Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akurattt...--

jak myslicie ,możliwa ciąża

Polecane posty

Gość akurattt...--

słuchajcie mysle,że raczej małe szanse sa na ciąże ale sama już nie wiem. ostatnio okres 11 czerwiec. w 21 dc miałam stosunek z mężem 9 (skończył we mnie) cykl 29 dni. okres powinnam dostać ok 10-11 lipiec. w sumie jakby była ciąża to nie byłoby tragedii, sami świadomie pewnie za parę lat się zdecydujemy a juz mam 28 lat mąż 32. i jeszcze jedno pytanko , myślicie,że jak dostanę normalnie okres to mozna wykluczyć ciążę? nie wiem juz co mysleć a na dodatek za 1,5 tygodnia jestem umówiona do dentysty ( a nie jestem pewna czy to by nie zaszkodziło:(

Gość akurattt...--
co "tak" bo zadałam kilka pytań:)

Gość akurattt...--
wiem,ze mogę być w ciąży, wiem też że na początku można mieć okres.Ale zastanawia mnie czy jak teraz dostanę NORMALNY okres(nie plamienie) to można wykluczyć ciążę. tak jak pisałam jestem umówiona do dentysty. A ani test ani gin nie wykryją tak wczesnej ciąży i boję się iść , słabo mnie łapie znieczulenie i zawsze biorę końską dawkę. cykle mam regularne więc zdaje mi sie,ze w 21 dc nie jest pewne że zaskoczyłam

Gość adinnaaaa
teoretycznie mialas dni nieplodne, ale jak sie nie mierzy temperatury itp to tak naprawde nie wiedzialas kiedy mialas owulacje

Gość Gosiaczkowo
normalnej miesiączki w ciąży nie można mieć, ponieważ wtedy złuszcza się endometrium i wszystko zostaje wydalone. Jeśli będą jak zwykle bóle brzucha, mocne krwawienie to ciąża nie miałaby szans na utrzymanie. W ciąży można stosować znieczulenia u dentysty, mówisz, że jesteś/podejrzewasz i dostajesz odpowiednie. 10-14 dni(najlepiej 14) po stosunku zrób hcg i masz 100'% pewności

Gość amr2
a nie pokrecilas czegos? jesli cykl masz 29 dniowy a stosunek byl w 21dc to moim zdaniem bylas po owulacji juz jakies 6 dni (jesli owulacje masz w polowie cyklu). jesli mialas owulacje 21dc +/- 1 dzien to przy cyklach 29 dniowych masz niedomoge lutealna i nawet jesli doszloby do zaplodnienia to marne szanse na to, ze zarodek sie zagniezdzi. no chyba, ze wszsytko ci sie poprzesuwalo. jestesmy w podobnej sytuacji - ja mialam ostatni okres 12 czerwca, owulacje w 13-14dc (przy cyklach 30dniowych) a stosunek byl przed owulacja, czekam na dwie kreski, jutro robie bete.

Gość akurattt...--
adinaaa no właśnie pewna być nie mogę. wydaje mi się ,że za kilka dni powinnam dostać okres bo już mnie brzuch pobolewa i piersi się powiększyły. najgorsze teraz to czekanie, na wszelki wypadek zaczęłam brać folik :)

Gość akurattt...--
amr nie pokręciłam ale z tego czekania to już sobie wymyślam chyba. 21 dc to juz po owulacji a mam już objawy jak na @ więc na pewno mi się nie opóźni. amr powodzenia:)

Gość adinnaaaa
szansa zawsze jakas jest, choc tu bardzo nie wielka. polecam mierzenie temperatury, wtedy wiadomo na czym sie stoi