Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszystkie choroby świata

Jaką książke teraz czytacie? Chyba, że nie czytacie wcale

Polecane posty

Dotknięcie anioła

King fajnie pisze, kiedyś namiętnie czytało się jego książki, teraz wole inny gatunek :P

Gość pro100tak
Andre Norton -Cykl Świat Czarownic 13/28

szelmostwa niegrzecznej dziewczynki - mario vargas llosa

Llosa hmm, Święto kozła przeczytane do 40 strony i dalej ani rusz :o

Gość luliku
tez zaczelam wczoraj szelmostwa. przeczytalam tylko 50 stron i padlam bo mialam ciezki dzien . powiedz mi czy akcja sie rozwinie? bo w tym momencie troche mnie nudzi zycie bohatera w Paryzu . :) czekam na odpowiedz

nie cierpie książek w których więcej opisów niż akcji, to tak jak czytać Nad Niemnem i opisy przyrody

ojej jestesmy na podobnym etapie wiec bo ja dzis dopiero zaczelam :) ale z opowiesci znajomych sadze ze sie rozwinie ;)) spokojnie, czasem ksiazkom trzeba dac wiecej niz 50 stron

hm w wiekszosci przypadkow masz racje..ale czasem to warto czytac dla samych opisow (nie mowie przyrpdy, ale opisow emocji, stanow ducha, przemyslen) chociaz ja uwielbiam imie rozy umberto eco i ten klasztorny klimat XII wieku :D pieeekne opisy, czlowiek sie wtapia w ksiazke

Gość luliku
ivaa ja tez czytam ksiazke, ze tak powiem, z polecenia : ) pozdrawiam i dpbranoc. :)

"Bogini. Tajemnice życia i śmierci Marilyn Monroe" Anthony'ego Summersa, potem przeczytam "Marilyn" Normana Mailera, potem "Cierpienia Młodego Wertera"- to w najbliższym czasie.

Gość Panktórypokochałsztuke
Edgar Allan Poe - zbiór "Opowieści Niesamowite".

Gość Panktórypokochałsztuke
I trochę Koontza!

Co do książki "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki", to akcja rozwinie się, ale gdzieś tak od połowy książki. Wg mnie akcja najciekawsza była pod koniec :P ale książka dobra, warto wytrwać do końca:) Ja właśnie skończyłam pierwszą część Millennium i zabieram się za " Zieloną milę" Kinga. Postanowiłam w te wakacje sięgać po książki z gatunków, których nigdy nie czytam, tak dla odmiany :)

Gość hyuiyf
Ludlum ''Czwarta rzesza''

Gość helga33333
Ja czytam po angielsku "Śmierć zachodu" Buchanana ale strasznie wolno mi idzie. Teraz trochę podgonię, bo są wakacje.

Psychologia społeczna. Serce i umysł Aronson - bo egzamin ;) Jakiś czas temu czytalam szelmostwa niegrzecznej dziewczyki i mam niesmak do tej książki :o

Gość chyba glupia
klub milosniczek czekolady

millenium jest fjanym zabijczem czasu bo wciaga :) ale druga i tzrecia czesc juz sa gorsze uh w takim razie lece do lozka z szelmostwami niegrzecznej :)

Gość ciekawyolo
Nocny kowboj

Chmielewskiej mnóstwo książek czytałam :D mialam kiedyś "fazę" na nią i połykałam jej książki jedna po drugiej :D W ogóle uwielbiam czytać tylko mam tak, że prawie niegdy nie pamietam tytułów książek, czy autorów, nwet fabule książki w niedługim czasie zapominam :o Tak samo mam z tytułami filmów lub piosenek. Nie zapamietuje ich ;)

A na mnie właśnie Millenium nie zrobiło większego wrażenia i szczerze muszę przyznać, że nie wciągnęło mnie za bardzo. Nie mogę się przyczepić do tej książki, bo widać, że jest dopracowana, ale nie rozumiem tego całego szumu wokół niej. Chyba to po prostu nie odpowiada mi ten typ książek :P Przeczytam jednak jeszcze dwie kolejne części, może bardziej mi się spodobają :)