Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama do potęgi..

Co przyrządzacie 1,5 rocznym dzieciom na śniadanie?

Polecane posty

Gość mama do potęgi..

Córka ma 1,5 roku. I już nie mam pomysłów na śniadania dla niej. Mleko modyfikowane podaję tylko na kolację, bo chcę, żeby mała jadła normalne śniadanie. Lubi jajecznicę to robię ze 2-3 razy w tygodniu, niekiedy zje jogurt naturalny. A tak poza tym to nic mi do głowy nie przychodzi. Ostatnio spróbowałam podać płatki kukurydziane z mlekiem krowim to nie za bardzo jej smakowało. Doradźcie proszę co bym mogła jeszcze dziecku podać, aby wzbogacić jej dietę w pierwszy posiłek po wstaniu.

Gość mama do potęgi..
???

Gość Tetma
Moja mala je parowki na sniadanko albo kanapki z wedlinka. Parowki kupuje w sklepie ekologicznym z certyfikatem eko zawieraja tylko mieso wieprzowe lub cielece oraz przyprawy sol i pieprz. Jak nie ma parowki lub wedlinki jest bardzo niezadowolona...

Gość moj synek wprawdzie
ma dopiero roczek, ale na śniadanie daję mu jajecznicę, jajko na miękko, kanapkę z szynką, twarożkiem lub serem zółtym, czasem na kanapkę dodam ogorek zielony lub pomidora, szczypiorek i rzodkiewkę a jak nie mam pomysłu to je kaszkę na mleku, parówek jeszcze nie dawałam.

spróbuj z kanapkami :) wędlinki, warzywa... kompozycji może być całe mnóstwo

mój je parówki, omlet z dżemem, chleb z twarożkiem ze szczypiorkiem, z pasztetem, - wedliny warzyw sera zoltego jajecznicy nie tknie:(

Gość moj ma 22 miesiace
Wiec jest troche starszy, ale na sniadanie uznaje wylacznie kanapki, a lubi na nich w zasadzie wszystko. Czesto robie z maselkiem, jakims serkiem topionym i wedlina, albo pasztecikiem drobiowym i serem zoltym, albo maslem orzeczhowym, albo z serkiem naturalnym ze swiezym szczypiorkiem, takze generalnie wszelkie kombinacje kanapkowe :) Do picia dostaje jogurt pitny albo mleko zwykle krowie lub smakowe (bananowe lub truskawkowe).

Gość jojkaaaaaaaaa
omlet bełtasz jajko a jak się zabieli i spulchni dodajesz łyżkę mąki ( najlepiej pełnoziarnistej) i łyżeczkę miodu . Smażysz na masełku .. pycha ;) Kaszka jaglana z gruszką albo jabłkiem Gotujesz trochę kaszy jaglanej ( ja około łyżki .. ona rośnie ) dusisz owoc w malutkiej ilości wody a jak będzie miękki to miksujesz razem z kaszką blenderem . Możesz dodać trochę cynamonu

Gość a dlaczego mm dajesz tylko na
kolacje?? takie dziecko moze pc nawt 500 - 700 ml mleka dziennie. butla mleka lub kaszki rano zupelnie wuytsarcza dla takiego malucha. Ja rano daje butle a potem dopieo ok 12 obiad. NIe widze sensu w podawaniu dorslych sniadan. za to na kolacje butle pije rzadka, zwykle je ja z nami i butli juz nie chce.

Moja ma dopiero 13 miesięcy, ale czasem je jakąś kaszkę, ale nie za bardzo lubi, woli jajecznicę, kiełbaskę (swojską, od rodzinnego rzeźnika), chlebek z wędliną (Szyneczki swojskie z kolei robi dziadek :) ) bardzo lubi pomidorki, czasem dostaje kanapkę z żółtym serem...

Gość mama 2-latka
a mój mały uwielbia kaszkę taką mleczno-(ryżową,kukurydzianą,pszenną,wielozbożową) i sam się domaga na drugie śniadanie za to jje rozmaitości - naleśniki z dżemem lub serem, jajecznica, jajko na miękko, kanapka z serkiem i pomidorem lub rzodkiewką, jogurt grecki z orzechami i miodem, czasem jakiś owoc

moja ma 22 miesiace niebawem i na sniadanie zjada ze dwie kanapki z pasztetem albo wedlina, albo dwie parowki plus mala kanapka, na drugie śniadanie gdzies przed 12 dostaje serek homogenizowany danio. kaszki juz dawno przestalam robić bo pluje i sie nie najada tym. jajka tylko sadzone, ale to w porze obiadu bo objadow nie chce jesc, jak juz cos skubnie i koniec jedzenia. jajecznicy nie tknie, ma za duzo grudek dla niej i wypluwa, tak samo z zupami - masakra. nie wiem juz co mam robic zeby zaczęła jeść zupy wyczuwa grudki i wypluwa, a kotlety mięsne jada normalnie, w kawalkach.

Gość dfdfdd
Co przyrządzamy??? Proooszę cię... żyć trzeba. Gotuję kaszę mannę lub robię błyskawiczną i z głowy.

Gość jkjwhjkqhnd
dlaczego wy tak na siłę robicie z tych dzieci niemowlaki i podajecie wiek w miesiącach... o losie... 22 msc to zwyczajnie prawie 2 latek!!! więc ja nie rozumiem, w miesiącach to można do roku wiek podawać