Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soczewka Leszcz. ze śmietana

Ile trwa krwawienie z odstawienia i czy można je skrócić.

Polecane posty

A więc dziś skończyłam pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. Waham się nam zrobieniem 7 dniowej przerwy, ponieważ 9 wyjeżdżam na wakacje. Z tego co czytałam krwawienie z odstawienia dostaje się do 4 dni, a trwa ono ok 4-5 Także wtedy wychodzi, że podczas wyjazdu będzie. Czy jest jakaś możliwość stracenia krwawienia, przez np szybsze wzięcie 1 tabletki z 2 opakowania. Nie mam kompletnie pojęcia, jak to wszystko wygląda ponieważ są to moje pierwsze tabletki. A mój ginekolog jest właśnie na urlopie.

Gość kasztyk33
zacznij odrazu drugie opakowaine tabletek to nie bedziesz miala wgl (ale tylko jesli je juz bierzesz dłuższy czas) . Ja tak w zeszłym miesiacu zrobiłam

Możesz nie robić przerwy wcale. Możesz zacząć brać tabletki z nowego opakowania wcześniej. Jeśli nie zrobisz przerwy w ogóle to krwawienie się nie pojawi, ale nie masz gwarancji, że nie pojawią się plamienia, które mogą się utrzymywać przez cały czas przyjmowania tabletek z drugiego opakowania, a nawet dłużej. Jeśli zaczniesz drugie opakowanie wcześniej nie ma żadnej gwarancji, że krwawienie skónczy się w momencie wzięcia pierwszej tabletki. Może ono trwać dokładnie tyle samo ile by trwało przy zrobieniu normalnej siedmiodniowej przerwy.

Właśnie martwi mnie to że wystąpią plamienia, podczas tego opakowanie występowały bardzo często.

Plamienia mogą występować przez pierwsze trzy opakowania. U mnie trwały akurat tylko podczas pierwszego, ale jak będzie u Ciebie tego nie wie nikt. Możesz zaryzykować z brakiem przerwy, jest możliwość, że plamienia będą mniej obfite niż ewentualne krwawienie z odstawienia.

a Ile u Ciebie trwa krwawienie z odstawienia?

Gość jak nie zrobisz przerwy to
moze byc tak,ze po 2 tyg dostaniesz plamienia i beda trwały do nastepnego okresu, także nie wiem, czy warto, bo te plamienia sa strasznie wkurzające!

Właśnie podczas brania tego opakowania miałam te plamienia, skąpe ale i tak..

A było tak od pierwszego opakowania, czy z czasem dopiero?

ja na przykład mam normalnie obfite krwawienie, nawet bardzo, więc nie ma reguły