Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesia

TERMIN MARZEC 2012

Polecane posty

Szczerze to dla dziewczynki tez chcieliśmy Kaja...ale w rodzinie mamy już 3 hehe

hehe bo teraz rzeczywiscie jest popularne, pare late temu jak ja sie rodzilam jeszcze nie bylo tak znane.

Dziewczyny czy wy też tak macie, że pod koniec dnia macie większy brzuch niż rano jak wstaniecie? Jak tak mam codziennie. Jak już coś zjem albo wypiję to mi wywala brzuch. Wydaje mi się, że to wzdęcia. Możliwe to w ciąży?

Agatka, mam tak samo, różnica jest kolosalna. Rano płaski brzuch, wieczorem wielki, nawet jak niewiele zjem. A co smieszne rano mam normalne uda wieczorem są grubsze i widać cellulit. Powaga, dziwne. W poprzedniej ciązy tak nie miałam! I nie są to raczej obrzęki bo kostki, stopy itd są normalne. Przedziwne

Gość boberek1983
hejka dziewczyny!! postanowiłam do was dołączyć..14 tc, termin marzec...

Gość boberek1983
martwie się dużym przyrostem wagi,5kg więcej a to dopiero 14 tc,czy to nie za dużo? a co będzie póżniej az sie boje..fakt że przed ciążą bylam bardziej aktywna i nie pozwalalam sobie na różne zachcianki..a teraz pofolgowałam na maxa,rowerek stoi zakurzony bo sobie wmawiam że mi się nie chce albo mi zaszkodzi pedałowanie....

Hej ja już po wizycie :)Maluch wiercił się cały czas przezierności mi nie zbadał bo stwierdził ze za mały brzuszek ,co ciekawe była tam dziewczyna w 15 tygodniu której powiedział to samo .I teraz zastanawiam się czy nie iść gdzieś prywatnie.bo lekarz dobry ale na tym badaniu widać się nie zna.Miałam przeczucie na dziewczynkę i myliłam się lekarz powiedział ze chłopiec nawet pokazał dokładnie .Wiec można określić płeć tak wcześnie . Zdjęcia nie wrzucę bo zrobił takie ze nic nie widać a zrobił zdjęcie określające jego płeć.Dostałam po raz kolejny pakiet startowy z butelką avent mam już dwie :)I podobno mamy niektóre mówiły ze mają po 3 już w domu.Pozdrawiam

monika2712 Nie wiem czy jest to wielka i znaczaca róznca miedzy 15 a 17 tc,ale mnie w poprzedniej ciązy gin.powiedziała w 17tc,ze to chłopczyk i urodziłam chłopczyka:) Dodam,że pomiędzy 22 a 24 tc lezalam w sZpitalu bo mialam anemie,duuuuuuuuuuuuuuza anemie i lekarz w szpitalu robiac mi usg powiedzial ze to dziewczynka.Miałam wtedy troch ementlik w głowie;) za jakieś kilka dni ''dołapałam '' na dyzuze moją gin. i jej powiedzialam o nowince,a ona zdziwoina wziełą mnie na ponowne usg i powiedziała;jak mówilam tak potwierdzam-sa tutaj piekne męskie klejnoty:):):):) Jezeli jest dobry gin.to potrafi wczesnie okreslic płec

moniko... powiem Ci tak przezierność bada się miedzy 11-14 tyg ciąży. Ja miałam robioną w 12t3d. Gin powiedział że spróbujemy już USG po brzuchu, chyba że się nie uda ( ze względu na moją tuszę) to wtedy zrobimy dopochwowo. ale udało się wykonać po brzuchu. Także dziwię się że Ci powiedział że masz za mału brzuch!!!!! CO do określenia płci - na mojej wizycie gin powiedział że to za wcześnie, mimo iż jest to klinika, mają zajeb....ty sprzęt i gin jest wysoko wyspecjalizowany. Powiedział nam że może będzie już widać coś na kolejnej wizyce 23.09 będzie to wtedy 17 tydz.

Witamy boberek...na kiedy dokładny termin?? Szczerze to też się dziwie ze ci tak powiedział lekarz, ja mialam przeziernośc w 13 tc, bo potem sierobi usg przez brzuszek i jest dużo trudniej zrobić. Ja też mam teraz wizyte w 17 tc i mam nadzieje ze juz bedzie widac płec:)

hej dziewczyny, monika fajnie, że znacie już płeć maleństwa, raczej rzadko się zdarza żeby z chłopca nagle zmieniło się na dziewczynkę, większe prawdopodobieństwo w tą drugą stronę z wiadomych względów ;) kilka moich koleżanek miało mieć dziewczynkę a potem nagle okazywało się, że bedzie chłopczyk. Co do brzuszka to też mam tak, że wieczorem jest bardziej widoczny bo rano to nie za bardzo no ale w końcu ma czas żeby zacząć rosnąć :) Ja na jutro zaplanowałam segregację ubrań, mam kilka takich luźniejszych sweterków wiec na kilka pierwszych miesięcy starczy a potem kupię 2-3 sztuki bo w sumie to pewnie nie będę nie wiadomo gdzie chodzić w zimie, w sumie to cieszę się, że okres ciąży przypadł na zimowe miesiące bo na wiosnę wszystko jest fajniejsze i budzi się do życia, będzie można chodzić na wiosenne spacerki :) Narazie mam 2 kg do przodu, zobaczymy pod koniec września jak tam waga jak pojadę do lekarza :) ostatnio było 56,1 :) zmykam coś przekąsić :) witam nową koleżankę oczywiście :)

Źle napisałam za mały brzuszek maluszek ma:) tak powiedział gin.Ale umówiłam się na 3d na wtorek :)Do innego lekarza .Witam nową marcówkę:)

Kasiulka Bardzo fajny ten płaszczyk...tez by mi sie taki przydał..gdzie można cuś takiego nabyć??Ja dziśiaj wybrałam sie na zakupy ale kupiłam tylko 2 tuniki i nic więcej:(

cześć dziewczyny jak samopoczucie? Widzę że pisałyście imiona dla dzieciaczków :) ja zapisuje w telefonie jak gdzieś jakieś usłyszę lub przeczytam i mi się spodoba :) A więc: Lea, Adel, Nina, Nadia, Paul, Ian hehe wiem dziwaczne :) Ale zapisywać przecież można ;p Słuchajcie byłam u lekarza jest koniec 12 tygodnia, dzidzia tańczyła w brzuszku, niesamowite :) Bardzo się cieszę. MAM DO WAS PYTANIE: Pracuję obecnie i chcę pracować jak najdłużej ale nie wiem czy zdrowie mi dopisze, czy któraś z Was jest na zwolnieniu? Jak zus wypłaca pieniądze na zwolnieniu? Wpłaca na konto czy trzeba to odbierać ;p Muszę coś wypełnić z danymi konta czy jak? Pytam się bo nigdy nie byłam na zwolnieniu :) Buziaki

Płaszczyk kupiłam na allegro. Aidita, ja jestem na zwolnieniu, z tym że mi się kończyła umowa i mi jej nie przedłużyli (nie musieli nie byłam w 12 tc), poszłam do ZUS-u z zaświadczeniem od byłego pracodawcy, że płacili mi składki, musiałam wypełnić też jakieś 2 papiery (ZUSowskie druki) plus druk z numerem mojego konta. Teraz zwolnienie nosze do ZUSu (jak jesteś zatrudniona na etacie wysyłasz do pracy) i to ZUS przelewa mi kasę na konto. W wysokości mojej pensji. Tak będzie do dnia porodu. Niestety nie będę miała już macierzyńskiego (który przysługuje dziewczynom na etacie).

Dziękuję za pomoc, ja jak narazie chce jeszcze trochę popracować ale dzisiaj się dowiedziałam że mój szef chce sprzedać swoją spółkę... i zastanawiam się nad zwolnieniem w końcu nam się należy co nie ;p Trzymaj się ciepło i jeszcze raz dziękuję. ;*

Cześć Dziewczyny! Mam pytanie czy usg robione pod koniec 13 tygodnia ciąży jest robione przez brzuch czy jeszcze dopochwowo? u mnie nie za ciekawie, 5 kg do przodu, zaczęłam na nowo chodzić na basen, innych objawów brak, pozamawiałm spodnie i tunikę w bonprixie, czekam aż przyjdą narazie wyciągam rzeczy sprzed diety znowu pasują :-( Pozdrawiam i proszę odpowiedzcie jak jest z tym usg

W 13 tc usg jeszcze dopochwowo, nastepne juz nie. Aidita ja jestem na zwolnieniu i nic do zusu nigdy nie zanosila, tylko wiadomo zwolnienie do pracodawcy i kasa na koncie jest co miesiac. Umowe mam do konca grudnia wiec musza mi ja przedluzyc do momentu porodu a potem macierzyńskie. Miłego dnia dziewczyny:)

Monia - Mateusz to najładniejsze imie :) mój synek tak się nazywa :):):) A tunikę kupiłam koralową i jestem bardzo zadowolona. Jak to synek ma braciszka od czerwca? - przepraszam jeśli zbyt dociekliwa jestem. Książka w oczekiwaniu na dziecko jest super, mam wszystkie 3 części (czyli do 3 rokuj życia) i wszystkie czytałam, jest podzielona na miesiące i przyjęta formuła to pytania z odpowiedziami. Naprawdę pomocna. Podobnie Język niemowląt Tracy Hogg, też super, ale to dopiero jak dzidziuś się pojawi :) Ja usg w 13 tc miałam przez brzuch, ale chyba większość lekarzy robi jeszcze transwaginalnie. Mój powiedział, że jak się nie uda przez brzuch to zrobimy dołem, ale się udało. Wczorajsza wizyta ok, wszystko w porządku. Lekarz ochrzanił mnie za zbyt wysokie buty, za ciężką torbę i zbyt późne rzucenie palenia. Pozdrawiam Mamuśki i słodkie brzusie :)

Nasze imniona to Klementynka, Marlenka, Weronika. Chłopca raczej nie będzie - lekarz widział dziewczynę, ale gdyby się zmieniło to Szymon.

Nesia wczoraj ci lekarz powiedział ze dziewczynka??który to tydzień?? Ja tez juz chce wiedziec...ja problemu z fajkami nie mialam o dziwo choc palilam ze 4 lata i przestalam w momencie kiedy tesk zrobilam odrazu i mnie nie ciagnie wcale:)mam nadzieje ze tak juz zostanie

Cześć dziewczyny :) Ja większość dnia leżakuję. Jestem pociągająca ;) nosem. Podobno katar leczony i nieleczony trwa 7 dni - także we wtorek zamirzam być już zdrowa i pełna sił drugosemestralnych. Temperatura 36,3, więc osłabienie i tak też się czuję. Wychodzę na podwórek tylko po zakupy. Aniu_33 ja miałam USG robione przez powłoki brzuszne (12t3d), ale widać to zależy od lekarza jak je robi. Co do wagi to rozumiem Cię, że się martwisz. Ja też mam takie coś, ze się wkurzam jak waga pokazuje więcej. Ze względu na przeziębienie i okropną pogodę zawiesiłam swoje marsze, co poskutkowało, że waga pokazuje znowu 0,5 kg więcej, czyli łącznie już 2 kg na plusie. Wkurzam się tym, bo nie dość że brakuje mi ruchu i świeżego powietrza, to jeszcze przybieram na wadze i czuję się okropnie. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie lepiej i że ta waga jeszcze spadnie lub przynajmniej będzie się długo utrzymywać! I tym pozytywnym akcentem kończę swoje wypociny i uciekam do łóżeczka się wygrzewać :P

Nesia ja jestem po rozwodzie i mój były ma synka z nową kobietą ,lubisz takie same kolorki :)Jak pisałam wcześniej lekarz stwierdził ze nie ja mam za mały brzuch tylko ze dziecko ma za mały podejrzewam ze się nie za bardzo na tym badaniu lekarz troszkę stary.Chyba ze wy coś wiecie na ten temat to z chęcią poczytam idę na usg wtorek prywatnie zobaczymy co ten powie.Kasiulka płaszczyk super :)Ale ładnemu we wszystkim ładnie :)Szatynka 84 ja mam katar już od miesiąca i ciągle mnie głowa boli ,i nic nie pomaga.A mój maluszek ma już9 cm :)Czasem mam wrażenie jak bym już czuła moją rybkę ale wydaje mi się ze to chyba urojenia.Idę gotować obiadek :)Pozdrawiam