Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamama26

kiedy i w jakiej formie całe jajko??

Polecane posty

Gość mamamamama26

jak zaczęłyście wprowadzać całe jajko? kiedy i w jakiej formie? pół żółtka dodaje się do obiadku a całe jajko?

Gość coooooooo???
do twojej cipki :D

Gość bo jedzenie jest
od pol roku dajesz pol zoltka co dwa dni. potem zwiekszasz ale juz nie pamietam w jakim wieku chyba jak ma 8 miesiecy. Ja cale tez jajko dawalam w jajecznicy tak ok 6 miesiaca. Generalnie nie patrzylam na te wszystkie polskie tabelki zywienia (mieszkam w UK) tutaj stosuja zasade po 6 miesiacu moze jesc praktycznie wszystko ale najpierw powoli i stopniowo zeby zobaczyc czy nie ma alergii, dzieki temu nie czekalam z konkretnymi owocami do jakiegos 8 czy 9 miesiaca ale dawalam od poczatku. To samo z warzywami - tez dawalam po koleji wszystkiei nie mam teraz problemow ze czegos nie lubi - im wczesniej pozna wiele smakow tym lepiej.

Gość dziewczyno, ile Ty
Moje dziecko pierwsza jajecznice na maselku dostalo jak mialo 8,5 miesiaca-wcinalo jak szalone :)

Gość mamamamama26
moje dziecko ma skaze to niewiem jak mu robić jajecznice? bo masło odpada - a robi ktoś jajecznice na parze?

Gość nie widzisz...
tak ja robilam na poczatku na parze jak skonczyl 7 miesiecy

ja też na parze robiłam na początku. bez masełka, bo też skazę miał. później dodawałam odrobinkę oliwy z oliwek i z nią robiłam jajecznice :)

Gość mamamamama26
napiszcie jak robiłyście na parze? ja mam parowar ale jak w nim zrobić jajecznice?

ja robiłam tak jak robiła mi moja mama kiedy byłam mała :) nie wiem czy to dobry sposób, ale tak ona robiła, tak robiła moja babcia i tak mnie nauczyły :) parowaru nie posiadam. sposób jest taki: bierzesz garnek, wlewasz do niego wodę (ok pół garnuszka), zamiast pokrywki kładziesz talerzyk. jak woda się zagotuje to na talerz rozbijasz jajko i mieszasz, trzepiesz, do czasu kiedy się nie ugotuje. można najpierw odrobinkę oliwy z oliwek wlać, jak ona się podgrzeje to dopiero to jajko. synek bardzo lubił taką jajecznicę :)