanie ograniczyc,co umozliwi wyrobienie paszportu,

Gość Edyta1176
Tylko ze on mi grozil ze jak bede sie starala odebrac mu prawa to on mi zabierze dzieci bo one sa teraz pod opieka mojej mamusi ktora nie ma wladzy nad nimi i sie boimy wszyscy tego, adwokat tez mi poradzila tego nie robic bo on moze nas wpakowac w tarapaty, mimo ze nie opiekuje sie dziecmi ani ich nie widzial od 8 lat. Jestem jedyna zywicielka rodziny i Anglia to nie byl moj wybor tylko koniecznosc zeby przetrwac i wyzywic dwojke dzieci :( Zalamalam sie dzisiaj jak Sad odmowil mi przedluzenia ich paszportow. Nie wiem co robic...

Gość dsssssssssssssssss
jak ci te dzieci odbierze? na jakiej podstawie?? I sorry ale ta adwokat to IDIOTKA :D:D albo siebie jaja robisz albe jest naprawd glupia

Gość do Edyty wyzej
Nie wyglada to powaznie co piszesz...Zmien adwokata!

Gość justawasik
Pani Edyto a ile dzieci maja lat ? bo dowod osobisty jest od 13 roku zycia bez zgody jednego rodzica Justyna

Gość GosiaUK
Jestem w Anglii samotnie wychowuje córkę od 4lata i niedługo kończy sie paszport 10l córce. Ex mąż nie wyraża zgody stawia warunki np. Abym zdjęła obowiązek płacenia alimentów. Żałosne dranie. Cóż nie poddaje sie wiem ze konsulatcie można otrzymać pomoc i złożyć wniosek C100 do magistrat Court lub country Court za opłata ok £200. Nie eu co dalej? Czy potrzebuje prawnika? Bo były nie interesuje sie córka ani nie utrzymuje kontaktów. Mam polski rozwód z jego wina ale sprawy dotyczące dziecka zostały odesłanie do UK jako miejsce zamieszkania i chodzę do szkoły w UK. Nigdy nie złożył wniosku były o kontakty itp. Więc zapewne ja muszę tylko to chore przeciez każda rozprawa to koszt £1000 każda jest pojedynczo. Co mam zrobić?

Gość GosiaUK
Jestem w Anglii samotnie wychowuje córkę od 4lata i niedługo kończy sie paszport 10l córce. Ex mąż nie wyraża zgody stawia warunki np. Abym zdjęła obowiązek płacenia alimentów. Żałosne dranie. Cóż nie poddaje sie wiem ze konsulatcie można otrzymać pomoc i złożyć wniosek C100 do magistrat Court lub country Court za opłata ok £200. Nie eu co dalej? Czy potrzebuje prawnika? Bo były nie interesuje sie córka ani nie utrzymuje kontaktów. Mam polski rozwód z jego wina ale sprawy dotyczące dziecka zostały odesłanie do UK jako miejsce zamieszkania i chodzę do szkoły w UK. Nigdy nie złożył wniosku były o kontakty itp. Więc zapewne ja muszę tylko to chore przeciez każda rozprawa to koszt £1000 każda jest pojedynczo. Co mam zrobić?

Gość gość
mialam tak samo, mieszkalam z nowym mezem i moim synem w D - olciec nie placil od 15 lat zadnych alimentow choc mial zasadzone. Wnioslam do polskiego sadu sprawe o te nieplacone alimenty od 15 lat, natychmiast podpisywal wszystko co mu paluszkiem pokazalam, nawet zmiane nazwiska.

dowod osobisty mozna wyrobic maluchowi rowniez ja wyrabialam poltora rocznemu bobasowi wazny 5 lat

Gość gość
ciezarowka a czy ktos pyta o dpwod dla bobaska? ciaza ci na oczy zaszla

Dzien dobry mam takie pytanie cchcem wyjechac z dzieckiem do angli na 3 miesiace ale ojciec dziecka sie nie zgadza co moge w takiej sytuacji zrobic czy musze miec od niego pozwolenie pisemne. A ojciec dziecka siedzial i chcial przy mnie i przy dziecko popelnic samobujstwo