Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michal_Pz_-----

seks w ciazy, porzadanie, .. oczami faceta.... pomocy

Polecane posty

Gość Michal_Pz_-----

Czesc wszystkim! Jako ze moja kobieta jest juz w ciazy, chcialem dowiedziec sie od was panie oraz panowie jak to wyglada z seksem i porzadanie... Moze moje pytania beda tendencyjne, ale ze to wszystko robi sie takie nowe itd. poprostu nie wiem jak moze wygladac to co faceci bardzo lubia:) 1. Czy do konca ciazy mozna sie kochac? Jakich pozycji nie mozna uzywac ze wzgledu na bezpieczenstwo malego? 2. Czy mozna konczyc w srodku? 3. Czy jakos specjalnie zajmowac sie cipka ze wzgledu na pozniejszy porod i rozciagniecie jej? 4. Czy przez porod nie strace ochoty na nia? Jesli tak co zrobic zeby tak nie bylo? 5. Ile po rodzeniu nalezy czekac na pierwszy seks? 6. Czy dla kobiety moze byc problemem ze jesli nie moze sie jeszcze kochac, facet chcialby byc rozladowany inaczej 7. Po ciazy czy cipka jest wieksza? brzydsza? Czy traci jakies walory? 8. Czy moge nie miec ochoty ze wzgledu ze tamtendy wyszedl moj potomek? Jesli tak jak to zmienic? 9. Seks analny czy w ciazy uprawiac? Czy po rodzeniu mozna? czy moze byc sytuacja ze po rodzeniu bedzie z tym jakis problem? 9. Czy po urodzeniu mialyscie wieksza ochote na seks niz przed? 10. Czy po rodzeniu jestescie bardziej otwarte na nowe doznaniaa itd. 11. Czy po urodzeniu wiecej czujecie? 12. Czy po urodzeniu ja tez seks bede czul inaczej? Czy bedzie bardziej czuly, czy poprostu bedzie to tzw. czynnosc jak kazda inna? 12. Czy po urodzeniu cos wam sie tak pokrecilo ze przestalyscie si ebrzydzic spermy i pozwalacie konczyc w ustach lub na buzie? 13. Co zrobic zeby przez to ze moja ma brzuszek coraz wiekszy zebbym jakos nie mial na nia mniejszej ochoty, albo zebym sie czyms nie zrazil co by moglo wplynac na nasze zycie erotyczne? 13. Dajcie jakies rady z tym zwiazane, wszystko o czym myslicie, troche wszystko mnie przeraza... dziekuje za pomoc, moze glupie pytania niektore, ale jako facet naprawde duzo nie wiem, a nie chcialbym jej urazic po porodzie itd. dzieki i pozdrawiam

Gość Michal_Pz_-----
dlaczego nei mozna?

A ironii i rozchachanej paszczy nie widzisz? Sory, ale dla mnie głupie pytanie :D No chyba, że pytasz o kwestie typowo medyczne, ale sperma tylko w jednym przypadku może zaszkodzić lub pomóc: podobno przyspiesza poród.

Gość Michal_Pz_-----
jak bym wiedzial to bym pytan nie zadawal... a wole zadac tutaj bo wiem ze tutaj osob z macierzynstwa troszke jest i ktos jakas rade da. to czyli lepiej nie konczyc o srodka, i akurat tego nei wiedzialem. tzn moja mi mowila ze nie moge ale nie tlumaczy dlaczego

Gość ja miałam znieczulenie
1.jeśli z ciążą ok , to można , pozycje nieugniatające brzucha 2.tak 3, to zadanie dla żony samej 4 nie wiem 5. 6 tygodni 6 czyli sam to ok, ale z inna babką raczej nie :p 7mojej nic się nie stało 8nie wiem 9w ciąży bym nie chciała, a po to co kto lubi :D 10 bez zmian 11bez zmian 12bez zmian 12 bez zmian 13kobieta w ciąży ni jest przerażająca, tylko piękna jak zawsze, ciąża to przecież naturalny stan

Gość ghfughfuk
Nie rozumiem, dlaczego tacy faceci chcą miec dzieci. Mi by było przykro akby mój facet się zastanawiał czy będzie się mnie brzydził po porodzie, albo że nie będzie mnie chciał z większym brzuchem. Mąż do końca ciąży nie miał takich problemów mimo, że mi się nie źle przytyło a na brzuchu miałam rozstępy. Nawet mi prawił komplementy.

Gość lalalmido24
wez sie kmiocie za slownik ortograficzny, bo twoje poRZądanie powoduje ze mi niedobrze:O

Gość kikikikikiki
nie można kończyć w środku,żeby w ciąże nie zajść :D

Gość hitsezonu
może się kochać do końca ciąży o ile lekarz nie zabroni ze względów zdrowotnych można kończyć w środku co do porodu to nie wiem miałam cesarkę ze wskazań nagłych ale i tak męża przy mnie nie było, co do seksu to jest oczywiście taki sam jak wcześniej ale niestety nie mogę powiedzieć jak by to wyglądało po porodzie naturalnym w każdym razie seks po około 6 tygodniach (bezpieczniej jest jak lekarz sprawdzi czy wszystko się zagoiło jak należy) analnego nie polecam bo jeżeli poród będzie naturalny to mogą być kłopoty ze zwieraczami i np zrobić kupę w trakcie jak brzuch był duży kochaliśmy się głównie od tyłu bo tak wygodniej mąż nie miał jakichś problemów z tego powodu

Hmm... Mój znajomy był przy porodzie swojej żony, rodziła bardzo długo i bardzo boleśnie. Koleś ją przepraszał, że jej 'to' zrobił i obiecał, że więcej nie będzie. I faktycznie, po porodzie to on nie chciał się kochać. Ale może to tylko taki przypadek jeden na milion, nie wiem.

Nie wiem jak kobieta ma panować nad zwieraczami kiedy prze. Seks analny nie ma tu nic do rzeczy.

1. Ja się kochałam do końca ciąży we wszystkich pozycjach ( jeśli nie jest to ciąża zagrożona to można) 2.Drugi raz w ciąże nie zajdzie. Chociaż pod koniec ciąży może powodować skurcze- ale u mnie nie było tego problemu. 3.Zajmuj się nią jak do tej pory (moją trzeba było się zajmować specjalnie bo miała spore potrzeby seksualne ;) ) 4.Mój mąż nie stracił, nie wiem jak będzie w twoim przypadku. 5.6 tyg., ja nie wytrzymałam i zrobiłam to po 4 6.Jest wiele sposobów na przyjemności bez seksu...możecie to zrobic razem 7.Jest taka sama. No może mniejsza, wygląd jest taki sam. 8.Nie wiem czy może, jak o tym myślisz to istnieje taka obawa. Mój mąz nie myślał w ten sposób. 9.Ja uprawiałam, po ciąży dalej to robię. 9A.Ja mam zawsze taką samą ( w ciązy miałam wogóle jakąś chcicę nie z tej ziemi) 10.Jestem, byłam , będę otwarta na nowe doznania. 11.Czuję tak samo.... 12.Nie mogę ci powiedzieć co będziesz czuł. Mój facet mówił , że jest jaby dziewicza... 12a.Nie brzydzę się i nie brzydziłam się spermy. ( nie wiem skąd taka obawa) 13.Ciążą się nie zarazisz... 14.Wszystko będzie normalnie, samo wyjdzie w praniu, przecież macie usta i możecie powiedzieć sobie o wszystkim co wam pasuje a co nie....

Gość Michal_Pz_-----
to nie działa tak, że brzydzę się czy coś. Jestem ciekawy, bo moi koledzy mieli różnie, niektórzy nie mieli ochoty się kochać ze swoimi żonami z różnych względów (np. strach ze coś zrobią, niektórzy też mniejsza ochota jak jest duży brzuszek) Ja jestem ciekawy pytań, a lepiej że dowiem się tutaj niż będę się pytał swojej kobiety. co niektóre panny niech zaraz tak się nie burzą, ok?

Ale co z tego jak zapytasz inne kobiety czy miały ochotę na seks po -porodzie? One mogły mieć a Twoja może nie mieć.

Gość gość
1. Czy do konca ciazy mozna sie kochac? Jakich pozycji nie mozna uzywac ze wzgledu na bezpieczenstwo malego?Można się kochać jeśli ciąża nie jest zagrożona Myślę że taka pozycja aby kobieta czuła się dobrze bo w ciąży odczuwa się czasem lekki ból w czasie stosunku (nie zawsze)2. Czy mozna konczyc w srodku? Tak3. Czy jakos specjalnie zajmowac sie c*pka ze wzgledu na pozniejszy porod i rozciagniecie jej?Nie4. Czy przez porod nie strace ochoty na nia? Jesli tak co zrobic zeby tak nie bylo?A czemu masz stracić ? Dbajcie o swoje życie erotyczne normalnie tylko w miare ostrożnie podczas ciąży5. Ile po rodzeniu nalezy czekac na pierwszy seks?To zależy od kobiety kiedy będzie czuła że jest gotowa Ja czułam się już bardzo dobrze że po 2 tygodniach się zdecydowałam Niektóre kobiety przechodzą to inaczej i decydują się mniej wiecej po 3 miesiącach6. Czy dla kobiety moze byc problemem ze jesli nie moze sie jeszcze kochac, facet chcialby byc rozladowany inaczejZadowolona to raczej nie będzie ale przecież prócz seksu jest jeszcze wiele innych przyjemnych sytuacji by się zadowolić przez ten okres czasu7. Po ciazy czy c*pka jest wieksza? brzydsza? Czy traci jakies walory?Po czasie wraca do normy8. Czy moge nie miec ochoty ze wzgledu ze tamtendy wyszedl moj potomek? Jesli tak jak to zmienic?Myślę że o tym się nie myśli a jesli już tak się stanie to sam musisz się przełamać przynajmniej sprobowac 9. Seks analny czy w ciazy uprawiac? Czy po rodzeniu mozna? czy moze byc sytuacja ze po rodzeniu bedzie z tym jakis problem?Można uprawiac jesli kobieta to lubi i nie odczuwa bólu9. Czy po urodzeniu mialyscie wieksza ochote na seks niz przed?W moim przypadku większa jest o wiele :)10. Czy po rodzeniu jestescie bardziej otwarte na nowe doznaniaa itd.To zalezy do danej osoby11. Czy po urodzeniu wiecej czujecie?W moim przypadku tak :)12. Czy po urodzeniu ja tez seks bede czul inaczej? Czy bedzie bardziej czuly, czy poprostu bedzie to tzw. czynnosc jak kazda inna?Dowiesz się jak sprobujesz Kazdy ma odmienne zdanie 12. Czy po urodzeniu cos wam sie tak pokrecilo ze przestalyscie si ebrzydzic spermy i pozwalacie konczyc w ustach lub na buzie?To zalezy do danej osoby13. Co zrobic zeby przez to ze moja ma brzuszek coraz wiekszy zebbym jakos nie mial na nia mniejszej ochoty, albo zebym sie czyms nie zrazil co by moglo wplynac na nasze zycie erotyczne?Ciąża i brzuszek to dość przyjemna sprawa więc czemu miało by to jakoś zrazić ?13. Dajcie jakies rady z tym zwiazane, wszystko o czym myslicie, troche wszystko mnie przeraza...Bądź po prostu dobrym opiekunem kobieta w ciąży tego potrzebuje :) I nie zmuszaj jej jeśli będzie mieć ochotę na sex to zapewne Ci to jakoś okaże :)

A co to za problem zapytać swoją żonę/dziewczynę? Rozważania teoretyczne nic ci nie dadzą. Jak ci 5 osób na forum napisze: "tak, miałam mega chcicę na seks po porodzie", to uwierzysz i będziesz się tym kierował w przyszłości? :O Niektóre pytania to masz od czapy. A może tak w drugą stronę? Czemu dla faceta aż tak wielkie znaczenie ma cipka kobiety, kiedy czasami kobieta nie ma siły na seks, a facet nalega?

Gość Michal_Pz_-----
no słuchaj gdy facet ma ochotę chciałbym odrazu żeby coś było, bo u mężczyzny: ochota - porzadanie - w tej chwili.... Jeśli facetowi stoi to już naprawdę ciężko się opanować i poczekać, bo akurat kobieta nie ma sił Ale to już inny temat, bo jeśli kobieta co chwile nie chce to facet ma jakąś frustracje... Jednak gdy czasami się tak zdarza napewno facet to uszanuje, zresztą czy seks musi byc, a pieszczoty? wiecie zresztą, że by jesteśmy fetyszystami, więc czasem nie musi byc seks, żeby dla nas był odlot, bo chćby ilu facetów lubi stopy i seks z nimi? więc niestety gdy facet chce musi to mieć odrazu i wiem że jesteście o to złe, ale tak już mamy

A my tak już mamy, że czasami w ciąży lub nie po prostu się nie chce i tyle. Zresztą, ja bym nie dzieliła na płcie. Rozsądnie myślący facet podejdzie do sprawy odpowiednio. Sory, ale jak rano wstaję i znowu mam mdłości albo cały dzień jest mi słabo, to naprawdę mam gdzieś, czy akurat wywiązuję się z "obowiązków" seksualnych wobec mojego faceta - na szczęście nie ma z tym problemów, a przynajmniej nie robi scen i nie strzela fochów.

Gość Michal_Pz_-----
ja rozumiem wszystkie za i przeciw. ale też postawcie się w odwrotnej sytuacji. Facet ma ochotę nic rano nie było, ok wieczorem też nię, to już troszke chodzi markotny bo dla nas seks to nie tylko to, że strzele sperma i już lepiej ale taka akceptacja, że kobiecie się podobasz, że Ty kobiecie pokazujesz jak ją pragniesz i marzysz o niej... właśnie jest różnica płci, bo kobieta robi to uczuciowo, zaliczając też okazywanie uczuć itd. facet za to nie jest taki uczuciowy, myśli że gdy zacznie was rozbierać, i lizać wtedy widzicie jak mu sie podobacie i jak was kocha... i naprawdę tak mamy, ostatnio jak nic u każdego kumpla tak jest:) słuchaj jest Tobie źle, ale nawet tak ciężko ręka zrobić przez chwile (bo przecież nie chodzi o robienie mu pół godziny, tylko chwile dla rozładowania?) bo oczywiście ja nie zganiam na was itd. poprostu pisze jak mają faceci.

1.Zależy od zaleceń lekarza - jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma zastrzeżeń. 2.Tak 3.Nie. 4.Indywidualna sprawa. Mąż towarzyszył mi podczas porodu.Bałam się,że stracę w jego oczach na atrakcyjności przez to co zobaczył.Ale kategorycznie temu zaprzeczył i często daje mi tego dowód :) 5.Określi lekarz - wiele zależy od przebiegu porodu (np.cesarka/naturalny, szycie). 6.To zależy od podejścia twojej kobiety (i ciebie również).Można się ograniczać do pieszczot,a partnerka pomoże ci skończyć. 7.Zewnętrznie nie ma różnicy.W środku staje się luźniejsza.Ale jest specjalne ćw wzmacniające mięśnie - już w czasie ciąży warto je wykonywać. 8.Pierwsze słyszę.Przecież cały czas masz świadomość,że "tamtędy" :) wychodzi dziecko. 9.Jeśli partnerka ma ochotę. 10.A co ma ciąża i poród do tego? 11.Nie.Choć piersi są wrażliwsze ze względu na laktację (u niektórych kobiet dochodzi to do bolesności). 12.Moim zdaniem nie ma wpływu. 13.Jak ci brzuch przeszkadza to patrz na coraz większe piersi:) 14.Ciąża i poród to rzeczy naturalne.Ciało kobiety ulega wtedy sporym zmianom i oboje musicie je zaakceptować.Twoje pytania dot.tylko ciebie.Weź pod uwagę,że do seksu przyda się też druga osoba :) Kobietom w ciąży (zwłaszcza pod koniec) ciężko jest zaakceptować własne ciało.Szybko się męczą,często mają spuchnięte nogi,czuję się nieatrakcyjne.Jeśli chcesz,by partnerka miała ochotę na seks i chcecie czerpać z niego radość zapewniaj ją,że nadal szalenie na ciebie działa,że jest niesamowicie kobieca. Pamiętaj, że po porodzie kobietom często spada libido - są zmęczone,szaleją w nich hormony, są ukierunkowane raczej na dziecko (tym bardziej,że wykonują większość obowiązków z nim związanych).Nie jest to oznaka odtrącenia czy braku zainteresowania tobą i twoimi potrzebami.

:D ja ci nie będę pisać, czy i jak rozwiązuję kwestię seksu ze swoim facetem, no sory :D "słuchaj jest Tobie źle, ale nawet tak ciężko ręka zrobić przez chwile (bo przecież nie chodzi o robienie mu pół godziny, tylko chwile dla rozładowania?)" Widać, że kompletnie nie umiesz postawić się w sytuacji kobiety. Proste. Za to ona - kobieta - powinna, a nawet ma obowiązek zrozumieć, jak to facetowi jest ciężko, bo nie wytrzyma bez seksu... ile? Dzień, dwa? Masz rękę? to korzystaj. A co byś zrobił, jakby był zakaz uprawiania seksu przez całą ciążę, bo ciążą zagrożona? Dramat życiowy, no nie? W łeb sobie strzelić. Odnośnie nie dzielenia na płeć: zarówno kobieta jak i mężczyzna mogą nie chcieć seksu i tyle. Nie wsadzajmy wszystkich do jednej kategorii pt. facet MUSI uprawiać seks, a kobieta "podchodzi do tego uczuciowo" - o można się zdziwić. Zresztą wystarczy poczytać niektóre topiki.

Dzieląc na płcie podeszłeś bardzo stereotypowo do tematu. Wszelkie odpowiedzi jakie uzyskasz mają indywidualny charakter.U was może ta kwestia wyglądać zupełnie inaczej -wiele zależy od waszych wzajemnych relacji,porozumienia,temperamentów...To wy się musicie dogadać,zadbać o siebie. Ja bym jednak radziła pogadać szczerze z partnerką na ten temat (tylko nie rzucaj jej hasłem "boję się,że będę się ciebie brzydził" - stracisz szansę na seks z nią do końca życia :P ). Niech wie o twoich lękach.Zapewne powie ci też o swoich.

salianka, sorki, że Cię poprawiam... nie robię tego złośliwie, ale "podszedłeś" a nie "podeszłeś". Chrońmy mowę polską;)

Gość Michal_Pz_-----
salianka: to będę pokazywał jej, że mi się podoba, bo nie sądziłem że ma to taki wpływ. Mi się podoba bardzo, nie brzydzę się jej, ale ciekaw jestem, bo po opiniach większości moich kolegów, każdemu coś nie pasowało. Właśnie o to chodzi, przy porodzie wiesz jak to wygląda, a facet przyglądający sie wszystkiem może różnie zareagować. Ale chyba rzeczywiście nie ma co sie bać. Z cwiczeniami majacymi na celu wzmacniania mięsni, jak jej to powiedzieć? Przecież nie walne, że jest lużna:) -to jest takie dziwne bo z jednej strony okazywać jej jak ją pragne,a z drugiej nie za dużo okazywać że znów mam ochote... cieżko pogodzić te dwie przeciwności - odnośnie piersi, gdy karmicie to każdej piersi są tzw. oklapnięte czy któraś ma takie jak miała przed? Bo właśnie na to narzekają koledzy. Zresztą większość zafundowała swoim panią sztuczne. - cesarka i naturalne rodzenie? co lepsze w tej dziedzinie o która się pytam? Czy po cesarce duża zostaje i widoczna blizna?

Gość Michal_Pz_-----
Capricornus : jak w/w piszę jak odbiera to facet, a Ty że nie potrafię zrozumieć kobiety i tak dalej... jak tak mogę itd. (podkreślam, że napisałem ze widze i pisze jako facet... nic narazie nie ma tutaj o zrozumieniu) proszę czytaj ze zrozumieniem, bo jeśli to "niby" robisz rozumiem że czepiasz się mnie po złości...