Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmmmarttwiona

bol brzucha w ciazy

Polecane posty

Gość zmmmarttwiona

Heja jestem w 3 miesiacu ciazy, ostatnio dzien w dzien pobolewa mnie brzuch nie jest to silny ból ale troszke mi dokucza czy to normalne?? Was tez pobolewal brzuch w czasie ciazy?? chcialam pojsc do mojego lekarza ale jest na urlopie a inny do ktorego chodze prywatnie przyjmuje w piatki a ja w piatek na kilka dni wyjezdzam a nie moge tego wyjazdu przelozyc ale boje sie ze cos sie zlego dzieje, ostatnio mam bardzo duzo stresu

Gość zmmmarttwiona
ale czy to normalne?? to moja pierwsza ciaza nieplanowana ale w sumie to chciana:) w ogole to co dzieje sie ze mna jest wszystko nowe i niektore rzeczy mnie przerazaja, strasznie sie boje ze moge stracic dzidziusia:( bola mniew troche jajniki ale wiem z eto na poczatku jest normalne no ale czasami tak jak teraz boli mnie caly czas caly brzuch... moze to przez stres?? kurcze jak na zlosc jeszcze nie mam gdzie pojsc do lekarza i ten wyjzad i to meczacy bo autukarem i to baaardzo długi... nie chce zeby cos mi zaszkodzilo:( w ogole ostatnio mam nudnosci i ciagnie mnie na wymioty stresuje sie ze w czasie drogi tez beda mnie meczyc, co moze mi pomoc?? nie mam jak pojsc do lekarza zeby mi cos przepisal, macie jakies sprawdzone preparaty(tabletki czy cos) ktore moga zmniejszyc nudnosci a nie zaszkodzic malenstwu i sa dostepne w aptece bez recepty?? juz sama nie wiem co robic:(

Gość szookkee
w większości przypadków jest to normalne :) przeważnie jest to ból podobny do okresowego, możesz wziąć nospę jeśli musisz sobie ulżyć ja nic nie brałam :) jest to ból do zniesienia, bardziej przeszkadza niż boli :)

Gość dusiak
a mocno Cię boli?? ja jestem w 7 tyg ciąży, mam od tygodnia lekkie krwawienia, boli mnie brzuch, kręgosłup, poroniłam już wcześniej jedną ciążę a mój lekarz mówi, że jest wszystko ok :/

Gość zmmmarttwiona
bardzo nie ale dokucza na tabletke na razie sie nie zdecyduje bo ten bol tak nie przeszkadza ale mnie martwi...

Gość zmmmarttwiona
dusiak a moze zapytaj innego lekarza bo ja teraz przeszukuje internet i z tego co wyczytalam ze najlepiej zglosic sie natychmiast do lekarza gdy podczas bolu brzucha wystepuje krwawienie, sama nie wiem bo jeszcze nie jestem w tych sprawach doswiadczona no ale tez u niektorych kobiet jest normalne ze przez pierwsze miesiace ciazy maja plamienia...

u nie których jest to normalne na poczatku ciazy poniewaz zarodek sie zagniezdza w macicy i z tad moga pojawiac sie plamienia choc lepiej sie zglosic z tym do lekarza bo moze byc to poczatkowe zagrozenie jakie wystepuje u kobiet najzesciej do 3 miesiaca ciazy potem to ryzyko znika,ale do tego czasu trzeba sie oszczedzac i najwazniejsze to zero wspolzycia!Ja teraz jestem juz w 35 tygodniu ciazy ale na poczatku ciazy mialam plamienia...dostalam luteine,kazano duzo wypoczywac i zero wysilku a na bol brzucha dostalam no-spe. Ale pamietajcie ze kazda ciaza jest inna i nie zawsze dolegliwosci u jednej kobiety musza oznaczac to samo co u drugiej.A lekarz powinien o wszystkim wiedziec co wam dolega,i nie wzorujcie sie za bardzo na forum.Pamietajcie ze to lekarz prowadzi wasza ciaze i wie lepiej co lepsze...poniewaz powatarzam jeszcze raz kazda ciaza jest inna.! Trzymajcie sie ;)

Gość errtrenerka
tez tak mialam. to dlatego ze dziecko rosnie. bez obaw. rozciaga sie macica

Gość jestem w 9 tygodniu
ja jestem w 9 tygodniu ciąży i na bóle macicy, bez żadnego krwawienia dostałam duphaston 3x1. Ginekolog zaleciła też nospę w przypadku pobolewania podbrzusza i relaks, czyli tabletka i leżymy póki się nie uspokoi.

Gość jestem w 9 tygodniu
W przypadku krwawienia należy koniecznie zgłosić się do lekarza. Moja ginekolog i w pierwszej ciąży i w aktualnej mówi mi to na każdej wizycie. To lekarz stwierdzi jaka jest przyczyna, w 7 tygodniu zarodek jest już zagnieżdżony.. Nie panikować tylko zadzwonić jutro do lekarza :)

Najwazniejsze to przede wszystkim do lekarza.! Czasem sie okazuje ze nie ma sie czym martwic...krwawienie,badz brunatne uplawy jaki moga wystepowac moga dawac o sobie we znaki np:po meczacym dniu lub wysilku.Dlatego nalezy sie oszczadzac.;)