Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzydula30

Napis na nagrobek-powazny temat

Polecane posty

Gość los steridos
ja bym wdupił alufele 17" niskoprofilowane przy nagrobku i chromową tablice z xenonami a w niej napis

Gość nhgnhj
ja tez wierze ze mamy jakis kontakt z osobami zmarlymi, mi kilka razy snil sie tato, rozmawialam z nim i jestem pewna ze on opiekuje sie mna

Gość spoxer
a co możesz zrobić dla człowieka , który nie żyje ? no co ? ON nie żyje , rozumiesz ? nie czuje , nie pamięta , , nie wspomina . Dlatego tak ważne jest ,zęby kochać ludzi za życia a nie silić sie później na pomniki " naszej milości "

Gość OneTwo
Może gdybyś napisała, że chodzi Ci o epitafium to nikt by Cię nie zrozumiał.

spoxer-Ty mnie nie znasz:( przeciez nie bede Ci opisywala co jeszcze robie oprocz postawienia kamienia

Gość autorko
ty spoxer weź ty jej spokój i nie pastw się, dziewczyna przezywa cięzkie chwile i nie potrzebnie przlewasz na nią swoje frustracje a swoje "mundrości' :) zachowaj dla siebie bo pieprzysz jak potłuczony

Gość spoxer
a Ty dalej wylewaj swoje ckliwe pocieszenia . A kobieta za rok przyjdzie na cmentarz i zapyta sama siebie " gdzie ja miałam oczy , żeby wybierać takie szkaradztwo " ?

Gość fvfdbdf
mój ojciec zażyczył sobie na nagrobek napis ''tu leży (jego nazwisko) Jerzy'' bez jakiś ozdobników

Gość nhgnhj
Dlatego tak ważne jest ,zęby kochać ludzi za życia a nie silić sie później na pomniki " naszej milości " ty myslisz ze zycie jest takie proste ..

Gość autorko
do spoxer po twoich postach śmiem twierdzić że jesteś nie wierzący, czy tak?

spoxer ja Ci nie bede opisywala swojego dziecinstwa nie czas teraz na to czulam potrzebe wiec sprowadzilam ojca do siebie dla mnie on nadal jest-tak po prostu

Gość spoxer
Wiem ,ze nie jest ani łatwe ani proste . Ale jesli wkładmy w nasze życie i wybory jakiś wysiłek w końcu staje siei łatwiejsze i prostsze . Ja autorkę doskonale rozumiem , doskonale . I wiem jaką odczuwa pokusą ,zęby być jak wszyscy , żeby robić tak jak wszyscy , żeby przez forsę zagłuszyć ból . Ale to tylko maskuje prawdziwe uczucie straty .

Gość spoxer
Przeciwnie , jestem wierzący . Świadomie i z wyboru . Ale nie w zabobony i gusła ale w Boga .

ja moze jakos szczegolnie wierzaca nie jestem ale czuje,ze on jest ja to po prostu czuje a nie tlumacze religia:)

Gość autorko
gdybys wierzyl w boga to bys nie wygadywal takich bzdur, że juz sie nic nie liczy, ze on nie zyje, nic nie czuje itp itd nibede sie tu wywodzic twoje wypowiedzi swiadcza o tym ze jestes nie wierzacy a jesli jak twierdzisz sam sie myle to bardzo przykro ze z ust katolika sa takie slowa

Gość spoxer
Naturalną potrzebą naszego serca i umysłu jest podtrzymywanie tej fikcji .Ale prawda jest taka ,ze naszych zmarłych już z nami nie ma .Ale nie przestają żyć w naszej pamięci , wspomnieniach i często w rzeczach , które często " żyją " dłużej niż ludzie , ot taki paradoks . Ale życie pędzi dalej , my żyjemy , świat trwa nadal i nawet mało go obchodzi ,ze my trwamy w rozpaczy . To normalne . Wydaje te pieniądze na coś co przyniesie komuś korzyść , może nawet uratuje czyjąć przyszłość . Nie zamieniaj swojej milości na kamień.

Gość spoxer
Nigdzie nie napisałem ,ze jestem katolikiem . katolicy żyją w kłamstwie dotyczącym śmierci bliźnich , jakiś czyśców i innych bzdur . Proponuję Biblię .

Gość spoxer
Dla Twojego Taty żadne . Dal Niego już nic nie ma znaczenia . Proponuję Ci tylko zrobienie z niej lepszego użytku niż nabijanie kabzy kamieniarzom . Swiat jest tak wielki i skomplikowany , tak wiele dobrego można zrobić , imię Twojego Taty może być wymawiane z wdzięcznością w tak wielu sytaucjach .

spoxer ale mnie zmeczyles:O Nie bede analizowala biblii,nie zamawiam 100mszy za ojca bo jakos szczegonie praktykujaca nie jestem z tata jestesmy teraz blizej niz kiedys-mioze tak wlasnie mialo byc?:)

Gość autorko
to ja wlasnie tobie proponuje, zapytalam czy jestes wierzacy odpowiedziales twierdząco wiec dla mnie jest logiczne ze chodzilo mi o wyznanie rzymsko katolickie i wiare w boga, takze dobrze trafilam nie wiem w co wierzysz i ni obchodiz mnie to i nie tylko mnie, jak autorka dobrze zauwazyla to ty tylko o kasie i kasie, jakby zrobila inny nagrobek to nie znaczy ze by mniej kasy wydala teraz nagrobki sa ogromnie dorgie, kazdy nagrobek jest drogi, pozatym jak latwo osadzasz ludzi, a skad ty wiesz ze jej ojciec nie chcial by miec takiego "ekstrawaganckiego " nagrobka? skad wiesz co czuje ona co czul ojciec czy ona kieruje sie kasa bogiem jestes???? nie chce mi sie juz czytac tych bzdur dlatego zmykam autorko trzymaj sie pa

Gość spoxer
Twojemu Tacie nie pomoże ani 100 ani 1000 mszy . Czy jesteś z Nim bliżej ? A w jaki sposób ? Jak to jest możliwe , skoro nawet jak żył to nie spotykaliście sie za często ?

Gość spoxer
Nie obchodzi mnie ,zę dla ciebie " autorko " człowiek wierzący to tylko katolik , to Twój problem . Może warto zainteresować sie Bogiem a nie wyznaniami ?

Gość spoxer
Pisząc o takich sprawach na forum publicznych musisz sie liczyć z takimi pytaniami . Więc ?

Gość spoxer
Brzydula , to nie było do Ciebie . Nie cały świat kręci sie wokół Ciebie .