Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmęczona Mama

Mąż mnie załamał

Polecane posty

Gość Zmęczona Mama

Mam 33 lata, od 13 lat jestem mężatką, mamy czworo dzieci. Dziewczynki 12 i 8 lat i 3 letnie bliźniaki. Duży dom, fimnę którą mąż prowadzi, niczego nam nie brak. Mój mąż jest jedynakiem i zawsze odkąd się poznaliśmy mówił, że chce mieć dużą rodzinę. Wg mnie czworo dzieci to jest duża rodzina a on wczoraj przy kolacji stwierdził, że czas na kolejne dziecko. Prawie z krzesła spadłam. Ja już nie chcę więcej dzieci. Jestem po prostu zmęczona. On pół dnia jest w firmie, nie wie jak to jest cały dzień z dziećmi. Kocham dzieci, zrobiłabym dla nich wszystko. Ale tak się cieszyłam, że chłopaki są coraz bardziej samodzielni i wreszcie będę miała trochę czasu dla siebie. Chciałam nawet namówić męża żeby posłać bliźniaki do przedszkola od września a on mi taką niespodziankę zaserwował. Nie chcę być więcej w ciąży. Jak mu to wytłumaczyć?

Gość po polsku
chyba,że jest Arabem :)

Gość niech nikt na to
Jesteś kobietą i ty decydujesz, prawda? Chyba, że jesteś zdominowana przez męża. Ogólnie współczuje ci 4 dzieci. Biedna dziewczyna, ja jakbym miał 2 to był uciekł daleko stąd.

Gość CyCyCyCyCy
powiedz, że nie jesteś krową rozpłodową i jeśli ma ochote na dziecko to po porodzie zamienicie się rolami, Ty zaczniesz prowadzić firmę a on będzie siedział z dziećmi. A poza tym to że on chce mieć dużą rodzinę to jeszcze nie wszystko. Zapytał Cię czego Ty chcesz?

Gość Zmęczona Mama
Nie uwierzy, przecież jestem super mamą i dam radę. A co to takiego zajmowanie się dziećmi a dziewczynki są już duże mogą mi pomagać. To jego słowa

Gość ksiądz z buczka
musisz posłusznie rozłożyć nogi i przystąpić do swojej powinności czyli płodzenia dziecka, prokreacji ku czci i ku oddaniu swojego męża Amen bóg ci to wynagrodzi ,płodzenie dzieci , stosunki małżenskie zmierzające do urodzenia nowego człowieka świadczą dobrze o ludziach i twoim przeznaczeniu niewiasto służ bogu i męzczyźnie swojemu a dostąpisz raju

Moze mu po prostu powiedz, ze to Ty z tymi dziecmi siedzisz i to Ty masz dosyc i chcesz miec troche czasu dla siebie. Zostaw go moze kiedys na weekend samego z dziecmi zeby zobaczyl jak ciezko jest ogarnac taka gromadke. Moze i 12 i 8 letnie dzieci sa juz samodzielne i potrafia sie soba zajac, ale z pewnoscia 3 letnie blizniaki daja jeszcze znac o sobie... A co dopiero do tego jeszcze nastepny maluch.

Gość powiedz,że jak sie nie uspokoi
to zostawisz go (wystarczy tydzień) z czworgiem drobiazgu. Zrealizuj to. Przestanie fikać

Gość Zmęczona Mama
W przyszłym roku pierwsza komunia młodszej córki i ja z brzuchem , straszna perspektywa.

Gość ksiądz z buczka
kobieta jest przeznaczona do tego żeby rodzić w końcu ma macicę w którą wyposażył ją Bóg kobieta powinna mieć ciąże i nie mieć okresu bo miesiączka to jest płacz macicy że nie ma dziecka

Gość Zmęczona Mama
Przyznam się, że myślałam o tym żeby go zostawić z dziećmi teraz jak planuje urlop w lipcu. Ale to by chyba podłe było.I tak mamy zaplanowany wspólny wyjazd nad morze

ksiadz z buczka: Dobre dobre. Tylko wezmy pod uwage fakt, ze autorka ma 33 lata i juz 4 dzieci. Ja tez bym spadla na jej miejcu z krzesla slyszac o 5...

To chyba Ty masz głos decydujący, bo to Ty rodzisz i wychowujesz. Po prostu mu to powiedz, że się nie zgadzasz i już, chyba umiesz mówić? Czwórka dzieci jak na te czasy to bardzo dużo i już się zaliczacie do rodziny wielodzietnej. Nie daj się zdominować, poza tym minęły dopiero 3 lata od Twojej ostatniej ciąży. Oddaj teraz bliźniaków do przedszkola i zajmij się w końcu sobą kobieto, chyba że nie masz swojego zdania i w tej rodzinie jesteś potrzebna tylko do rodzenia dzieci i do prac domowych jak sprzątanie i gotowanie. No to ja Ci szczerze współczuję.

Gość Simply
Nie rozumiem co to znaczy :"jak mu to wytlumaczyc?".Chyba jestes na tyle inteligentna kobieta,ze potrafisz wyrazic swoje zdanie?podac argumenty? I mam wrazenie ,ze Ty wrecz boisz sie o to ,co bedzie,gdy on bedzie nalegal...:ONo helllolll!!!chyba Ty rowniez masz cos do powiedzenia w tej kwesti,prawda?

Gość starababajaga0
Powiedz mężowi prawdę. Jesteś przemęczona i Twój organizm jest na skraju wyczerpania i fizycznego, i psychicznego. Twój mąż chyba mało bywa w domu,że nie zauważa wykończonej żony. Zaproponuj mu,by w czasie urlopu zaopiekował się Waszą czwórką dzieci, a Ty gdzieś wyjedź sama. W ostateczności zwierz się swojemu lekarzowi,niech porozmawia z Twoim mężem i przekona go, że żona to nie maszynka do rodzenia dzieci,że istnieje granica jej wytrzymałości...

Gość nkbkj
przecież to twój mąż a nie pan i władca:)

Gość Xxxmen
Mamo czy ty masz coś do powiedzenia i czy twój mąź liczy sie z twoim zdaniem ?

Gość Zmęczona Mama
On mi pomaga, nie mówię że nic nie robi. Ale jak go cały dzień nie ma to nie wie jak to jest tak ciągle być z dziećmi. Teraz je wziął na wesołe miasteczko i pizze to obiadu nie muszę robić. Ale trzeba by ogarnąć dom, wszędzie zabawki się walają. Rzeczy by trzeba przejrzeć co za małe co już trzeba odłożyć a mi się nic nie chce. Przeglądam durne strony w necie i marnuję czas.

Gość gdfhgfhgfhgf
kochana ja ma 3 dzieci i pracuje na caly etat, tez jestem zmeczona i nie mam na nic czasu a ty w domu siedzisz i narzekasz?ja sama dzieci wychowuje,nikt mi nie pomaga,maz ci powiedzial przeciez ze chce duza rodzine,to o co ci teraz chodzi

Gość kgbftre45
róbta dzieci, róbta, bo kto na emerytury nasze bedzie robił

Gość helga33333
Oj daj spokój, wytrzymasz ten jeden raz jeszcze. W Polsce brakuje dzieci to jak Was stać to spróbujcie jeszcze raz. Kto ma rodzić dzieci? Biedaki którzy ledwo wiążą koniec z końcem czy ludzie na odpowiedniej stopie życiowej? Poratuj Polskę!

Gość Zmęczona Mama
Zwyczajnie wyglądam ale wieki już nie byłam u kosmetyczki czy fryzjera. A to, że mi się marzy samotny wyjazd do spa np to mi się wydaje takie egoistyczne, sama nie wiem

Gość prawda w oczy kole.....
a tam pierdolisz...nie chcesz dziecka to nie rob...przeciez ci pistoletu do glowy nikt nie przykalada...dla chcacego nic trudnego....a tak pozatym maz chce zebys nie miala czasu dla siebie...wlasnie o to mu chodzi....a on za to bedzie mogl robic co chce...pewnie ma juz jakas kochanke a ty jak glupia krowa siedzadz w domu o tym nawet nie wiesz

Daj spokój. Przecież macie kasę to możesz na jeden wieczór wynająć niańkę albo kazać mężowi zostać z dziećmi. Nie rób z siebie nie wiadomo kogo... Zachowuj się jak dorosła kobieta. Nie chcesz mieć dzieci to nie.

Gość oooo tak jesteś egoistyczna
i podła. Nie chcesz rodzić piatego dziecka :D

Gość Zmęczona Mama
No powiedział, że chce dużą rodzinę ale przecież czworo dzieci to chyba nie jest mała rodzina? On zawsze marzył o braciach i siostrach a jest sam i stąd ten pęd do rodziny. Ja nigdy nie pracowałam praktycznie zaraz po maturze się pobraliśmy i niedługo była Zuzanka