Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozkminowy czas

WYBIERASZ KARIERĘ CZY POSIADANIE PŁODA?

Polecane posty

Gość anooo
Kiedyś ludzie często mieli 3 dzieci rok po roku i świetnie dawali sobie radę, a teraz jak ktoś tak ma, to po prostu bohater :D

Gość anooo
Bohater albo nieudacznik, który nie wie co to antykoncepcja ;)

Albo praktykujący, pobożny katolik, bo wg KK antykoncepcja jest grzechem ciężkim, bo niszczy miłość małżeńską (wg KK) i mąż i żona bawią się w Pana Boga i ingerują w Jego decyzję.

Gość mam i jedno i drugie
Anoo - a wez wejdz na forum Ciaza i macierzynstwo i tylko napomknij cos o pracy (majac dziecko lub dzieci), niani, zlobku, nie karmieniu piersia, uczenia dziecka samodzielnego zasypiania, zabawy itp. to cie zagryza :) Nie wiem skad sie wzial ostatnio taki trend na to, aby poswiecac dziecku 100% swojego czasu 24h/dobe? Kiedys tak nie bylo, a wyroslismy na ludzi normalnych, madrych, inteligentych, dajacych sobie rade w zyciu...

Gość anooo
mam, dokładnie...i jakoś nie mieliśmy wszystkiego co chcieliśmy, nie sterowaliśmy rodzicami i było dobrze :)

No wlasnie :)

Gość anooo
Czasy się zmieniają i nie chodzi mi o to, że dzieci powinny siedzieć w piachu całe dnie...tylko o to, że dziś takie pozostawienie dziecka w piaskownicy na podwórku na pół dnia, to po prostu jest postrzegane, jako zaniedbanie, wyrodni rodzice :D...a my jakoś siedzieliśmy całymi dniami w piaskownicy i było super :)

Gość Prinzesska27
Ja staram sie ne lat o dziecko... Teraz maz zmienil prace Bedzie kilka zmian w zyciu... My oboje pracujemy wiec jestem niezalezna...

Gość krystyna3213213213
nie uważam siebie za "niewolnicę" ani że mąż nie jest mną zainteresowny... To nie jest tak, że całe moje życie to sprzątanie, gotowanie i dziecko - mam swoje zainteresowania, dużo czytam (i to wcale nie żadne naiwne romanse ;)) interesuję się sztuką i uprawiam sport. To że nie pracuję nie znaczy, że jestem "nudną kurą domową" i "niewolnicą". Mąż zarabia tyle, że nie muszę pracować, a więc poświęcam się głównie wychowaniu dziecka :) i dobrze mi z tym :)

Gość anooo
Ja jestem zdania, że powinno się mieć czas na wszystko, nie lubię ortodoksji w jakimś kierunku ;)

Gość anooo
krystyna, taki wybór życiowy też rozumiem...

Gość anooo
Nic gorszego niż mamuśka, która wszystko podporządkowuje dziecku, które rośnie, a ona tego nie zauważa, że ma już te powiedzmy 4 lata i nie potrzebuje nianczenia non stop...

krystyna3213213213 - wiesz, niektore kobiety pracuja, bo chca, a nie musza :) Poza tym to nie o to chodzi co robie ja, a co robisz ty i ocenianie sie nawazjem, a sam fakt, ze w tej chwili jest pewien trend i jesli robisz inaczej, niz reszta to zaraz cie zakrzycza, ze jestes wyrodna matka, bo nie spisz z dzieckiem w lozku i, ze takie osoby nie powinny byc matkami :) Rozumiesz co mam na mysli? Kazdego uszczesliwa co innego i najwazniejsze to zyc w zgodzie z samym soba i nie krzywdzic nikogo. Ja w zyciu nie chcialabym siedziec w domy z dziecmi, ale tez nie chcialabym pracowac 50 h na dobe (jak to bylo przed urodzeniem syna), stad dla mnie zlotym srodkiem jest praca na pol etatu. Kazdy musi znalezc swoj zloty srodek, zeby byc szczesliwym i juz.

gorzej, jak ma 40 i mamuśka dalej uważa, że jest w życiu takiego "dziecka" niezbędna każdego dnia...

Gość ewve28
a ja mam karierę i 6 miesięczna najcudowniejsza córeczkę, po skończeniu urlopu macierzyńskiego wracam na pol etatu, co mi bardzo odpowiada, w tygodniu będę poświęcała się wychowaniu dziecka, a weekendy będę spędzać w pracy, w tym czasie tatuś może nadrobić zaległości,

Gość anooo
A ja bym chyba mogła być z dziećmi w domu do pewnego wieku...ale nie na takiej zasadzie jak większość kobiet, że tylko dzieci, mąż i prace domowe, chciałabym jeszcze mieć swoje życie, ale takie konkretne, typu zainteresowania i wychodzenie w tygodniu w związku z tym...wiem że to by było trudne...uważam że wielką sztukę jest jak matka poświęca się dzieciom a jednocześnie te dzieci są bardzo samodzielne, pozwala im na dużą swobodę...

Gość krystyna3213213213
mam i jedno i drugie: tak, rozumiem, nie chciałam atakować czy coś :)

Gość szczesliwa matka
Mam dziecko i pracuję - co prawda nie robię oszałamiającej kariery, ale jest dobrze ;) nie chciałabym, żeby moje dziecko po latach pamiętało jakąś obcą kobietę "nianię" a nie mnie...

Gość jagielska
kariera! nigdy nie zamieniłabym swojej pracy (jestem nauczycielką) na okropnego, śmierdzącego płoda.

Gość jestempłodem
osobiście wybrałabym płoda,chciałabym nacierać potem jego martwe ciałko olejkami eterycznymi i dbać o wystrój pokoiku mojego płoda :) kiedyś wszyscy byliśmy małymi płodami ze zrośniętymi powiekami,ogonkami,owłosionymi ciałkami i brakiem pępuszka *_* no i taka świadomość posiadania pieska,płód jarmarczny,okazjonalna konsumpcja wód płodowych:):):):):):):):) NIE WOLNO ZANIEDBAĆ WEWNĘTRZNEJ POTRZEBY POSIADANIA PŁODA

Gość szczesliwa matka
ludzie uspokójcie się :/

Gość jestempłodem
PŁÓD

Gość EwaP1970
"płoda"... jak w ogóle można tak napisać? no ale niech będzie... mam trójkę przecudownych dzieci :) i aktualnie pracuję na pół etatu. przez pierwsze miesiące życia moich skarbów siedziałam z nimi w domu i byłam szczęśliwa :D ale nie ma tak dobrze, zarabiać trzeba...

Gość Płodna Mama
ja mam dużo dzieci, nawet często je liczę,bo zapominam ile ich mam. moje dzieci rodzą się miotami, a wszystko przez to, że mam brata transa, który brał hormony. miałam małe tzytzki, więc brałam ile wlezie tych hormonów aż urosły mi niezłe melony, po czym w zaszłam w ciążę z sześcioraczkami. wesoło mieć dużo synów i córek i krzyczeć z nimi PŁÓD. odwiedzają nas goście z chorwacji i palą z moimi dziećmi zioło, jest bardzo wesoło. tylko mój mąż nie jest zbyt szczęśliwy, że z każdego miotu mamy 4-6 dzieci :O

Gość Ewa jak zwykle nie ma
o niczym pojecia :-O nie wiem po co sie wypowiada jak i o dzieciach i o karierze pojecia nie ma. ale 16-letniemu pasierbowi laske obciagac to tak :-)

wybieram macierzystwo, dlaczego? bo pieniadz to nie wszystko a z czasem mozna pogodzic wszystko.. moi rodzice sa tego swietnym przykladem kocham dzieci, zawsze marzylam o swojej gromadce

Gość EwaP1970
LadyLove - ja tak samo, zawsze marzyłam o dzieciach, o licznej rodzinie :) nigdy nie zrezygnowałąbym z niej na rzez "kariery"...

Gość KRYPTOPŁÓD
:) witajcie :) wybrałam ten temat jako jeden z wielu, zaintrygował mnie, widze wielu przyjemnych ludzi tutaj :)) ja również osobiście wole macierzyństwo, dzieci, PŁODY :-) miłe wspomnienia, niezapomniane przeżycia.... PŁÓD w twoim brzuszku połykający wody płodowe heheh i USG widok twojego PŁODA przed przyjściem na świat niepłodów... :)) ach! PŁÓD kopiący w brzuszku, połączenie pępowinom z płodem, polecam, to naprawde wspaniałe mieć takiego płoda :) PŁODY ALL THE WAY :D:D:D