Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kafferina

5 t.c. - czy biegunka zwiastuje poronienie?

Polecane posty

Wg moich obliczeń jestem w 5 tc. Wizytę u ginekologa mam za 2 dni. Z objawów ciąży: czuję metaliczny posmak w ustach, ciężkośc (ale nie ból) piersi, lekkie pobolewanie dołu brzucha, sennosc, zmęczenie, nudności, często sikam :) Nie wymiotuję. Od trzech dni, rano, mam biegunkę - co prawda tylko 1x dziennie, ale jest to typowa "brudna woda" zamiast kału (przepraszam, że tak obrazowo). Czy może byc to zwiastun poronienia? Boję się, bo przeszłam już poronienie samoistne pustego jaja płodowego i ciągle boję się, że znowu historia się powtórzy. Proszę o opinie osoby, które miały takie objawy we wczesnej ciąży i powiedzą, co działo się dalej... Pozdrawiam.

Gość nie raczej nie
ale leczysz tą biegunkę jakoś czy czekasz na to że samo przejdzie?

Gość nie raczej nie
"Jestem w ósmym tygodniu ciąży i od pięciu dni mam biegunkę. Czym taki stan grozi mojemu dziecku? Czy powinnam zgłosić się do lekarza, czy mogę to po prostu przeczekać? M. Witaj! Biegunki nie wolno bagatelizować, a już na pewno nie w ciąży. Tak naprawdę każdą dolegliwość, nawet z pozoru błahą, należy konsultować ze swoim lekarzem prowadzącym, czasem wystarczy w formie telefonicznej. Ostra, czy też nasilona biegunka może doprowadzić do odwodnienia organizmu. Dochodzi wówczas do zaburzenia równowagi wodnoelektrolitowej. Woda stanowi ok. 60% masy naszego ciała, jest głównym składnikiem organizmu płodu i ciężarnej. Znajduje się ona w naczyniach krwionośnych, w przestrzeniach między komórkami i w samych komórkach. Jest rozpuszczalnikiem dla soli, białek, lipidów i innych substancji tworzących nasze ciało. To właśnie dlatego zaleca się przyszłym mamom oraz mamom karmiącym picie w większych ilościach wody mineralnej. W trakcie biegunki niemożliwe jest przyjmowanie pokarmów stałych i wszelkich odżywczych składników budulcowych i energetycznych, przynajmniej w początkowym, ostrym okresie. Substancje odżywcze są poprzez ściany jelit przekazywane do krwi i za jej pośrednictwem dostarczane do innych części ciała, przede wszystkim wątroby, w przypadku ciąży i do łożyska, skąd poprzez sznur pępowinowy do płodu. Chwilowo nie uzupełniasz, a nawet wypłukujesz z organizmu zapasy witamin, wapna, białek i wszelkich elektrolitów, szalenie potrzebnych dziecku, takich jak na przykład potas, żelazo, jod. Zatem zadbaj o większą podaż niegazowanej wody mineralnej, w tym wypadku mocno mineralizowanej, np. z Krynicy Zdrój. Nie zaszkodzi zażywanie takich preparatów jak: Carbo medicinalis, Smecta czy Maalox. Po ustąpieniu ostrych objawów: domowe przeciery z marchwii, rozgotowany ryż z tartym jabłkiem czy jabłka gotowane w całości w małej ilości wody ze względu na dużą zawartość pektyn. Radzę Ci więc, byś jak najszybciej udała się z wizytą do swojego lekarza położnika, by rozpocząć odpowiednią dietę i leczenie. Zorientuj się, jeśli to możliwe, co było przyczyną tego przykrego schorzenia, być może coś cię uczula lub jesteś narażona na toksyczne wpływy. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia."

Gość mój pies jak zeżarł coś pod
blokiem to też nabawił się biegunki. Może dorwałaś coś też na dworze?

Gość zigaziga
ja miałam biegunkę praktycznie przez całą ciąże, a moje dziecko ma już 2 lata

Piję dużo wody i płynów, żeby się nie odwodnić, śniadania jem "stałe": dzisiaj - kanapka z ciemnego pieczywa, banan... Nie biorę leków, bo taka sytuacja jest jedno,dwu-razowa rano, a później przechodzi na cały dzień... I mam takie skurcze macicy, ale niebolesne, bardzo lekkie... Krwi na bieliźnie żadnej nie mam...

Biegunka na pewno NIE zwiastuje poronienia. Miałam biegunkę przez prawie cały pierwszy trymestr :) Lekarz powiedział, ze to nic groźnego, jeśli uzupełniasz płyny.

Gość lenka poronienie
witam dla mnie dokładnie w 5 tyg i 3 dniu ciazy biegunka była zapowiedzia poronienia, dostałam ja rano w czwartek , nie był to zwykłu kał , bardziej wodnisty, miałam przy tym skurcze myslałam ze jelit , ze cos zjadłam dniedobrego, niestety biegunka nie mijała rano w piatek zoabzcyłam kilka rozowych plamek krwi nim dojechałam do szpitala lało sie ze mnie i bolało juz jak zwykły okres moze troszke bardziej niestety zakonczyło sie łyzczekowaniem

Witam ja też miałam biegunkę ale do tego jeszcze starszne skurcze, ból dużo gorszy niż przed @. Trwało to może pół godziny. Myślałam, że to zwiastuje @ bo jeszcze wtedy nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Nie mam pojęcia co oznaczały te bóle ale skończyło się poronieniem i łyżeczkowaniem:( U Ciebie wygląda to całkiem inaczej więc bądź dobrej myśli:) najważniejsze, że nic Cię nie boli.

Tak myślę, że może ta ziemistosc, wodnistosc (kurde! znowu sorki za obrazowosc) wynika z tego że ostatnio przyjmuję Prenatal? Tam jest dużo żelaza... Głośno myślę... Dziewczyny, ja w poprzednim poronieniu czułam bóle brzucha, i na początku tego poronienia miałam ciemnobrązowe skrzepy a później już wiadomo co...

Gość latooo
Boze co za bzdury! Biegunka zwiastuje poronienie-PARODIA!

Gość daj Agatka i tyle
po żelazie to nawet czarne kupy możesz mieć. Wszystko będzie dobrze! Trzymaj sie i dzidzia z Tobą.

Gość u mnie byla pierwszym zwiastun
em ciazy, synek ma 2 latka :) bedzie dobrze duzo odpoczywaj

Gość hjkhnjkd.n
dlaczego ktoś sie naśmiewa , że biegunka może byc zwiastunem poronienia to logiczne , ze może a jak przychodzi do porodu ( czyli nazwijmy to sobie oczyszczenie organizu z dziecka - moze nie ładne brzmi ) to wystepuja skurcze , kobity biegaja do toalety nawet bez lewatywy a jak cie boli brzuch ze strachu prze egzaminem to czemu tyle razy lata sie do toalety????????? jak ma sie okres to czemu kobiety przesiadują na toalecie za potrzebą ???? bo mają skurcze macicy !!!!!!!!!!! więc owszem , biegunka jest zwiastunem poronienia , ale nie w przypadku każdej kobiety składają sie także na to wszelkie różne czynniki u mnie w 6 tc nastpiły lekki bóle brzucha co przełożyło sie na ciagłe bieganie do toalety , niestety rano było po wszystkim zaczęłam krwawić a skurcze były bardzo mocne.

Gość hjkhnjkd.n
i pewnie duużo takich kobiet było ale nikt w przypadku takiej tragedii jak strata dziecka nie mowi o biegunce

Gość Milena1235
Moja mama miała często problemy z biegunką. Biedna męczyła się czasem nawet po kilka dni. W końcu postanowiłyśmy znaleźć jakiś skuteczny śrrodek, który nie tylko zahamuje biegunkę w danej chwili, ale również będzie zapobiegać kolejnym. Myślę, że nam się udało. Przeglądając różne strony w internecie trafiłyśmy na Firmę CaliVita. Kupiłyśmy preparat "AC-Zymes". Jest to produkt, który zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus, wykazujące wszechstronne działanie i aktywnie zwalczające patogeny, które dostały się do naszego układu pokarmowego, powodując m.in. biegunkę. Od czasu stosowania tego preparatu mama nie ma już tego typu problemów. "AC-Zymes" pozwala jej zachować normalną florę jelit, eliminacje substancje szkodliwe dostające się do przewodu pokarmowego oraz zapobiega zaburzeniom procesów trawienia. Polecam ten produkt każdemu, kto ma tego typu problemu. Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://www.vitero.pl/pl/p/AC-Zymes-2-mld-flory-100-kaps./129

ja przez pierwsze 2 miesiace ciazy załatwiałam sie nawet po 6 razy dziennie :P powiedziałam o tym lekarce ale powiedziała ze nie ma czym sie martwic :)

Gość smutek27
Witajcie, mam 27 lat i poronilam tydzien temu. Bylam w 3 tc. Na poczatek (dwa dni przed poronieniem) mialam silna biegunke. W dniu poronienia rano tez, z bolami. Ciekawi mnie czy ona zwiastowala poronienie czy byla jego powodem. W dniu poronienia w poludnie zaczelam plamic, godzine pozniej krwawienie i bol brzucha jak przy miesiaczce. W szpitalu pobrali krew na HCG i USG ktore nic nie wykazalo. Dwa dni pozniej powtorka HCG - podwoilo sie (19mlU/ml), wiec byla nadzieja jednak na USG nadal nic, jedynie cienka scianka macicy. Po kolejnych dwoch dniach znow HCG - spadlo!! Do 3mlU/U. Po pierwszym dniu krwawien bole ustaly, ale do wczoraj mialam dziwne plamienia i widzialam w nich resztki nablonka. Objawy ciazy ustaly w dniu krwawienia. Przestalam czuc ciaze. Staralam sie zajsc poltora roku i ni dane mi bylo nacieszyc sie ciaza. Jestem zalamana. Chce jak najszybciej znow zajsc!!