Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesia

TERMIN MARZEC 2012

Polecane posty

Betty:) Ty już jesteś w dobrej sytuacji,bo dobiega Ci koniec 35tc,wcięc gdyby coś sie zaczeło dziać/chociaz ja mam przeczucie,że jeszcze troszke wytrzymasz:)/ to dzidzi sobie juz samo poradzi. Wizyte mam 9 lutego,zobaczymy co mi gin. powie.Jak narazie od 7 stycznia,siedzie i leże. Dzięki Kochana za słowa otuchy:)❤️👄

zielonytulipan smieszne nie jest, ja też jak się dowiedziałam w 28 tyg, że szyjka ma 2,6cm to myślałam tylko o tym, żeby byc spakowaną i przygotowaną. Wparwdzie uczyniłam do dopiero teraz, ale jestem już spokojna. Co do rozstępów, to znajoma przed ciąża powiedziała mi o tym żeby smarowac sobie "tyły", bo tak się pojawiają, a często się o tym zapomina. Marghi Widzę, że nie jest u Ciebie tak źle. 34mm koło 30 tyg, ale leż jak najwięcej i podkładaj sobie podusie pod pośladki. Ja rónież proszę Pana Boga żeby dotrwac do 36 tyg. A najlepiej do skończonego 37 i nic więcej nie chce. Nie dźwigaj, nie podnoś rąk do góry, ale jak trochę posiedzisz, to jak napisała betty nic Ci nie będzie ;-)

Dziewczyny napiszcie proszę jak wyglądają Wasze torby do szpitala. Bo ja mam wrażenie, że głupio to wygląda. Jedna duża torba plus jedna małą, ale naprawdę są tam same potrzebne rzeczy. Czy Wy też macie takie tobołki?

Marghi :*: *: * :) Moja torba jest jeszcze pusta:p...Już od ponad miesiąca ją pakuję i ciągle coś;) Ale z tego co widzę na półce(gdzie składam rzeczy do szpitala) to też rośnie wielki tobołek;) Rozstępów na brzuchu i piersiach nowych nie posiadam...na pupie chyba pojawił się celullit:/ Z tego co słyszaam to wielu kobietom rozstępy pojawiają się po porodzie więc jeszcze nic nie wiadomo:/ Kilogramów ma plusie mam masakrycznie dużo:/ Ja jestem w 35 tc(34 i 3 dzień) więc jeszcze chwilka i będę się mniej martwiła;) Dziś dowiedziałam się,że znajoma,która leżała ze mną po poronieniu w szpitalu i potem bardzo długo nie potrafiłą zajść w ciążę(a jak już zaszła to w wakacje znów poroniła:() jest w 13 tc:D Jestem szczęśliwa jak nie wiem:D

W torbie zamierzam mieć: Dla mnie:3 koszule nocne(1 krótsza), 2 ręczniki duże(1 ciemny),1 mniejszy,szmatkę do naczyń,kubek,łyżeczkę,herbatkę,wodę z dziubkamix2 lub 3, 1,5 litrowąx2, szampon(w małym pojemniku z rossman'a")),żel pod prysznic,ręczniczki jednorazowe, piankę do włosów i suszarkę:P,mydło Biały Jeleń,krem do buzi, pomadkę do ust, majtki poporodowe i siatkowe,skarpetki, szlafrok,telefon,ładowarkę,szczotkę do włosów+gumkę, inhalator na astmę,szczoteczkę do zębów,pastę,chusteczki,papier toaletowe+ mokry, podkłady Senix5(+5 w domu do dowiezienia),wkładki laktacyjne,2 staniki do karmienia,laktator, podpaski Bellax2 paczki(w domu zostaną jeszcze 2),,papcie,klapki pod prysznic,tusz do rzęs;),maść na bolące sutki,ostatnia morfologia+ krzepliwość,wynik grupy krwi,karta ciąży,karta z NFZ,octenisept Chyba wszystko.. Synuś:buteleczki z mlekiem(awaryjnie),rożek,inomag,pieluchy (43 sztuki w paczce),chusteczki nawilżone,3 pieluchy tetrowe, 5 zestawów ubrań(pajac,rękawiczki niedrapki,body,skarpetki,czapeczka),smoczek(awaryjnie),przytulanka:)(do przemyślenia:)), i w dniu wyjścia przywiozą mi fotelik,gruby koc,krem do buzi,kombinezon,sweterek,spodnie,rajstopy(awaryjnie),grubsze czapeczki.. Wielki tobół:D...a i tak pewnie czegoś nie wpisałam;)

Marcowe szczęscie Jak to dobrze słyszec, że nie tylko ja mam tyle tego wszytskiego :-)

witaski...tak czytam i czytam co zabieracie do szpitala i jestem w szoku!!! ja mam jedynie zabrac szlafrok, pantofle, recznik, art. kosmetyczne, 1 stanik do karmienia, witaminy ktore przepisal mi gin, ksiazeczke ciazy+wyniki badan Na wyjscie ubrania dla mnie + ubrania dla malenstwa+kocyk i wiaodomo maxicosi(zalezy kto w czym dziecko wybiera) Zadnych pieluch, ubran lub kosmetykow nie zabieram do szpitala wrecz przeciwnie dostaje wyprawke na ktora potrzebuje dodatkowa pusta torbe :D

oj rozstepy rozstepy...ja tez sie ich nabawilam ito bardzo wczesnie bo gdzies w 4 mc je milam. Co najciekawsze sa tylko i wylacznie na piersiach ktore wcale nie urosly( moze troche i sa bardziej pelniejsze niz wieksze) a smarowlam cale cialo juz od dnia gdy gin potwierdzil ciaze...

Dorota.. i u mnie w szpitalu zażyczyli sobie wyłącznie moje kosmetyki i garderobę, plus rzeczy na wyjście.. Zastanawiam się, czy warto może jednak brać coś własnego dla maluszka? Kumpela straszy mnie zarazkami ze szpitalnych ubranek :| ale póki co nic takiego nie pakowałam.. A co do rozstępów- ja na razie nie mam ani jednego, ale sumiennie się smarowałam Mustellą od kolan w górę. Poza tym chyba genetycznie jestem szczęśliwcem i mam skórę jak u konia ;) No, nie poszczęściło mi się tylko z cellulitem, mam na pupie i udach z tyłu :( Mam nadzieję, że opuści mnie wraz z hormonami przy odrobinie wysiłku.. Mam też popękane naczynka na buzi-ale to już raczej skłonność..

Kochane,ja tak od dawn Was podczytuję i czasem to,ąz mi jest przykro,że Wy macie już wszystko z kompletowane,a ja przy Was to nawet nie raczkuję:( Mam torbę pustą,z którą już 2x w tym miesiacu byłam w szpitalu,ale muszę sie powoli wziac za przygotowania.Zyję nadzieją,ze po wizycie 9 lutego dowiem sie,że chcciaż troszkę wiecej bede mogła funkcjonować w porównaniu do ostatnich tygodni. Częściowo ciuszki mam dla małego poprane.Pisze małego,bo wciaż nie wiem jakie imię będzie miał:( synek mówi,że chce Karolka,a mąż Kacperka,a ja niewiem. Co do ubranek dla dziecka,to w szpitalu w którym myślę rodzić nie muszę ich mieć,ubierają w szpitalne i owijają w kokony,dzidzi wygląda jak larwa:) Wezmę tylko pampersy ,chusteczki te wilgotne/jestem nastawiona na bambino,a pampersy firmy pampers nr.2/ i krem sudocrem. Do tego planuję spakowac kilka porządnych czekolad dla tych niań czy jak je tam zwą na noworotkach,gdybym coś potrzebowała,czy chciałą małego zostawić,aby inaczej i chętniej na mnie patrzyły. Jak np.urodziłam synka to od porodu do wieczoru nie miałam dziecka,potem mi go na chwilę przynieśli i na całą noc zabrali,miałam czas ,aby wypocząć.W drugiej dobie to już go mialam przy sobie,ale jak potrzebowałam sie isc umyc,do ubikacji itp.to zostawiałam małego tym pania w nido.Jak pisalam wyzej,zawsze w wózeczku zostawiałam razem z małym jak nie kawe to czekolade-muszę powiedzieć,że pomogły mi dużo,a leżałam raptem 3 doby. No wiadomo,ze recznik,szlafrok,pantofle,mydlo,szczoteczke do zebów,paste,podpaski ,wode,komórkę ,ładowarkę ,sztucce,szklanke,MAŚĆ NA PĘKAJĄCE BRODAWKI/TO BYŁ KOSZMAR JAK BARDZO MNIE BOLAŁY/ miałam przy sobie,a resztę jak coś potrzebowałam to mi mąż donosil,był u mnie codziennie. W dniu wyjścia ze szpitala mąż mi przywióz ubranka dla małego+ nosidełko i ubrania dla mnie. Muszę sobie tym razem kupić podkład jednorazowy na łóżko, tamtym razem go nie miałam/nie przewidziałam sytuacji/ bardzo krwawiłam i miałam łóżko pokrwawione,a takto podkład zmienie i bedzie ok;) Co do koszuli ,to w szpitalu gdzie myślę rodzić/mam nadzieję ,że do niego dojadę/ do rodzenia dają szpitalną,potem po porodzie mi ją zmienili na czystą i w niej leżałam dopóki nie poszłam sie umyć/pamiętam czekałąm na męża gdzieś do godziny 18 stej/ bałam się iść sama pod prysznic.Po prysznicu przebralam sie w swoją koszulę,miałam 2 przy sobie,nie pamiętam już czy mi mąż jeszcze dowozil czy nie. Co do mycia głowy,to ja ni emyłąm i tym razem nie myslę myć,mam bardzo długie włosy-muszę jakoś te 3 dni przeżyć/mam nadzieję,że nie będe leżeć wiecej/ Co do majtek to ja miałam zwykłe bawełniane/a na wizycie trzeba byc bez majtek,tak przynajmniej jest w szpitalu gdzie się wybieram ja/ To tak w skrócie. Slyszałąm coś o smoczkach i cumelkach antykolkowych,muszę o nie zapytać w aptece,dowiedzieć się co to jest...... bo jeżeli to jest fajne to sie muszę w to zaopatrzyć,cumelek/smoczek/ dobrze jest wziać z sobą do szpitala,kto wie jakie te nasze dzieci będą,może sie przydać do uspokojenia. Jeju dziewczyny siedzę na fotelu i czuję ,że mnie bolą krzyze,czasm kłuje w pochwie ,brzuch mam mękki,tylko momentami/chyba 7x/ dzisiaj rosłą mu duuuuuuuuuuza górka po prawej stronie brzucha:)mały mi sie wypina:) to mi sięogółem często zdarza. Wczoraj siostra mi zrobiła henne n abrwiach i rzęsach,a dzisiaj jak siostra/jedna albo druga/ wróci z pracy to poproszę,aby mi umyły głowę/wyprały włosy:)/ mam 2 siostry fryzjerki. Buziaki dla Was:*

Dorotko a gdzie będziesz rodziła? Fajnie, że wszystko dostajesz dla dzidziusia i nie musisz isc do szpitala w gigantycznymi bagazami

Agula je nie mieszkam w pl :) tylko w austrii Ale moja szwgierka rodzila w pl i zawartosc jej torby zwiekszyla sie tylko o koszule nocne/karmienia

Przepraszam za lierówki,ale mam kompa na wykończeniu/zasługa synka/ A! powiedzcie mi czy macie może założone konto na nk? bo j atak i od 3 dni nie mogę na nie wejść.Już sie zastanawiam,czy coś sie stało na stronie nk czy cos jest nie tak z moim kompem,mały mi klika gdzie i jak się da:(

Gość pysiulek911
kobietki, pamietacie jaki mialyscie wynik badania na glukoze? przed wypiciem i po? bo ja jutro ide drugi raz, jaki wynik jest w normie? aha, i czy pilyscie 50 czy 75gr?

Gość pysiulek911
up

hej :) u mnie w szpitalu to tylko pampersy, chusteczki i krem do pupy a dla mnie koszule, podkłady i podpaski reszta wiadomo dziś zamówiłam 2 koszule i szlafrok na allegro :) dokupię ręcznik, białego jelenia, jakies lacki i chyba bede się pakowac

U mnie w szpitalu tez trzeba miec tylko rzeczy tzn kosmetyki plus szlafrok,klapki,kapcie i koszule dla siebie plus jakies tam pierdółki:)A dla dzidziusia nic nie trzeba miec ,slyszałam tylko ze warto miec niedrapki i chusteczki nawilzane bo tego maja deficyt.A w szkole rodzenia położna z tego spzitala poradziła by nie brac za dużo rzeczy dla maleństwa bo wszystko oni maja i nie warto brudzic i niszczyć ubranek swoich także ja zastosuje sie do tego::)

u mnie w szpitalu nie dają swoich ubranek. Zresztą, chcę mieć ładne fotki ze szpitala, tak ja przy córci, więc biorę właśnie najładniejsze ciuszki na życia start:-) Te pierwsze 3 dni życia są w końcu wyjątkowe bo pierwsze.

Kobitki ja jestem przerażona waszymi listami do szpitala szczególnie dla dzieci....ja mam o połowę mniej a połozna mi powiedziała że i tak mam jeszcze częśc wyjąc. Dla dziecka mam chusteczki, pieluchy, 3 komplety ubranek(choc nie sa konieczne) oraz 4 pieluchy tetrowe i rożek i to jest wszystko. Reszte zapewnia szpital wszystkie kosmetyki masci itp. butelka i smoczek to u nas jest wręcz zabroniona. Dla siebie mam 3 koszule 2 staniki klapki szlafrok kosmetyczkę, maltan wkłady poporodowe i wkładki laktacyjne, majty siatkowe i skarpetki. Ja dzis padnieta jestem brzuchol sie stawia a i miałam cięzki dzień bo końcówka remontu w domu i pewnie za tydzień w końcu będziemy sie przeprowadzać jupiii:))

Faktycznie dziewczyny wasze torby są imponujące, ja w środę mam wizytę u midwife i się dowiem co naprawdę potrzebuje bo jeśli po porodzie w szpitalu śledzę 6-8 godz to pewnie nie duzo. Dzis w końcu zaczęłam powoli zakupy niestety na razie tylko dwie koszule, szlafrok i majtki zwykle bawelniane które potem wyrzuce bo tu mało kto słyszał o siatkowych itp. reszta zakupów środę, jutro muszę odpocząć bo dzis znów przesadzilam z chodzeniem niestety jak mus to mus, my oprócz rzeczy dla dziecka kompletujemy rzeczy do NZ bo nic nie mamy a w Anglii duzo taniej jeśli idzie o talerze, garnki, ręczniki itp. A tak powiem wam w ramach ciekawostki wczoraj chcieliśmy sprawdzić ile kosztują pampersy w Nowej Zelandii i jak się okazało oni w ogóle nie maja tej firmy szok jedynie haggies co najwyżej i to bardzo drogie. Powiedzcie mi jakie rozmiary kupujecie i jakie pieluszki my kupiliśmy na razie po paczce pampers New baby size 1 i size 2 teraz tak się zastanawiam ile dziecko zużywa pieluszek dziennie i jak długo nosi który rozmiar zrobilabym zapasy i wysłała do NZ ale nie wiem które i ile :(

Klaudyna_86. Ja też przeżyłam szok w Australii, że nie mają pampersów. Huggies były do d... Poza tym nie mają praktycznie słoiczków z jedzeniem, kaszek, ekologicznych soczków, herbatek, jogurcików dla dzieci... Niezłe kłopoty miałam, córcia nasza (wtedy 1,9 l) schudła tam pół kilo:-( Ja kupuję 2 paczki pampers 1 tych 2-5 kilo potem już te 3-6 kg (gł. dlatego że są w wielkich, ekonomicznych pakach). Ja zużywałam około 10-12 pieluszek na dobę, ale mała robiła dużo kupek. Generalnie taki jumbo pack wystarczał na około tygodnia. Choć niektóre dzieci robią mało kupek i wtedy nieco mniej pieluch schodzi.

ja tez z tego co słyszałam to 10 szt na dobę idzie jak nic:) Marghi nk mi działa bez zarzutu

a te pampers 3 zaczęłam używac jak miała 2 miesiące. Te 3-ki nie są wcale takie wielkie a pamietam, że 2-ki dość szybko były za małe i wylewało się bokami. Dalej to już nie pamiętam, ale 3-ki były długo, długo w robocie

Witajcie :) Co do tych toreb, to moje jeszcze tydzień postoją w obecnej postaci, a już w 38 tygodniu muszę się wypakować i spakować w małą :) Do kliniki potrzebne tylko 2 koszule do karmienia, szlafrok, kapcie, klapki, majtki siateczkowe, kosmetyczka (sama decyduję co chcę w niej mieć). Natomiast dla maleństwa dopiero na wyjscie potrzebny jest fotelik samochodowy i w taką pogodę jak teraz, to wiadomo, że jakieś grubsze okrycie wierzchnie - weźmiemy śpiworek termiczny, który jest przystosowany do fotelika. No i na zapas jakis kocyk, kombinezonik. Z resztą to się jeszcze zobaczy w zależności od pogody.

Hej:) Ja zawsze biorę za dużo:P Zobaczymy...może faktyczne pakowanie zweryfikuje troszkę rzeczy;) Dla dziecka mam wziąść komplet na każdy dzień (leżę 4 doby) po cc ale wzięłam pod uwagę wymioty itd i dlatego chcę mieć choć jeden zestawić awaryjny;) Na stronie szpitala gdzie będę rodziła lista jest mniejsza..ale korzystam z podpowiedzi dziewczyn,które tam niedawno rodziły...i takim oto sposobem powiększyła się moja torba;) Przed chwilą np. polecono mi dorzucenie mi gąbki...,żeby łatwiej było się umyć po cc-zmyć to świństwo (maź) pooperacyjne i nie narazić ranę na zamoczenie..Mleczko jak już mówiłam-biorę awaryjnie jakbym nie miała pokarmu a z racji,że chcę karmić Bebilonem w pewnym momencie a tam podają Hipp... Ja pampersy kupiłam 1-43 sztuki do szpitala(u mnie są potrzebne), i 2 olbrzymie paczki (chyba po 78 i 90 pare sztuk-dwójek-premium i zwykłych na wypróbowanie) Z tego co słyszałam(opinie mam) premium sensitive są o niebo lepsze na początek na kupkę tą lejącą,zieloną...podobno lepiej się wchłaniają;) Marghi-mnie też nk działa:) Zamówiłam kołyskę z materacem z funkcją przerobienia jej na dostawkę(tak właśnie chce z niej korzystać:)) i czekamy z mężem na kolejne składanie:P

witam!! Mam pytanko jaki rozmiar ubranek dla dzieciaczkow macie na pierwsze dni/tygodnie? ja kupilam sporo 50 i 56 tez mam troche...

hmmm 62? 62 to sa na 2-4 mies... 56 1-2 mies. 50 0-1 mies. tez mam 62 ale gleboko w szafie sadzilam ze bede potrzebne najwczesniej 2 mies po porodzie...