Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaczytana_w _samotności_ona

Wątpliwości po lekturze książki Wiśniewskiego

Polecane posty

Gość Może zamiast wiśniewskiego
poczytaj sobie harlequiny? Wyjdzie na to samo a będzie więcej scen :P

Gość 8787e983789
moim zdaniem ta książka jest dla idiotów. Jest tak przeckliwiona i tak nafaszerowana przesadnym patosem - ze człowiek ma ochotę się od tego porzygac... wytrrzymałam z 60 stron, trochę doczytałam fragmentami i dziękuję... Facet był w domu dziecka i po prostu ma przesadnnie rozwinięta sferę - taki przewrazliwiony... to dna

Gość Zuzanna Amela
Ksiazka nie jest dla idiotow. Jest dla zwyklych ludzi znudzonych szarym monotonnym zyciem. Ozywia , koloryzuje, wzbudza uspione i przykurzone marzenia o cczyms innym, nietuzinkowym , niesamowitym. Ale tak wlasnie nalezy do tej ksiazki podchodzic. To tak jak kawior. Dobre od czasu do czasu ale nie moze stanowic kazdego posilku.

Gość wiśniewski pisze
przeemocjonalizoane bzudry dla pensjonarek. :D

zgodzę się: "przeemocjonalizoane" - o to własnie chodzi - czasem prowadzi to do mdłości. (żeby się dosadniej nie wyrazić).

Gość Zuzanna Amela
Jesli to tylko "bzdury dla pensjonarek" to skad taka duza poczytnosc jego ksiazek ?

Gość moi teściowie mają
po 80 lat i teść teściowej do poduszki książki czyta do dziś,Ty pewnie też byś tak chciała więc nie marnuj życia na byle kogo czy kogoś z którym nie dane ci będzie przeżyć życia tak jak to chcesz,masz je jedno i szanuj to:)

Gość superbitch
masz takiego faceta na jakiego zaslugujesz :D gdybys byla wyjatkowa przyciagnelabys wyjatkowego faceta ;) zaakceptuj to co masz nie wybrzydzaj bo mozesz zostac z ręką w nocniku jeszcze. a takich facetow jak ksiazkowy Jakub jest moze 2%?.. Z czego polowa to geje a druga samobojcy. 🖐️

Zuzanna ...bo większość publiczności ma niezbyt wysublimowane gusta i to jest najzupełniej normalne. Przyznam, że tego nie czytałem i zapewne nigdy nie przeczytam. Natomiast ta książka chyba nie jest taka ostatnia. Na pewno nie można jej porównywać do produkcji niejakiej Kalicińskiej, czy Grocholi. Tajemnica jej powodzenia, to żadna tajemnica, co widać po wpisie autorki tego tematu. Tęsknią kobiety do mężczyzny wrażliwego, takiego który zaglądnie w głąb duszy i jeszcze zrozumie, a przynajmniej spróbuje. Autor, cokolwiek powiedzieć o jego książce, jest mężczyzną inteligentnym, z pewną głębią. Zapewne może być odbierany przez kobiety jako intrygujący i pewnie to przeniósł na karty książki.

Gość co do tej dooopy
autor nie powinien juz NIC WIECEJ ''PISAC ''BO NIE POTRAFI a o tej babie w ciazy to byla zenada,on ma cos z ch chyba,moze mu nie staje,ja ci powiem tak-dosc juz tego pocenia sie na lamach szmatlawcow ,oh dla kasy oj tak ty padalcu zalosne g... ,teraz wracaj do pracy nie poc sie,nie piszesz o niczym na czym sie znasz dziadu!!!!!!wiec sp!!!!!!

Gość jjjkjkjkjjkkjk
ten chlopina tylko wymysla,spisuje nieudolnie cudze historyjki dla wlasnej korzysci, a wy nie dawajcie sie nabierac,nie badzcie az takie denne!!

Gość jjjkjkjkjjkkjk
staruch szuka dobrych i naiwnych kobiet które zaplaca za jego wypociny ,kit ,za oplata ktos [omagal,nie badzcie idiotkami,nie dawajcie sie nabierac!!!!to tylko słowka ale innych!!!!!to pasozyt!!!!!!

Gość jjjkjkjkjjkkjk
"Psychopata jest manipulatorem, który dokładnie wie, co nas rusza, i wie, jak nami manipulować i jak wpływać na nasze uczucia. otóz to

Autorko...:) Najwyższa pora nauczyć się odróżniać realia od fikcji literackiej. Bujając w obłokach któregoś dnia spadniesz ....i będzie bolało:)

Gość drtdora
to prawda film z Cielecka i Chyra to jakas kiszka... juz lepsza ksiazka, choc jak piszecie, tez nie najwyzszych lotow film moze byc,ksiazka do dooopy,autor to grafoman,zalosny typ ktory wymyslil sobie jak zarobi na durnych babach,nie badzcie idiotkami!

Gość drtdora
' wyjątkowa "Psychopata jest manipulatorem, który dokładnie wie, co nas rusza, i wie, jak nami manipulować i jak wpływać na nasze uczucia. Mają talent do wypatrywania „życzliwych, troskliwych kobiet."' tak tez ten stary manipulator wypatruje naiwnych, ktore mu zaplaca za prostytutki

Gość jajko niespodzianka
Dostałam tą książkę kiedyś w prezencie. Przeczytałam ją pierwszy raz gdy miałam 16 lat i byłam wtedy nią naprawdę podjarana, Jakub wydawał mi się ideałem :D Gdy teraz o tym myślę śmiać mi się chce z tego jaki żałosny jest umysł nastolatki. Do książki zabrałam się drugi raz jako studentka i książka moim zdaniem jest taka sztuczna ,że szok, coś dla ckliwych kur domowych . Pełno patosu, złudzeń , bardzo naiwna i przeemocjonalizowana (jak ktoś wspomniał). Totalnie nielogiczne postępowanie bohaterów. Czy naprawdę ktoś mógłby być szcześliwy z takim facetem jak Jakub? Takim 'idealnym" ,że aż chce się wymiotować. Takim ckliwym , wiecznie użalającym się , z bagażem nieszczęśliwych wspomnień. Już wole mojego faceta ,który potrafi być wkurwia*jący ,a nie wiecznie zrównoważony. Wole takiego z którym napije się piwa albo whisky przy filmie, niż mam siedzieć z takim i wpieprzać kawior i popijać szampanem albo 200-letnim winem. Wole takiego , który przeczyta dobry kryminał , albo pogra ze mną w Tekkena na konsoli niż będzie czytał tomiki poezji. Wole takiego ,który powie, że mam niezły tyłek w tych spodniach, niż takiego ,który będzie godzinę prawił o moich nadgarstkach, wole faceta który niecierpliwi się będąc ze mną na zakupach niż takiego co sterczy w perfumerii bo lubię oglądać jak kobiety spryskują sobie dłonie perfumą ,a potem to wąchają. I wreszcie wole ostry konkretny seks niż czułe mizianie i całowanie ciała po kawałku przez 2 godziny , czy od tego w ogóle można dostać orgazmu?! W książce było kilka ciekawostek wartych uwagi, w Jakubie podobało mi się tylko to ,że rozumiał kobiety i potrafił uzasadnić ich zachowanie, widać było też ogromny szacunek do kobiet, ale to akurat nie takie rzadkie u inteligentnych facetów.

Droga autorko czy nie uwazasz,ze gdyby swiat byl idealny byłby po prostu nudny.Sama też nie jestes idealna i pomysl co o Tobie powiedzialby Twoj facet...mialam faceta, ktory byl cholernie ambitny i nie mial nawet ledwo skonczonego ( jak to ujelas) licencjata ale zarabial mnostwo kasy bo byl zdolny i dobry w tym co robil-szkola nie jest zadnym wyznacznikiem, po drugie nie czytalam ksiazki ale facet jak Jakub to chyba wlasnie tylko w ksiazkach i bajkach istnieje.Ja tez szukalam faceta przystojnego, uczciwego koniecznie po studiach z wlasnm samochodem , takiego, ktory jest ogarniety zyciowo a aktualnie spotykam sie z facetem, ktory ma ok.30 lat jest w trakcie robienia matury bo tak mu sie zycie potoczylo,ze jej po prostu nie zrobil, nie ma prawa jazdy a ja sama jestem po studiach mam samochod...jest zupelnym moim przeciwienstwem ale wiesz jest najdoskonalszym facetem jakiego znam- jest czuly, opiekunczy jest bardzo dobrym czlowiekiem i o wiele bardziej niz dyplom magistra doceniam fakt,ze w tym wieku chce mu sie robic mature i mysli o studiach.Poza tym uwazam,ze dobrze byc z takim przeciwienstwem bo mozecie sie nawzajem uzupelniac, kazde z was moze ofiarowac cos tej drugiej osobie, cos, czego ona nie ma.

Gość jajko niespodzianka
a wole z kolesiem zapalić ziółko i słuchać Led Zeppelin , niż popadać w depresje przy Mozarcie (choć muzykę klasyczną bardzo cenię i czasem słucham) Pozdrawiam wszystkich z dystansem :]

Gość jim morisonxxi
nie mam własnego życia to może życie chociaż kogoś znanego

Gość Zuzanna Amela
Zgadzam sie , ze Jakub jest postacia wysublimowana, wyidealizowana i zbyt ckliwa. Dobre na bohatera romantycznej powiesci ale w zyciu raczej by sie nie sprawdzil. Jakub oscyluje wokol tego co idealne. Nie sprawdza sie za to w sytuacjach konfliktowych, podbramkowych zagrozeniowych. Taki troche bohater romantyczny oderwany od tak zwanego codziennego zycia. A to przeciez zycie codzienne nalezy znosic i z nim sie zmagac. Ale ksiazke mozna przeczytac. Powiem, ze nawet fajnie sie ja czyta.

Gość AjAAAAA
ludzie to tylko ksiązka i wymyślona historia jak dla mnie całkiem dobra, sorry ale w harego Pottera tez wierzycie i w Władcę Pierścieni? a też super się sprzedaje i czyta TO TYLKO KSIĄZKI I WYMYŚLONE HISTORYJKI

Gość tak ktoś taki istniej
ale gwarantuje ci nie chciałabyś z nim spędzić realnego życia.... no chyba, żeby równocześnie wygrał w totolotka :P