Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati pati

do wszystkich mam , pomocy!!!

Polecane posty

Gość pati pati

witam mam nastepujacy problem , mam synka 11miesiecy , jest na etapie wyciagania z szafek otwierania szuflad... maz tydzien temu strasznie nakrzyczal na synka tak ze synek sie rozplakal , jak niechce spac w nocy to maz podchodzi obraca go na brzuch i z 4 razy da klapsa, jak go przytula to specjalnie sciska synka tak zeby g zabolalo albo jak synek zaglada pod dywan to maz staje mu na paluszkach i jak ja zwzyzywam meza co mu robisz to on ze no to po co tam zaglada?... i tak głupio mi odpowiada .. odkad synek sie urodzil to sa takie sytuacje i niewiem co mam z ttym zrobic.. prosze mnie nie kryttykowac tylko cos poradzic.. mam 20 lat a maz 22 , straszylam juz meza ze sasiedzi sie zaczeli interesowac bo mnie wypytywali co u mnie takie krzyki (tak naprawde nie bylo) ale to pomoglo tylko na chwile... straszylam policja ale nic sobie z tego nie robi...

Gość kasztyk33
twoj facet poprostu nie wie jak ma zachowywać sie jako ojciec, moze myśli wzbudzi szacunek wychowując dziecko 'twardą ręką' . Jak on sam był wychowywany przez swoich rodzicow? Mozliwe tez ze poprostu nie lubi dzieci w tym wieku, irytuje go ruch, ciekawośc u dziecka

mam nadzieję że to prowo! szczerze jakby mąz robił krzywde naszemu wspólnemu dziecku to nie zobaczyłby go długi długi czas, o ile w ogóle. spakowałabym swoje i małego rzeczy i wyniosła się od niego jak najdalej.

twarda ręka twardą ręką ale stawanie na paluszkach malucha bo zagląda pod dywan? jakby nie można wytłumaczyć maluchowi że ma tam nie zaglądać, jeśli to mu przeszkadza. choć szczerze to nie wiem dlaczego mu to nie pasuje.

Gość madeline2311
Mam dziecko w podobnym wieku i wyobrazam sobie co czujesz. Twoj facet to jakis psychol, nie mozna sprawiac bolu takiemu malemu dzieck ani Go karcic tak zeby plakalo. Czy Twoj maz zawsze taki byl? Zlosliwy, agresywny i nieczuly? Czy tez zmienil sie po urodzeniu dziecka?

Gość mamamamamaaaa26
mam nadzieje że to prowo - chyba oszalałaś że pozwalasz na takie zachowanie wobec dziecka?? mój ma 8 miesięcy - i już otwiera szuflady, obija ściany w chodziku i robi mnóstwo "niedozwolonych rzeczy" ale takie praktyki jakie stosuje twój psychol mąż to mi się w głowie niemieszczą!! przecież taki maluszek jeszcze nie dokońca rozumie świat i najzwyklejsze zdania - zachwile dojdzie do tego że mały coś rozsypie a mąż zbije go pasem do nieprzytomności albo walnie go tak że mu coś złamie - kobieto opanuj się - z kim ty żyjesz?? tak patrzysz na to i co?? serce cie nieboli?

Gość mamamamamaaaa26
bicie dziecka bo niechce spać w nocy?? to jakiś mega absurd - a kurde jemu się zawsze chce spać?? ja bym takiemu mężowi przywaliła i wywalila mu walizki z domu!!! z kim ty żyjesz?? i czemu na to pozwalasz?? i co znaczy że on gi głupio odpowiada?? bierzesz wtedy małego na ręce i opiepszasz męża - co zrobi - uderzy cię?? to pakujesz walizki i wywalasz go albo ty odchodzisz!!!

Gość mamamamamaaaa26
i jeszcze co jest złego w zaglądaniu pod dywan?? a niech sobie patrzy jak chce

Gość vbftrggh
matko serce się kraje. Musisz porozmawiać koniecznie o tym z mężem. Spokojnie bez nerwów, nie naskakuj na niego. Ale spokojnie powiedz że zawiadomisz kogoś. I dotrzymaj słowa. Inaczej nie będziesz wiarygodna i przy kolejnej takiej sytuacji będzie wiedział, że tylko żartujesz. Reaguj na zachowanie męża, wytłumacz naturalną ciekawość dziecka, niech rośnie na ciekawego świata, akceptowanego i kochanego człowieka. To że dziecko płacze jest normalną sprawą. Mocno bije synka?

Gość pralinka wiśniowa
Ja sądzę że masz drugie dziecko w domu (i wielki problem) . Twój mąż jest młody ok ale nie o wiek tu chodzi, on jest mega niedojrzały a to gorsze niż cokolwiek innego jak się ma w domu małe dziecko. To co on wyprawia to nienormalne i reaguj na to częściej i nie pozwalaj !!!!! Podejrzewam ponadto że mąż jest trochę zazdrosny o małego i robi mu tym sposobem na złość (mści się na dziecku) a to jest niedopuszczalne. Autorko , mój mąż (30 l) stanął przed przewijakiem nad synkiem (miał wtedy 5 miesięcy i był małeym urwisem:) ) i ostrym stanowczym głosem z poważną śmiertelnie miną pytał w koło dość ostro i glośno : co ty wyprawiasz? pytam się ciebie co ty wyprawiasz! Ja ci dam ty łobuzie! i w tym momencie ja "dałam " mężowi :D słownie taki opieprz i przez dzień ostentacyjnie zabierałam mu małego sprzed nosa:) Mąż miał wtedy kiepski dzień ale dałam mu nauczkę żeby nie krzyczał na dziecko bo będzie miał we mnie wroga i poskutkowało , mąż przyznał że zachował się jak stary dureń . Ty natomiast nie pozwalaj na żadne dpetanie dziecku po palcach (chyba bym wlanęła takiego chłopa czymś w paluchy) i nie pozwalaj na klapsy ...matko to chyba jakiś psychol.

Gość pati pati
poradzcie mi mnie tez bije po tylku jak nie chce z nim spac co mam zrobic z tym psyhopata

Gość vbftrggh
wyprowadzić się.... i nie siedz z nim dla "dobra" dziecka...bo to dla niego wcale nie jest dobre. Lepiej jak dziecko nie ma ojca niż ma chorego. To zaburza jego rozwój.

Gość omadzia555
Matko...masakra nie pozwalaj mu na to,jak można bić już tak małe dziecko, zresztą jak w ogóle można bić dziecko.Nie pojmuję tego.Z dzieckiem trzeba rozmawiać i tłumaczyć bo ono nie wie co jest dobre a co złe.Ten twoj mąz to jakiś psychol ,specjalnie jak tuli to sprawia ból no nie w głowie się nie mieści, wywalilabym z domu na zbity pysk ale najpierw wezwałabym na niego policję, za znęcanie się nad dzieckiem, przecież on to robi z premedytacją.Jak nie zareagujesz wcześniej to później będziesz miala do końca życia wyrzuty sumienia, jak ci dziecko skatuje na śmierć.

Gość pati pati
nie mam wyjscia musze z nim sypiac i pozwalac na bicie malego

Gość omadzia555
to w takim razie jesteś jakąś powaloną wyrodną matką jeśli na to się godzisz,zawsze jest wyjście z sytuacji. Zresztą ludzie to jakaś prowokacja.

Gość pati pati
teraz zbilam malego tez wariuje

Gość hgrifhjdknh
pierdolnij się w czoło, aż ci będzie wesoło.

Gość kolkojoosdioid
Autorko a płyn do higieny intymnej to Perfekta mama - polecam:D

Gość pati pati
a co sie bede szczypac tak mnie az ciu la ze mam czerwony krocze i szukam plynu dobrego

Gość pati pati
dal mi 5 zl poleccie jakis kurna juz zapomnijmy o mezu dziecku plyn wazniejszy

Gość omnasndja
I właśnie dzieki takim durnym babom jak autorka, ludzie którzy proszą o rady i pomoc na forum są postrzegani jako prowokatorzy i nikt nie traktuje ich poważnie, bo nikt im nie wierzy.

Gość tutaj autorko
straszne!!! Tak to jest kiedy dzieci maja dzieci. Tylko dziecka mi zal :( Gdybym miala takiego sukinsyna to bym mu tak po pysku natrzaskala za wydzieranie sie na dziecko juz nie mowiac o tych paluszkach pod dywanem. Matol jeden.

Gość b1eata
naucz dzieck buntu i taknie powie ze mama kazala, niech okarze ze tatusia nie lubi to sie otrzasnie a ty wezwij policje bedzie mial sie czego bac bo straszyc to mozna dziecko a na niego to sposobem realnym

Gość pati pati
ja napisalam tylko pierwszy tekst , reszte to podszywy , dzieki tym mama co mi normalnie odpisaly i widze ze niemam po co tu pisac jak jakies debile sie za mnie podszywaja...

Gość b1eata
acha ale mozesz z nim porozmawiac jezeli naprawde nic wiecej nie robi wytlumacz mu ze dziecko w ten sposob poznaje swiat ze kiedys byl maly i tez go wszystko interesowalo ze dziecko czuje ale nie potrafi dosc czesto okazac tego co go boli dlatego placze w nocy ze moze podczas snu maluch jeszcze raz przezywa lek zwiazany i nastaniesiem ma paluszek

Gość pati pati
tlumaczylam mu ze synek nie bedzie go lubial ze sie go bedzie bal , ze moze sie budzi bo mu sie sni cos co on mu robi , ze on jest w takim wieku ze jak na niego krzyknie to i tak nic to nie da bo on jeszcze nie rozumie ale maz mysli ze jak na niego nakrzyczy to ze juz wiecej synek tego nie zrobi ( jak bedziecie widziec jakies moje niby odpowiedzi glupie to podszywy )

Gość zroznicowana
Twoj partner w ogole nie dorosl do bycia ojcem.Ja bym sprawe twardo postawila,albo zmieni stosunek do synka i zacznie go normalnie traktowac,albo sie pozegnamy,bo dla mnie dziecko zawsze bylo jest i bedzie na pierwszym miejscu.

Gość łoboze
Nieważne jaki, byleby był? Ten facet to psychopata. I sadysta, nie zdziw się jak kiedyś ci łomot spuści, bo ktoś kto ma radość z tego że depcze dziecku palce, normalny nie jest.