Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stało sie :/

Dzisiaj dałam klapsa ,jest mi z tym źle,no ale inaczej nie dało rady

Polecane posty

Gość zdarza sie,,
tez nie jestem za paskiem ani za innymi narzędziami, ale jak ktos wspomniał, klaps na 20 lat to nie zbrodnia choc sama jeszcze nie dalam mojej 10 letniej corce i sie ciesze z tego :)

Gość 55565
oby matka tej dziewczynki afery ci nienarobiła

Gość 77787
no to stao się :) jak jest zgoda to sie ciesz i nie zamartwiaj

Gość czarnula2323
bardzo dobrze zrobilas tlumaczylas a nie docieralo. jak slowami sie nie da to trzeba sila nie ma innej rady. nieusluchany bachor

Gość coraz glupsze baby
powiem Ci, że jakby była starsza, to by Ci oddała i tyle. Uderzenie kogokolwiek w dupę jest upokarzające dla tej osoby, a o Tobie jednak swiadczy, ze nie umiesz hamowac emocji. I jeszcze jak debil piszesz o tym obcym ludziom i szukasz uzasadnien dla swojej bezmyslnosci. Dziecko mozna bić, bo co? jest po prostu slabsze i Ci nie odda. Co jest gorsze, uciekające dziecko? czy dres, który by Cie zaczal wyzywać ode kurew na osiedlu? Ale jemu to bys nie dala po tylku, coi nie>? bo by Ci oddal dwa razy mocniej w Twoj pusty leb.

Gość coraz glupsze baby
co za glupi ludzie ." Ja też dostawalam i co?" Ale wy tępi, upokarzać się dajecie. Nikt nikogo nie powinien bić. Glupi Polacy nigdy nie zrozumieją

Gość czarnula2323
przetsan pierdolic gupoty ze nie wolno bic bo co? ja bym w twarz dala temu bachorowi a klaps to zadne bicie

Gość nigdy nie rozumiem co wy macie
z tym "klapsem". Kiedy dochodzi do tematu kar cielesnych to dopuszczacie tylko klapsy, a inne kary to co? Co np. z cieszącą się długą tradycją karą ciągnięcia za uszy? Ciągnięcie za uszy to nie bicie. Co z szacowną karą bicia linijką po rękach na której wychowało się wiele pokoleń porządnych ludzi? Czym to się różni od klapsa że nigdy o tym nie wspomnicie? Co z klęczeniem na grochu? Tylko w dupę można bić wychowawczo?

Gość o kamerze
nic dziwnego ze nie chciała wrócić, jak całymi dniami biega samopas:D ja bym tobie w dupę wlała za nieodpowiedzialność a nie dziecku nie wiem jak można takie małe dziecko bez opieki zostawiać:O a jakby w czasie tych dwóch godzin sobie poszła na ruchliwą ulicę? to że to "bezpieczne " miejsce nic nie znaczy, dzieci mają różne pomysły, mogła sobie pójść gdziekolwiek w tym czasie

I znowu "w dupę" ;) Czy wy jesteście jacyś zboczeni? Dlaczego niby dupa nadaje się do klapsów bardziej niż powiedzmy udo.

Gość dduperelka,,
mnie matka nigdy w tyłek nie trzasła ale zawsze po plechach waliła i w uda :)

Gość dduperelka,,
a przeeciez autorka pisze że swoich nigdy nie bila, nie dał klapsa i na koncu napisala ze jest zszokowana tym faktem ze swoje przez tyle lat dala rady bez siły wychowac a ta mała słodka wydra złamała jej zasade heeheee

Gość dduperelka,,
21:43 [zgłoś do usunięcia] czarnula2323 przetsan pie**olic gupoty ze nie wolno bic bo co? ja bym w twarz dala temu bachorowi a klaps to zadne bicie ............................................................... W twarz to ja bym cie wtedy pierdolła, przez takie osoby jak ty wlasnie wniesli ustawe przeciwko klapsom, bo takie durne baby jak ty nie mają panowania nad soba i zamiast raz w tyłek przypieprzyc to po twarzy zaczynaja "klapsować" No kurwa w twarz bic dzieciaka.. poźniej dziwota ze rząd poslki zakazuje jakiekolwiek nawet małego klapsa jak wlasnie tacy degeneraci zyja ktorzy nzamiast klepnąc w tyłek to na twarz sie dziecka rzucają, patologia, sami kurna uczycie dzieci lania po ryju a poźniej sie dziwicie skąd te dzieci mają takie zachowania

Gość coraz glupsze baby
nie wiem czym się rózni twarz od dupy, podczas bicia. Jedno i drugie to naruszenie cielesności. Widać ojcowie ostro was lali po dupalach, że nie już nawet nie czujecie upokorzenia w biciu. Któraś głupia baba napisała, że jej dziecko co chwilę dostaje. Nigdy się nie zastanowiłaś, że możesz jej zryć psychikę? No ale Wy sami wychowani zostaliscie w prymitywny sposob, to co mozecie o tym wiedziec. Dupa się nadaje? A nie pomyslalas ze to jest odarcie z godnosci? jakby mi matka wyjebala lub ojciec (gdy bylam dzieckiem) to bym oddala. Jak oni nie maja szacunku to ja tez moge nie miec.

Gość dduperelka,,
ja mam duzo żalu do matki za bicie,ojciec nie bil czesto ale zdarzało sie z 3 razy,tez mam uraz za to, teraz mam 12 letnią corke i jeszcze nigdy jej nie uderzyłam

Gość hollenderrr21
jak wasze dzieci podorastają- zycze Wam zeby sobie przypomnialy wszystkie klapy i podpalily was kiedys po cichu, jak bedziecie spaly. wtedy glupie polskie kur wy naucza sie, że bic nie mozna. buahahahah, uwierzcie mi ze w piz dy potraficie brac ku tasy ale wychowywac to juz nie bardzo, jak cos z waszych macic wyjdzie to myslicie glupie dupska ze wam wolno wszystko

Gość pdpedagożka;p;p;p
duperelka współczuję:( trzymaj tak dalej. Nie bij, nie popełniaj błędów rodziców, choćby ludzie nie wiadomo co mówili. Większość ludzi NIE POTRAFI wychowywać- dużo osób musi korzystać z porad psychologów przez to, co zrobili im rodzice. Nie przyznaje się do tego masa ludzi, ale tak jest. Argument, ze "raz dostac klapsa to jeszcze nic" to jakis idiotyzm. Raz zmolestować seksualnie dziecko, to też nic? Raz dostanie i może zapasc w pamięć na całe życie- no ale widać wolicie wychowywać potulne zastraszone dzieci

Gość dduperelka,,
moja bardzo czesto sobie "zasługiwała" na lanie ale ja jako matka jestem od pokazywania ze dziecko matki nie powinno sie bac i rodzic nie moze bólu zadawac dziecku bo jak sie kocha to sie nie uderza nikogo, ja wroga moge uderzyc w ostatecznosci w obronie własnej bo go nienawidze, ale nie widze zadnej sytuacji aby dziecko bic, zwlaszcza wlasne, no juz kurde chyba łatwiej by mi było obce udeerzyc niz swoje Dlatego pisze, autorka nigdy swoich ani razu nie uderzyła, pisała o tym, terwaz zdarzył sie ten incydent, i ona źle sie z tym ma, widac ze mądra kobieta bo wcale dumna nie ejst z tego jak niektore głoszą ze leją ile wlezie i nie maja wyrzutów sumienia, chore :(

Gość roznie bywa,,,
.................. Czy wasi dziadkowie, rodzic czy teściowie mają zj**ana psychikę? Nie K**wa! Bo choć dostawali kijami po dupskach to czuli się kochani. Nie mieli wszystkiego a mimo to szanowali swoich rodzicow i byli dobrze wychowani. ................... TAK, mają zrytą psychikę, i zawsze czuli się NIE kochani, i NIE szanowli swoich rodzicow ani nikogo dookoła siebie, za okazanie brak szacunku dostawali ostry wpierdool i błędne koło sie wytwarzało, ze mną identycznie,powielali błedy swoich rodzicow i traktoali mnie i inncyh jak sami byli traktiowani mimo ze sami tego dobrze nie wspominają,ale nie potrafili inaczej, i uwazam że to NIE są osoby dgodne nasladwania Tez dostawalam mocniej i lzej ale dosyc często i nie podziekuje za tresure, nie ma takiej obcji, a syn 23 lata i corka 16 nawet klapsa nie zarobili, mieli zawsze wzorowe zachowanie i nigdy wstydu mi nie przyniesli

Nasi dziadkowie, oprócz dup, dostawali też po lapach, po uszach, po karku, po plecach, po piętach i mieli całą gamą innych kar cielesnych. Czemu u diabła tylko tego klapsa tak bronicie a nacierania uszu już nie? Czym ta dupa różni się od innych części ciała?

Gość roznie bywa,,,
przed narodzinami dzieci dalabym sobie głowe uciąc ze nieraz im wtłuke za zbrojenie, i bede ich tym samym "karmic" czym mnie "karmili ", lecz wiedzialam ze to jest złe, no ale nie potrafilam, gdy przyszly na swiat to nie potrafilam ich zbic, nie umielam nawet lekko uderzyc i na tym wyszlam najlepiej , dumna jestem z siebie i ze swoich dzieci, nigdy wstydu nie przyniosly, fajne dzieciaki, juz duże zresztą

Gość roznie bywa,,,
córka tylko raz od męża dostala na raz dwa mocny klapsy, i to był pierwszy i ostatni raz, nigdy takich sytuacji nie było wiecej u nas w domu,odpowiednio tez zareagowałam na to, a mąz do tej pory ma straszne wyrzuty sumienia,

Gość tyrytyryyy
roznie bywa,,, , bazienka , duperelka i samą autorkę tego topiku uważam za mądre kobiety, ktore mają coś sensowniego do przekazania, mimo ze autorce zdarzyło sie teraz raz klepnąc to przez cale zycie nigdy tego nie robiła, i jak czytam to nie sprawiło jej to przyjemnosci wiec uwazam ją ttez za fajna babkę

Gość chyba diabełek
co za nowoczesne pojeby l. pie**olicie ze bicie i klapsy ryja psychikę. Czy wasi dziadkowie, rodzic czy teściowie mają zj**ana psychikę? Nie K**wa! Bo choć dostawali kijami po dupskach to czuli się kochani. Nie mieli wszystkiego a mimo to szanowali swoich rodzicow i byli dobrze wychowani taaaak, dlatego co drugi Polak to alkoholik:D tak świetnie wychowany:D nie wiem gdzie tu widzisz tak świetnie wychowanych ludzi- bo ja jak patrzę na pokolenie wyżej: czterdziesto-pięćdziesięciolatków to widzę pijaków i stare wredne złośliwe baby, donosicieli (pewnie się podczas komuny nauczyli), krzykaczy pieniaczy.....

Gość takasiakaiowaka
Boże, to mnie matka kilka porządnych lat biła i krzyczała, a nie mam w sobie tyle nienawiści, co niektórzy tutaj obecni... litości!

Gość ghjg
qrwa o czym wy gadacie masz ochote to przywal bachorowi przekaz odbierze natychmiast nie chcesz to gadaj w nieskonczonosc wychowanie dziecka to nie plan do zrealizowania kto mowi ze bicie dzieci jest niedobre jest totalnym pojebem kto mowi ze bicie jest dobre jest takze totalnym pojebem

Gość zawsze byłam przeciwniczką
nawet najlżejszych klapsów i tak samo jak bazienka opieprzałam wszystkich za karanie dzieci. wszystko to do czasu. dopóki nie doczekałam się własnej pociechy. człowiek jest tylko człowiekiem i czasem, kiedy dziecko wpada w ostrą histerię np. w sklepie klaps otrzeźwiający sprawdza się idealnie :)

Gość bazieka to zero
nie czytaj jej, dobrze zrobiłas autorko! Nikomu jescze klaps nie zaszkodził1

Gość zawsze byłam przeciwniczką
panie boże, uchowaj nas od takich pseudopsychologów :O:O